Gys 1170 aktører, teknikere og sminkører m.fl. er klar til at få dig til at tisse i bukserne af skræk, når ”Dystopia Haunted House” slår dørene op for 1100 kvadratmeter amerikansk inspireret totalteater – først skal vejlenserne dog bevidstgøres gennem en creepy zombiemarch gennem lørdagshandlen

 

STENSTRUP PR-PRESSEMEDDELELSE FOR The Ferrymen og Fantasy Fabrikken

50 amatørskuespillere plus omkring 120 teknikere og sminkører m.fl. lægger ”maltrakterede” og” svampebefængte legemer til, når Danmarks mest uhyggelige Halloweenshow – eller ”Haunted House” som de kalder det i USA – efter måneders forberedelse åbner i Vejle, torsdag fra kl. 19.00 i efterårsferien – den 16. oktober.

(Se her hvad TVSyd fik ud af denne pressemeddelelse den 11. okt.)

Hvis nogen i Vejle ikke skulle være bevidst om det endnu, vil skuespillerne påført deres rædselsvækkende makeup og ulækre kostumer optræde med en zombiemarch midt i lørdagshandlen på Vejle Gågade nu på lørdag den 11. oktober fra kl. 13.00 for at reklamere for deres hjemsøgte hus. Men ellers er det hver torsdag, fredag og lørdag aften i uge 42 til 44 (på nær 1. november), at mareridtet kan opleves live i det 1100 kvadratmeter store Farveri i to etager (Spinderigade 11H), en del af de historiske og atmosfærefyldte Spinderihaller i Vejle.

Stedet er i den uhyggelige anledning omdannet til totalteater. Her igennem, rum for rum, ledes publikum i små grupper på 3-5 personer gennem de makabre kulisser og spektakulært belyste sceneopstillinger fra torturrum over fangehuller og helt ned i kloakken – forbi eller snarere ind i mellem scary monstre og mere eller mindre levende lig, som godt kan finde på at gribe ud efter publikum. Og så er det ellers bare om at holde på vandet, anbefaler arrangørerne og garanterer gruopvækkende oplevelser for alle sanserne.

Amerikansk inspiration

Plakaten, der præsenterer den gyselige oplevelse i Vejle.

Plakaten, der præsenterer den gyselige oplevelse i Vejle.

”Dystopia Haunted House” – titlen henviser til ”en mulig situation i et hjemsøgt hus” – er resultatet af mange måneders anstrengelser hos en stor gruppe dedikerede og passionerede folk. Idemændene hos The Ferrymen Halloween Entertainment og Fantasy Fabrikken har ladet sig inspirere af mange besøg i de bedste og mest professionelle Haunted Houses i Halloween’ens hjemland USA. Desuden har de også besøgt verdens største Halloween-messe, Transworld i St. Louis, ligesom de har tilknyttet nogle af landets mest talentfulde teknikere og sminkører, bl.a. Mathias Clasen, ph.d., som forsker i monstre, horror og evolutionspsykologi ved Aarhus Universitet. I USA holder 4.000-5.000 haunted houses åbne og skræmmer livet af folk over hele nationen.

”Der bliver ingen ammestuehistorie eller hyggelig efterårsferie over det her. Vi er sikre på, at tilsvarende arrangementer dem i USA også vil blive en supersucces herhjemme og særligt i målgruppen af de 13-30 årige, som vi primært henvender os til,” forklarer Jonas Bøgh Pedersen, der sammen med de andre bagmænd Nick Hadsund, Tommy Salholt og Steffen Kousgaard venter at sælge op mod 3.000 billetter via hjemmesiden www.dystopiahauntedhouse.dk, hvor interesserede også kan tage forskud på oplevelserne. Målet er flere end 3.000 gæster.

Erfaring fra tidl. succes

"Dystopia Haunted House” byder på lidt for enhver smag.

“Dystopia Haunted House” byder på lidt for enhver smag.

Jonas Bøgh Pedersen og Nick Hadsund havde allerede i 2012 i mindre målestok sammen med 65 frivillige succes med et Haunted House, som man arrangerede sammen med Hadsund Provsti på præstegården i Vive ved Mariager Fjord. Det fik skræmt livet af 750 gæster tillige med masser af medieomtale bl.a. i form af indslag på DR- tv.

Gys 3”Denne gang går vi planken helt ud med et fire gange så stort budget og show målt på antal medvirkende og antal kvadratmeter. Det har været særligt fedt at få Steffen og Tommy med, der i forvejen arbejder med rollespil og special effects her i Spinderihallerne, og derfor kendte stedet og havde masser af ideer,” fortsætter Jonas.

Vedhæftede fotos fra sminkningen er til fri afbenyttelse. Fotograf Jonas Holmriis.

For yderligere oplysning kontakt: Presse- og kommunikationsansvarlig Pia Camin tlf.: 3119 9973 eller email: DystopiaHauntedHouse@gmail.com Eller læs mere på: www.dystopiahauntedhouse.dk