Først 12. august åbner Restaurant Bühlmann officielt men allerede nu begynder Aalborgs nye, ambitiøse gourmetspisested at tage imod, så den ny-ansatte mesterkok har kræsne gæster at ”fintune” sin fransk-danske gastronomi på

Ægteparret Danni og Anemette Bühlmann flankerer deres unge talentfulde kok, Dennis Carlsen, mens hans torskeservering prøvesmages og drøftes en sidste gang, inden restaurantens uofficielle åbning. Hotel Scheelsminde. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 18.05.15

Ægteparret Danni og Anemette Bühlmann flankerer deres unge talentfulde kok, Dennis Carlsen, mens hans torskeservering prøvesmages og drøftes en sidste gang, inden restaurantens uofficielle åbning.
Hotel Scheelsminde. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 18.05.15

 

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for Hotel Scheelsminde

Ambitionen er klar, forberedelserne har stået på siden nytår – og kokken og hotelværterne har givet hinanden håndslag: Hotel Scheelsmindes kommende lille, nye, eksklusive Restaurant Bühlmann skal, inden året er omme, kunne måle sig i gastronomisk niveau med Aalborgs to-tre ellers bedst bedømte. Serveringerne på de sæsonbestemte tre, fem og syv retters menuer, må dog meget gerne kunne stå distancen allerede fra onsdag den 20. maj, når den lille ny uofficielt og forsigtigt slår dørene op for sin kun syv forkælede borde midt i den gamle herregårds hovedbygning. Og i hvert fald fra onsdag den 12. august, når der åbnes officielt. Højest 24 vil man servicere pr. aften – niveauet skal holdes. ”Restaurant Bühlmann” bliver det legendariske Aalborg-hotels kommende gastronomiske flagskib, der bekender sig til det klassiske franske køkken, med et kraftigt element af tidens teknikker.

”Vi er selvfølgelig godt klar over, at den ekstraordinært høje præcision, som serveringer på dette niveau kræver, ikke nås over natten. Man kan sige, at vi øver os på et ægte men forhåbentligt tålmodigt publikum her hen over sommeren. Det er – udover kokkene – også et spørgsmål om bevidstgørelse af den delvist nye tilknyttede stab. Men med Dennis Carlsens ansættelse har vi fået en talentfuld kok med både evner, ambitioner og visioner,” forklarer den ene del af værtsparret, Danni Bühlmann, om den ambitiøse målsætning.

Den 25-årige tidl. kok hos Vendia Gourmet og Ti Trin Ned, Dennis Carlsen har med titlen som ”kreativ kok” fået det gastronomiske ansvar for Aalborgs nye gourmetrestaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 18.05.15

Den 25-årige tidl. kok hos Vendia Gourmet og Ti Trin Ned, Dennis Carlsen har med titlen som ”kreativ kok” fået det gastronomiske ansvar for Aalborgs nye gourmetrestaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 18.05.15

Dennis Carlsen har trods sin kun 25 år allerede båret stort ansvar på bl.a. en anden af Nordjyllands bedste restauranter Vendia i Hjørring, hvor han også er uddannet. Og på den meget priste restaurant ”Ti trin ned” i Fredericia – der var nomineret til Årets Danske Restaurant i 2011, det år Carlsen også huserede i køkkenet der. Dennis Carlsen glæder sig samtidig over, at hans nye arbejdsgivere gerne ser ham fortsætte med at deltage i de store gourmetkonkurrencer, der godt nok koster tid men også giver inspiration. Han har tidligere deltaget på Kokkelandsholdet og klaret sig godt i konkurrencer som Årets Kok og om Kartoffelprisen.

Kreativ kok

På den nye Restaurant Bühlmann, opkaldt efter familien bag Scheelsminde, får Carlsen imidlertid lov at stå på helt egne ben med titel af ”kreativ kok” og primært ansvar i gourmetrestauranten. Men han får også medindflydelse i den kendte hovedrestaurant, med den imponerende panoramaudsigt, hvis menukort samtidig forenkles men også forædles, mens dugene kommer af for at skabe en mere afslappet kontrast til den nye gourmetrestaurant. Den oprindelige del af Scheelsminde må gerne fremover fremstå mere brasseriagtig. Begge henter naturligvis deres vine i Scheelsmindes imponerende vinkælder.

