DTF Group A/S fortsætter med nye, svenske ejere sin rejsevirksomhed fra Hjørring, mens stifteren, Bent Jørgensen, fremover vil koncentrere sig om bestyrelsesarbejde, kokkelandsholdet og sit spanske restaurationsprojekt

Fra 1. januar 2011 ejes den nordjyske rejsekoncern, DTF Group A/S, ikke længere af sin stifter, den 53-årige Bent Jørgensen, men af den svenske rejsebureauvirksomhed Sembo AB, der er en del af den store familiejede rederivirksomhed Stena Line

DTF Group A/S består af fire forskellige virksomheder DTF-Travel, Best Travel, Nemrejse.dk og FeriDe, der er den tyske gren af koncernen. Stena Line og Sembo ses som den naturlige arvtager som mangeårig samarbejdspartner og kollega i branchen. Herfra kunne man straks se perspektiverne og de mulige synergieffekter, da en handel blev mulig.

”Tiden er kommet, hvor jeg har følt det rigtigt at se fremad, søge nye udfordringer og – i forhold til DTF – træde til side, nu da muligheden viste sig for at handle med en køber med en forretningsmodel, der passer til vores,” forklarer Bent Jørgensen om salget af sit livsværk og sin fremtidige erhvervskarriere.

”Jeg er jo først og fremmest iværksætter og fødselshjælper og kan konstatere at vores ”baby” med alle dens knopskud af underafdelinger snart bliver 20 år og i dag er en fuldvoksen og etableret virksomhed. Med Sembos fortsættelse af virksomheden føler jeg mig også tryg ved, at idegrundlaget for virksomheden vil blive videreført og dermed også de mange arbejdspladser i Hjørring,” fortsætter Bent Jørgensen med både glæde og lidt vemod i stemmen.

Sembo komplementeres

DTF (Dansk Total Ferie) er stiftet for 19 år siden på et stadig unikt forretningsgrundlag. Den del af virksomheden har i dag ca. 100 medarbejdere, der bl.a. servicerer virksomhedens rejseklub, ”Vi elsker ferie,” der er Skandinaviens største. Kunderne benytter først og fremmest DTF-Travels dynamiske hjemmeside, der hver dag kanaliserer nye overnatningstilbud på kvalitetshoteller over hele Europa ud til rabatpriser, som forbrugeren aldrig selv kunne forhandle sig til.

”DTF-Travel komplementerer i høj grad Sembo’s virksomhed, så vi produktmæssigt nu får en meget stærk position i Europa og ikke mindst i Skandinavien. Sammen kan vi nu tilbyde kunden god og kvalitetsbetonet beboelse over hele Europa,” siger Jari Virtanen, adm dir., Sembo AB.

Sembos mål med købet af DTF er fremover at kunne tilbyde kunder, der foretrækker ferie i egen bil, flere overnatningsmuligheder på alle tider af året.

Virtanen understreger, at de to virksomheder trods overtagelsen kommer til at forsætte som selvstændige brands, mens der fremover skal samarbejdes om IT-udvikling, produktion, administration og udvikling af kundeklubber. Med overtagelsen bliver Sembo samtidig den femte største rejsearrangør i Sverige.

DTF Groups hidtidige direktør, Henrik Jørgensen, glæder sig til at sikre kontinuiteten ved også efter 1. januar at fastholde denne post.

Fokuserer på topgastronomi

Sælgeren af DTF-koncernen, den oprindeligt kokkeuddannede, Bent Jørgensen, har med en alder af kun 53 år ingen lyst til bare at trække sig tilbage og nyde en tidlig pensionist tilværelse. Stadig med iværksætterånden i sig vil han fremover bl.a. koncentrere sig om forskelligt bestyrelsesarbejde og sit spanske restaurationseventyr med toprestauranten ”Roca Tranquila” under mesterkokken Kasper Nielsens daglige ledelse. Sidstnævnte er netop rejst tilbage til Spanien efter i denne uge at have ageret holdkaptajn på det danske kokkelandshold, der bl.a. vandt sølv i disciplinen ”varm mad” under kokke–VM i Luxembourg.

Bent Jørgensens spanske restaurant ved Malaga optages i den franske spiseguide Michelin i 2011. Projektet inkluderer i øvrigt også faciliteter som egen kokkeskole og et tv-studie, som den iderige vendelbo allerede nu med held har tilbudt andre landes mesterkokke som ”træningslejr” op til de internationale gastronomikonkurrencer. Netop førnævnte danske kokkelandshold – og en professionalisering af dette – agter Bent Jørgensen også som nyvalgt bestyrelsesmedlem at slå et alvorligt slag for som fremtidigt blikfang for dansk fødevareeksport.

Fakta om Sembo AB

Sembo er et 100 pct. ejet datterselskab under Stena Line. Virksomheden er grundlagt i 1987 og har i dag 50 ansatte i Helsingborg. Omsætningen var i 2009 på 360 mio. kr., da 120.000 rejsende bookede ferie gennem virksomheden.

Fakta om DTF Group

DTF er Stiftet i 1991 og har i dag knap 130 medarbejdere i Danmark og i udlandet. Mere end halvdelen af omsætningen kommer fra kunder i udlandet, primært Sverige, Norge og Tyskland. Virksomheden har i mange år vundet E-handelsprisen, stemt ind på førstepladsen af de tusindvis af loyale kunder år efter år. Den samlede omsætning i gruppen har rundet 400 mio. kr.

I 2009 bookede 270.000 gæster rejser gennem et af DTF Group´s rejseselskaber.

For yderligere oplysning kontakt Bent Jørgensen, Bestyrelsesformand DTF-Travel tlf: +45 5152 7744, eller Henrik Jørgensen, Administrerende Direktør DTF-Travel tlf.:+45 2030 4661 eller Jari Virtanen, VD, Sembo, tlf +46 0708-19 59 66