Tværmedial kampagne skal hjælpe LO Aalborg med at debattere betydningen af overenskomster med nordjyderne – netop nu søger producenterne 70 statister til filmoptagelse 23. marts på Beredskabsskolen.

 

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for DKS/LO Aalborg

Superhelt OK i godt selskab med bl.a. LO Aalborgs formand Anna Kirsten Olesen – eller er det omvendt – på Forårsmessen i Aalborg Kongres & Kulturcenter for et par uger siden.

En ny superhelt kaldet ”Superhelt OK” har set dagens lys og skal frem mod 2015 hjælpe den nordjyske fagbevægelse med at gøre medlemmer og potentielle medlemmer opmærksom på betydningen af ”Den danske aftalemodel” og det at arbejde for gode overenskomster herunder løn, barsel, pension o.s.v. Det er åbenbart ikke så indlysende for alle i dag, erkender Anna Kirsten Olesen, LO-formand i Aalborg, når hun skal forklare om baggrunden for den utraditionelle, tværmediale LO-kampagne, som man har hyret et nyt nordjysk erhvervsnetværk kaldet ”Den kreative Sværm” til at udvikle en Aalborg-udgave af.

”Uden medlemmernes opbakning, forståelse og vilje til at trække i samme retning står vi svagere, og så bliver der ingen gode overenskomster,” siger Anna Kirsten Olesen. Hun påpeger, at i over 100 år har fagbevægelsen, været en naturlig del af samfundsudviklingen, men at meget kan være under opbrud, hvis vi ikke passer på.

”I stedet forsøger vi at gøre noget. Og her tror vi, at LO og FTFs kampagne, ”ER DU OK”, og herunder ideen om Superhelt OK samt betydningen af at trænge igennem til de nye sociale medier og deres brugere, kan gøre en positiv forskel,” forklarer hun.

I bio og på forårsmesse

Superhelt OK er primært en tredimensionel tegneseriefigur skabt til at udføre sin heltegerninger på nettet og i cyperspace. Men Superhelt OK dukker også op ”live” i specialsyede fullsize-dragter og blev f.eks. præsenteret på LO Aalborgs repræsentantskabsmøde den 6. marts. Større offentlighed fik han første gang på sidste weekends Forårsmesse i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor han vakte opsigt og fik mange interesserede spørgsmål på LO’s store stand.

”Man kan forestille sig Superhelt OK møde op de mærkeligste steder, hvor der er folk at få i tale: Til næste AaB-hjemmekamp, i biografreklamerne, til bankens generalforsamling eller måske Venstres landsmøde. Det parti huser jo så mange af vores medlemmer” forklarer LO-formanden med et glimt af ironi i øjet.

Superhelt for sammenhold

Superhelt OK kan (i hvert fald i Cyperspace) flyve og har derfor overblikket. Han har røntgensyn og kan derfor se igennem alle problemstillinger. Og så er han naturligvis superstærk – ikke kun rent fysisk, men også superstærk til at skabe sammenhold. Og sammenhold gør stærk – når der skal løftes i flok f.eks.

Og netop løftes i flok skal der lørdag den 23. marts, hvor Den Kreative Sværm laver filmoptagelser med Superhelt OK og ca. 70 statister omkring Beredskabsskolen på Rørdalsvej fra kl. 10-15 (Vil du være med et par timer fra kl. 10 så kontakt LO på tlf. 96 31 80 00)

Tværmedialt samarbejde

Filmproduktionen og alt det øvrige kreative omkring kampagnen udføres af ”Den Kreative Sværm” – et nyt forpligtende erhvervsnetværk af små lokale virksomheder, der samarbejder tværmedialt med specialistområder som filmproduktion, spil- & lyddesign og produktion af applikationer til bl.a. smartphones og tablets.

Den Kreative Sværm består bl.a. af: Øverst fra venstre: Viggo Steincke (Steincke Soundlab), Jakob Klingberg Kruhøffer (JKinnovation), Simonia Tjelum (Let-Elektronik), Sarah Gadegaard (JKInnovation)
Nederst fra ventre: Jens Kruhøffer (JKInnovation), Ilirida Kraniqi (Brainstorm CrossMedia), Sebastian Sander (Brainstorm CrossMedia), Flemming Lindvang (Det Hemmelige Teater), Laila (Det Hemmelige Teater).

Den Kreative Sværm er specialister i at skabe fortællinger på tværs af medier – En moderne måde for LO Aalborg at dele information og kommunikere igennem.

Anna Kirsten Olesen forklarer om LO Aalborgs samarbejde med Den Kreative Sværm, der udover filmen også omfatter bl.a. lyddesign, kendingsmelodi og kurser om videoredigering og sociale medier:

”Vi kendte flere af sværmens virksomheder fra andre samarbejder og for deres kreativitet og evne til at tænke ud af boksen og for deres initiativrighed. Da de kom med superhelte-forslaget, var vi ikke betænkelige ved at gå ind i dette spændende samarbejde.”

Anden opgave om jobrotation

Netværksideen, som ”Den Kreative Sværm” bygger på, modtages i det hele taget godt. Sværmen, der på få måneder er gået fra 5 til nu 11 medlemsvirksomheder, vandt for nyligt også en anden spændende markedsføringsopgave, der skal pifte bevidstheden om jobrotationsordningen  op – for Beskæftigelsesregion Nordjylland.

Den Kreative Sværm er et joint-venture med lutter små nordjyske virksomheder og består af JKInnovation ApS, Huge Lawn software ApS, Brainstorm Cross-Media, Det Hemmelige Teater, Steinckes Soundlab, let-elektronik, Klone, Limbic Sideshow, Fosvang, Yang og Pikuseru.

 

For yderligere oplysning om Superhelt OK-kampagnen kontakt LO Aalborgs formand Anna Kirsten Olesen tlf.: 25 20 09 09 eller email: anna-kirsten@lo-aalborg.dk Eller direktør Jens Kruhøffer, talsmand for ”Den Kreative Sværm på 41 28 01 80 E-mail: jens@jkinnovation.dk Eller læs mere på www.loaalborg.dk