Fødevarespecialiteter fra hele verden rykker tættere på de nordjyske restauranter, cafeer og kantiner, når Catering Engros A/S åbner afdeling i tilknytning til slagterivirksomheden Sørwi i Aalborg. Nordjysk HORESTA-formand glæder sig til øget konkurrence

 

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for Catering Engros a/s 

 

Catering Engros nye forvalter i Aalborg, Rene Hove (t.h.), glæder sig sammen med direktør Kjeld Pedersen, Sørwi, over fødevarevirksomhedernes samarbejde, der nu fører til åbning af en ny cateringafdeling for levering af fødevare til kantine- og restaurationsbranchen i Nordjylland.

Catering Engros en af Danmarks største fødevareleverandører til professionelle, udvider den 11. marts forretningen med en distributionsafdeling i Aalborg Øst. Det sker i tilknytning til slagterivirksomheden Sørwi A/S som cateringgrossisten sidste år erhvervede størsteparten af og pustede nye fremtidsperspektiver i. Rent fysisk får Catering Engros-afdelingen adresse sammen med Sørwis topmoderne, 3500 kvadratmeter store produktions- og lageranlæg fra 2008 på Middelfartvej. Hidtil er de ca. 200 nordjyske kunder, der allerede benytter Catering Engros som fødevareleverandør med alle former for kød- og mejeriprodukter samt grøntsager og meget mere, blevet dør til dør-betjent fra kølebiler sendt nordpå fra koncernens afdeling i Middelfart. Det brede sortiment går fra ferske kødopskæringer af enhver størrelse over frisk fisk og grøntsager til eksempelvis specialimporterede oste fra hele Europa leveret næste morgen, hvis varerne er bestilt inden kl. 15.00

 

”Vi har længe haft et ønske om at udbygge og udvide vores service i Nordjylland. Med den nye afdeling kan vi tilbyde vores kunder endnu mere fleksibilitet og forbedret service. Vi tilfører det nordjyske marked et bredt fødevaresortiment, der matcher såvel virksomhedskantinens og pizzariaets som gourmetrestaurantens meget forskellige ønsker. Og vi har store forventninger til udvidelsen, ikke mindst på grund af samarbejdet med Sørwi,” fortæller Catering Engros markedschef Mads Bjerregaard.

 

I januar 2012 overtog Catering Engros 60 pct. af aktierne i den nordjyske Sørwi, hvis 35 medarbejdere producerer kvalitetskødudskæringer, -pålæg og -røgvarer til  bl.a. cateringbranchen (Gennem Catering Engros) og f.eks. også til dagligvarekæden SuperBest.

 

Betydelige vækstmuligheder

 

Med den nye afdeling som fremskudt brohoved i Aalborg og Nordjylland, forventer Catering Engros  at kunne øge markedsandelen betydeligt i regionen. Foreløbig startes der op med 5 nyansatte salgsmedarbejdere, men i Catering Engros øvrige afdelinger arbejder mindst 25 og op til over 200 medarbejdere, der samler og pakker de friske fødevarer til hurtig levering. Virksomheden beskæftiger i alt ca. 700 medarbejdere landet over og råder over flere end 100 kølebiler.

 

”De nordjyske kantiner, caféer og restauranter får med den nye afdeling adgang til et af de bredeste fødevaresortimenter, endda kørt lige til døren mindre end 24 timer efter bestilling. Jeg er overbevist om, at restaurationer og kantiner i Nordjylland vil tage godt imod det øgede udbud og ser derfor betydelige vækstmuligheder, sådan som det er sket i den øvrige del af landet,” fortæller den nye Aalborg-afdelings forvalter Rene Hove.

 

Formand for HORESTA i Nordjylland og administrerende direktør i Restaurant Papegøjehaven i Aalborg, Lars Mouritzen, hilser Catering Engros-afdelingen i Aalborg velkommen.

 

”Udsigten til mere konkurrence vil ikke mindst øge udbuddet og formodentlig også højne kvaliteten af fødevarer i Nordjylland. Det vil gavne restaurationsbranchen i hele regionen og i sidste ende vore gæster”, vurderer han.

 

Udover afdelingen i Aalborg driver FoodService Danmark, der er moderselskab for Catering Engros, allerede tre store S-Engros butikker i Nordjylland, I henholdsvis Aalborg SV, Hjørring og Frederikshavn, hvor professionelle kunder i branchen selv kan forsyne sig fra et imponerende fødevareudvalg rettet mod de professionelle på 9000 varenumre.

 

For yderligere information, kontakt venligst Mads Bjerregaard på tlf. 22 80 85 30 eller email: mbj@cateringengros.dk eller læs mere på www.cateringengros.dk

 

_______________________________

 

FAKTA: Catering Engros-koncernen er en del af det Dagrofa-ejede FoodService Danmark og søsterselskab til Dagrofa S-Engros-butikkerne. Catering Engros er en af landets største udkørende foodservice-grossister med flere end 100 køle-lastbiler, 6 lagerafdelinger i Danmark og på Grønland samt fødevare-engrosbutikker over hele landet. Foodservice Danmark omsatte i 2012 for 4,3 mia. kr.