Asetek A/S’ aktie er klar til at blive optaget til handel og officiel notering på Nasdaq Copenhagen A/S. Det forventes at ske onsdag morgen den 17. maj. Som globalt ledende i vandkølede produkter til gaming-pc’er og udvikler af avanceret SimSports-udstyr ønsker den Aalborg-baserede teknologivirksomhed at udvide aktionærbasen. Asetek bliver så den tredje virksomhedsnotering på hovedmarkedet i København i 2023.

“Vi har opbygget en stærk, profitabel forretning, der leverer avancerede vandkølingsprodukter, der i dag forbedrer spiloplevelser for slutbrugere over hele verden. Ligeledes har vi for nylig lanceret en innovativ ny linje af SimSports-udstyr, der engagerer spillere i en virkelighedsnær racerløbsfølelse. Børsnoteringen i København bringer os tættere på danske institutionelle og private investorer og styrker vores position ift. at levere på vores langsigtede ambitioner om vækst og værdiskabelse,” siger Andre Sloth Eriksen, administrerende direktør og grundlægger af Asetek.

André Sloth Eriksen grundlagde Asetek for over 20 år siden med opfindelsen af VapoChill, forløberen til alt-i-én vandkøleren, i hans forældres garage i Brønderslev, Danmark. Virksomheden har siden udviklet sig til en global leder inden for mekatronisk innovation, der leverer produkter baseret på passion, præcision og ydeevne.

I dag køler Asetek-teknologien dataprocessorerne på avancerede gaming-pc’er fra globale mærker som Dell Alienware og er indbygget i tilbuddene fra entusiast PC-udstyrsudbydere som ASUS, NZXT og Razer. Teknologien kan også anvendes til væsentlig reduktion af CO2-aftrykket ved datacenterdrift. Sim-racing-produktlinjen afspejler sammensmeltningen af mekatronik-kompetencerne og André Sloth Eriksens livslange racerpassion og har modtaget begejstret feedback fra det globale sim-racing-publikum.

Asetek har været noteret på Oslo Børs siden marts 2013 og vil opretholde en midlertidig dobbeltnotering. Selskabet har til hensigt at gennemføre en afnotering fra Oslo Børs, der bl.a. kræver godkendelse fra Oslo Børs og selskabets generalforsamling. Børsnoteringen følger afslutningen af en fortegningsemission, der har givet et bruttoprovenu på ca. DKK 138 millioner ($20 millioner).

Asetek’s aktier vil i første omgang blive noteret på Nasdaq Copenhagen i form af såkaldte ‘share entitlements’. Alle Asetek-aktionærer, der ønsker at handle deres aktier på Nasdaq Copenhagen, skal overføre deres aktier til VP Securities A/S’ (Euronext Securities Copenhagen) værdipapirsystemer. Sådanne overførsler kan være underlagt gebyrer, der opkræves af pengeinstitutterne i overensstemmelse med deres respektive gebyrpolitik. Se venligst https://ir.asetek.com/share-info/Transfer-of-Shares-to-NasDaq

Illustrationsmulighed (Foto 1-3): Aseteks CEO André Sloth Eriksen ser frem til, at aktien fra i morgen, onsdag, forventeligt kan handles på NASDAQ Copenhagen. Foto: Asetek A/S.

(INTERN BEMÆRKNING TIL REDAKTIONEN: onsdag formiddag forventer vi at følge op med sending af helt aktuelle fotos fra ”Opening Bell Ceremony” fra Nasdaq Copenhagen, hvor André Sloth Eriksen slår på klokken – samt fra Nasdaq New York’s Asetek-markering på Time Square!)

For spørgsmål eller yderligere information læs mere på www.asetek.com eller kontakt venligst:

CEO og grundlægger André S. Eriksen, +45 2125 7076, e-mail: ceo@asetek.com

CFO Peter Dam Madsen, +45 2080 7200, email: investor.relations@asetek.com

Om Asetek:

Asetek (ASTK.OL) har udviklet sig fra en garage i Brønderslev til en børsnoteret virksomhed, der på det globale marked er førende indenfor innovation af mekatronik. Asetek blev grundlagt i 2000 og har gennem årene etableret sig som den førende udvikler og producent af originale alt-i-en vandkølere til alle større PC og gaming brands. I 2013 blev Asetek børsnoteret, og udvidede samtidigt deres aktiviteter til at inkludere energieffektive og miljøvenlige køleløsninger til datacentre. I 2021 introducerede Asetek en ny produktserie med deres SimSports gaming-produkter, der bidrager til en ultrarealistisk sim racing-oplevelse. Asetek har hovedkvarter i Danmark og aktiviteter i Kina, Taiwan og USA. www.asetek.com

.