Erfurt kalder 5.-10. oktober for det reorganiserede danske Kokkelandshold, der satser på topresultater i enkeltdiscipliner og mindst en samlet 10. plads – på vej mod OL guld næste gang
Det er en kraftig delegation af kokke i toppen af dansk gastronomi, der 5.-10. oktober deltager i Kokke OL (Culinary Olympic Games), der foregår hvert fjerde år i den tyske by Erfurt. 4 kvinder og 8 mænd på Senior Kokkelandsholdet og 3 og 9 på juniorlandsholdet, hvor kokkene er under 23 år – og hertil en skare af hjælpere og sponsorer, der bringer den danske Erfurt-delegation op i nærheden af 40 hoveder. De fleste altså unge og yngre kokke, der repræsenterer så velanskrevne spisesteder som: Søllerød Kro, Kong Hans Kælder, Nimb-Louise, Munkebo Kro, Ti Trin Ned, og Nordisk Spisehus m.fl. Daniel Kruse, årets kok 2012 er tilbage på holdet og skal bl. a. stå for desserten i disciplinen ”Varm mad til 110 personer”
”I den samlede konkurrence vil vi for Kokkelandsholdets vedkommende være yderst tilfredse med en placering i top ti,” fortæller Kokkelandsholdets direktør Sten Slot og henviser til, at holdet er reorganiseret og kun i sin nye holdopstilling har fungeret og har haft muligheder for at træne sammen i det seneste års tid. Men ambitionen er helt klart at nå helt til tops. En samlet førsteplads er målet ved OL i 2016 og helst også allerede et top 3-resultat ved næste kokke-VM i 2014.
”Selv om dette OL for os primært er en mellemstation, men en yderst vigtig en, så har vi også klare ambitioner om at opnå topresultater i enkelte discipliner her som ”det kolde bord” fortæller Ulla Pedersen, til dagligt faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg. Som holdleder for holdet samler hun de organisatoriske tråde. At skabe et samlet vinderhold kræver imidlertid mange års træning sammen og discipliner som dele af det kolde bord og dele af den varme afdeling fungerer endnu ikke fuldstændig optimalt for holdet. De er så klar, som de kan være på nuværende tidspunkt og er mødtes til koncentrerede træningssessioner en søndag-mandag hver måned, året igennem i køkkenet under Hotel Legoland i Billund.
”Og vi er godt på vej,” fortæller en af det nye kokkelandsholds mest kendte ansigter og holdets nestor, Mette Hvarre Gassner. Sammen med sin mand indehaver af den meget hædrede restaurant ”Ti Trin Ned” i Fredericia og tillige årets kok 2011 i Danmark og nummer tre i den individuelle nordiske konkurrence 2012.
Stor vilje og disciplin
”Det har krævet og kræver stor vilje og disciplin af alle. Og det kræver samtidig en stor del af vores fritid. Men vi holder fast og er overbevist om, at vi som hold kan bevise, at det ikke er tilfældigt, at Danmark ligger i en gastronomisk førerposition. Dansk gastronomi som helhed har verdensklasse,” pointerer Mette Gassner. Holdets tidligere kaptajn Rasmus Kofoed, er verdens bedste kok, og et tidligere medlem Jeppe Foldager, træner i øjeblikket til en topplacering ved næste års Bocuse D’Or.
Holdet har som sagt ligget underdrejet en periode men er nu reorganiseret. Direktør Sten Slot Knudsen og baglandet, der bakker op om holdet, vil samtidig benytte det eksisterende hype til at opbygge et opsigtsvækkende, meget dansk blikfang i verdensklasse, som skal skabe interesse for Danmark, når Dronningen eller en af ministrene f.eks. rejser til USA, Kina m.v. i spidsen for en stor handelsdelegation.
”Kokkelandsholdet skal tjene som en slags moderne ”Lille havfrue”. Det officielle Danmark skal fremover smage af verdensklasse,” forklarer direktøren, der netop har sikret Samsung som hovedsponsor for holdets aktiviteter i de næste tre år. Den anden hovedsponsor er ”Madkulturen” under Landbrug & Fødevarer.
Følg holdets daglige meldinger fra Kokke-OL i Erfurt på Facebook
Se alle deltagernes navne på og læs mere om Kokkelandsholdet / Culinary Team of Denmark på : www.kokkelandsholdet.dk
For yderligere oplysning kontakt Kokkelandsholdets nye direktør Sten Slot Knudsen, tlf.: 40 29 15 50, Email: Sten@stayok.dk