Allan Poulsen, køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, går efter OL-guld og forventer, at hans holdkammerater de næste år ser mere til hinanden og kokkelandsholdet end til deres kærester

Berømte Henne Kirkeby Kros køkkenchef, Allan Poulsen, indtræder som ny holdkaptajn på Kokkelandholdet. Foto: Claes Bech-Poulsen.

Ambitionen er klar: Det danske kokkelandshold skal på fem års sigt være verdens bedste, ligesom NOMA i disse år er anerkendt som verdens bedste restaurant og Rasmus Kofoed som verdens bedste kok. Derfor har stjernekokken Allan Poulsen, køkkenchef på Henne Kirkeby Kro og årets danske kok i 2008, sagt ja til at genindtræde på holdet, nu som holdkaptajn. Dermed skal han stå i spidsen for træningssessionerne og den gastronomiske linie, der over de næste år skal få de ca. 20 tilknyttede, unge kokke fra landets bedste restauranter til at levere en holdpræstation i verdensklasse:

”Dansk gastronomi rummer i disse år en talentmasse, der, hvis de giver den gas og bevæger sig i samme retning, kan udvikle sig til sammen at blive de bedste som hold. Det er et projekt, jeg vil være stolt af at stå i spidsen for.” siger 30-årige Allan Poulsen, der de seneste to år bl.a. har ført sin egen Henne Kirkeby Kro i Vestjylland til nomineringer blandt de sidste fem til titlen som ”Årets Restaurant” i Danmark. I 2010 var kroen også dansk kandidat til Nordic Prize, årets restaurant i Norden.

Kompromisløse ambitioner

”Allan er en mand med kompromisløse ambitioner, store lederevner og klare kvalitative nytænkende holdninger, som vi vurderer, kan samle og motivere holdet, forklarer Kokkelandsholdets nye direktør Sten Slot Knudsen, der jubler over Allan Poulsens tilsagn.

Om sine personlige ambitioner er Allan Poulsen ikke i tvivl: Målet er guld ved Kokke-OL, der afvikles hvert fjerde år:

”Det er næppe realistisk allerede til næste år i Erfurt. Det bliver et langt sejt træk, der kræver, at der opnås enighed om en klar gastronomisk linie forankret i det nordiske køkken, og at deltagerne er villige til at give en stor del – hvis ikke alt – deres fritid til projektet. I de kommende år skal Kokkelandsholdets deltagere påregne at se mere til deres holdkammerater end deres kærester,” fortsætter Allan Poulsen. Han ser næste års OL som lakmusprøven på holdets fremtidige muligheder. Ved VM i 2014 skal holdet være med helt i toppen i alle discipliner for så at gå efter guldet i 2016.

Moderne ”Lille Havfrue”

Kokkelandsholdet nåede i 2008 op som nummer seks i verden under Rasmus Kofoeds daværende ledelse og med Allan Poulsen som en af mange hårdt arbejdende menige kokke. Siden har holdet oplevet et generationsskifte og et resultatmæssigt dyk. Tidligere i år ansatte ”bagmændene” i Køkkenchefernes Forening holdets første direktør, der forankrer organisationen bag. Han er bl.a. gået i gang med at samle de sponsorer, der skal være med til at skaffe holdet og deltagerne vilkår, der træningsmæssigt og økonomisk matcher de tilsvarende landshold fra Norge og Sverige, der har en lang tradition for at kæmpe med om OL- og VM-medaljer. Med Allan Poulsens genindtrædelse nu på dirigentniveau skulle organisationen være på plads til træningssamlingerne, der foregår en weekend hver måned på Hotel Legoland i Billund og med sekretariat på Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg.

Holdkaptajn Allan Poulsen og direktør Sten Slot Knudsen har som et andet mål at benytte det eksisterende hype omkring dansk gastronomi til at opbygge holdets renomme som et opsigtsvækkende, meget dansk blikfang i verdensklasse, som skal skabe interesse for Danmark, når Dronningen eller en af ministrene f.eks. rejser til USA, Kina m.v. i spidsen for en stor handelsdelegation.

”Kokkelandsholdet skal tjene som en slags moderne ”Lille havfrue”. Det officielle Danmark skal fremover smage af verdensklasse,” forklarer direktør Sten Slot Knudsen.

For yderligere oplysning kontakt Kokkelandsholdets nye holdkaptajn Allan Poulsen, tlf.: 3148 3000, email: Allanpp@live.dk eller direktør Sten slot Knudsen, tlf.: 4029 1550, Email: Sten@stayok.dk Eller læs mere på: www.kokkelandsholdet.dk