Selv om flere end nogensinde sælger pizza, føler restauratøren ikke hårdere konkurrence. ”Nordjyderne ved, at der kun findes tre-fire ægte ”italienere” i Aalborg,” siger Mikele Volpi, der serverer pizza og pasta på dagen – søndag den 15. sep.-  til 25 kr.

 

Stenstrup PR-pressemeddelelse for SanGiovanni

 

San Giovanni-(c)Kenneth Ploug, Fotograferne Vesterbro.

Giovanni og Mikele og hele familien Volpi, inklusiv Mikeles hustru Jeanette og mor Benthe lader sig for en sjælden gang selv beværte i deres ”Trattoria-Pizzeria” – sådan som familien har beværtet Aalborg i 25 år. Mikeles to børn forrest hedder Isabella og Gabriel på 8 og 5 år. Foto: Kenneth Plough

25 kr. for en pizza, 25 kr. for en portion pasta, 25 kr. for et glas fadøl, et glas vin eller en stor sodavand o.s.v. – sådan agter man på Aalborgs ældste og mest kendte italienske restaurant, SanGiovanni, at fejre restaurantens 25 års jubilæum med kunderne, søndag den 15. september – både til frokost og aften. 25 år er nemlig gået, hvor restauranten eller rettere restauranterne på hjørnet af Vesterbro og Vingårdsgade troligt har serveret aalborgenserne og byens gæster titusindvis af måltider, ligesom huset med passende mellemrum er blevet moderniseret og ombygget i forhold til tidens behov og trends. Men også 25 år, hvor nordjyderne og aalborgenserne har udviklet sig mere italiensk, hvis man skal tro værterne.

”Publikum er vokset med os. Det italienske køkken er i perioden næsten blevet synonym med danskernes egne køkkener, hvor salvie og mascarpone nu stort set har fået deres faste plads,” forklarer restaurantens 37-årige restauratør Mikele Volpi, der de senere år i høj grad har taget over for sin far Giovanni Volpi.

Sidstnævnte flyttede i sin tid, forelsket i en nordjysk pige, hertil fra Milano og åbnede SanGiovanni i 1988 – efter at have høstet erfaring på tophoteller i bl.a. Paris og London. Mikeles hustru, Jeanette, er i dag bogholderiansvarlig, ligesom hans mor Benthe i mange år var det. Sidstnævnte er stadig med, når der træffes større beslutninger for restauranten. Og stadig hver aften agerer Giovanni den joviale, gæstfri vært , der futter rundt og hilser på gæsterne ved bordene og får dem til at føle sig velkomne, mens Mikele i høj grad håndterer det praktiske: indkøbene og kommmunikationen med de mange medarbejdere i de for tiden fire afdelinger, som huset består af efter seneste ombygning: ”Trattoria og Pizzeria” i stueetagen, de mange større og mindre selskabslokaler rundt om på to etager, take away’en ”A Casa” ud til Vingårdsgade. Og endelig ”La Cantina”, der sidste år blev skabt som en selvstændig gourmetrestaurant i kælderen – ved siden af en af Danmarks mest velassorterede italienske vinkældre. I alt 28 ansatte, heraf 16 på fuldtid, beskæftiger familien Volpi for tiden. Mikeles lillebror, 32-årige Daniele, er også i faget som souschef på en italiensk restaurant i San Francisco, hvor han er gift og har boet i ti år.

Dansk køkken er italiensk

”Nu stiller vi bare en kande olie og et saltkar på bordet i stedet for smør. Så ved kunderne i dag godt, hvad de skal gøre. Og alle fra 2 til 80 år kan også altid finde noget, de har lyst til på menukortet. Det tror jeg endnu ikke man kan sige om det ellers mediehypede ”nye nordisk køkken,” smiler Mikele:

Ifølge den italienskfødte restauratør opfattedes dét for 25 år siden at ”tage ud at spise italiensk” og det at ”tage rigtigt ud at spise” ikke helt som det samme i Aalborg.

”Det sidste var ”finere” end det første. Men i dag ved danskerne efter mange års rejser, at italiensk madlavning både kan være gourmet, landkøkken og pizza, sådan som vores afdelinger her i huset i dag også afspejler. Vi håndterer alt fra den hurtige pizza til den store 60 års fødselsdag, der bliver et kulinarisk minde for livet for selskabet.”

Mere konkurrence?

Men er konkurrencen ikke blevet hårdere med det utal af pizzariaer, der er skudt op i Aalborgs bybillede?

”De fleste aalborgensere ved godt, at der i virkeligheden kun er tre højest fire rigtige italienske restauranter i Aalborg. Når det kommer til pizza, ved de, at man hos os får den ægte enkle, tynde og sprøde ”pizze” lavet af ægte italiensk mel med få, men velovervejede toppings, der smager fantastisk sammen. Ikke noget med kebab og ananas. Her får man derimod de ægte solmodne tomater, som vi køber direkte fra Italien.”

Ligesom den ægte parmaskinke, pølsen fra Napoli og den ægte bøffel mozzarella ost, hvor den kompromisløse italienske smag gør hele forskellen, kan man tilføje:

”Vi har vores publikum, og de ikke italienske pizzaeriaer har deres. Og så er det jo kun i de ægte italienske restauranter, at man også får alt det andet, der også hører det italienske køkken til: antipastien, gnocchi, osso bucco’en. Næ, den konkurrence bekymrer mig ikke,” konstaterer Mikele Volpi. Konkurrence eller ej søndag den 15. september fejres jubilæet med historisk lave priser hos SanGiovanni.

For yderligere oplysning kontakt restaurantschef, Mikele Volpi på tlf.: 98 11 37 55 / 20 77 30 95 eller via email mikele@sangiovanni.dk Eller læs mere om forvandlingen på: www.sangiovanni.dk