Kan man lave PR for et lukningstruet sygehuset? Ja det kan man selvfølgelig godt – og en velovervejet kommunikationsstrategi.

Nordjyske i dagDe seneste uger har Stenstrup PR rådgivet “Støtteforeningen for Dronninglund Sygehus” om, hvordan skaber opmærksomhed hos pressen og får skaffet lokalbefolkningens opbakning – selvfølgelig i modsat rækkefølge. Det var derfor ikke helt tilfældigt, at Region Nordjyllands fremmødte med regionsformand Ulla Astmann og topembedsmændene i spidsen var nødt til at lukke betydeligt flere ind, end brandmyndigheder ellers tillader i den store sal i Hjallerup Kulturhus i aftes til en orientering om planerne for den fremtidige sygehusstruktur i Vendsyssel.

IMG_1572Mange af de ca. 300 fremmødte protesterende var kørt til i lejede busser, måske også lokket af løftet om gratis pølser og varslet af ophængte opslag og den hastigt voksende facebookgruppen “Bevar Dronninglund Sygehus” samt en elektronisk underskriftsindsamling mod tanken. På samme måde var det selvfølgelig heller ikke tilfældigt at den regionale presse var så talstærkt frem. Spændende at se, hvordan sagen ender.

IMG_1575Se TV2/Nords tv-indslag fra i aftes her (klik). Tirsdag den 31. marts var protesten i øvrigt også tv-kanalens tophistorie – se her (klik).

Fortsættelse følger frem mod den politiske beslutning, der skal træffes i juni.