”Den gastronomiske stil hos Restaurant Bühlmann bliver mere à la Frederikshøj end Geranium. Fransk / Nordisk kan man måske sige – vi vil naturligvis så vidt muligt bruge lokale råvarer kød, fisk, grøntsager og urter men også kaviar og trøfler, når det skal til,” forklarer Dennis Carlsen for dem, der er bekendt med Michelinstjerne-restauranterne i Aarhus og København.

”Men på restaurant Bühlmann vil gæsterne blive mødt med den elegance som det klassiske franske køkken kræver herunder selvfølgelig hvid dug, stive flipper og noble, belevne tjenere, men også med personlige videreudviklinger à la 2015 af klassiske retter med f.eks. hummer og pighvar. Men der kunne på denne årstid også være braiseret kalvebov med sarte forårsgrøntsager blandt serveringerne på menuen,” fortæller Dennis Carlsen. Han blev allerede ansat i januar og har dermed haft tid til at gennemtænke og -drøfte den nye restaurants særkender. Fintuningen fortsætter – som nævnt – henover sommeren.

Indretningen i det tidligere H.C. Andersen Stuen er til gengæld valgt af indehaverne, Danni og Anemette Bühlmann med tydelig inspiration hos Hotel d’Angleterres relativt nye Marcel-restaurant herunder den særligt eksklusive møbelstil med tykke tæpper og tunge gardiner, spejle, lysekrone – som falder naturligt ind på herregården. Hertil kunst af bl.a. Kirsa Andreasen. Og endelig er der blevet anskaffet en del nye kostbare køkkenmaskiner.

Gynger og karruseller

Selv om de færreste rendyrkede gourmetrestauranter – af dem, der kæmper med om international anerkendelse – i sig selv er store forretninger, ligger der alligevel udover kulinarisk ambition også en forretningsmæssig overvejelse i kursskiftet på Aalborgs kendte gamle gæstgiveri.

”Men det omdømme og niveau, som vi stræber mod med den nye Restaurant Bühlmann, mener vi også kan være med til at tiltrække nye kundegrupper til hotellet. Gæster der i mindre grad vil søge videre ud i Aalborg, hvis de ønsker gastronomi på højeste niveau,” forklarer Bühlmann-værtsparrets anden halvdel Anemette og fortsætter:

”Selv om Restaurant Bühlmann får sin egen helt selvstændige profil med egne kokke og tjenere, så bør restauranten til gengæld forretningsmæssigt ses som en del af vores samlede hotelvirksomhed.”

Faktabox: Anemette Bühlmann og Danni er tredie generation i familiedynastiet efter hendes navnkundige farfar Hugo Jensen. Det var ham, der i 1960 omskabte den mere end 200 år gamle herregård til motel og udviklede det til et efterhånden også landskendt spisested. Anden generation består bl.a. af Anemettes far og mor, Peter Chr. og Mona Jensen, der drev, moderniserede og udvidede hotellet frem til status af firestjernet medlem af den internationale Best Western-hotelkæde. Ægteparret Bühlmann i tredje generation, Anemette og Danni, har siden 2006 bestyret Scheelsminde for helt at overtage også ejerskabet for to år siden – de har bl.a. også med tiden overtaget driften af bl.a. Nørre Vosborg ved Holstebro, Aalborg Airport Hotel samt Victors Madhus i Nørresundby. Så ekspertise og erfaringer er der rigeligt af at trække på. Bühlmann-navnet, som den nye toprestaurant markedsføres under, er kommet ind i familien via Anemettes schweiziske bedstemor Aloisia, der var med fra begyndelsen og gift med Hugo Jensen.

 

For yderligere oplysning, kontakt Hotel Scheelsmindes direktør Danni Bühlmann på tlf.: 30 32 73 71 eller email danni@scheelsminde.dk . Eller Restaurant Bühlmann’s kreative kok Dennis Carlsen, tlf. 28 56 17 93 eller email: kreativchef@scheelsminde.dk Eller læs mere på: www.scheelsminde.dk