Giovanni og Mikele Volpi satser med åbningen af La Cantina på at nå en gastronomisk kvalitet på niveau med Nordjyllands 3-4 bedstbedømte restauranter

Giovanni og Mikele Volpi foran La Cantinas nye markante og lovende ”vinkassedør” med udgang til Vingårdsgade. De to glæder sig voldsomt fra 3. februar til at vise italienske madelskere, hvad der gemmer sig bagved og neden for den nyetablerede trappeskakt.

(Pressemeddelelse fra SanGiovanni)

Allerede det nye markante indgangsparti fra Vingårdsgade udsteder – med sin spektakulære front opbygget af eksklusive italienske trævinkasser – store løfter for kvaliteten i Aalborgs nye gourmetrestaurant ”La Cantina”. Den er så godt som færdigetableret i kælderen under det kendte Ristorante SanGiovanni på hjørnet til Vesterbro.

Far og søn, Giovanni og Mikele Volpi, har med satsningen valgt at træde direkte op mod strømmen af truede toprestauranter, hvoraf beklageligt mange landet over i denne tid må dreje nøglen om presset af den økonomiske afmatning. Men ikke hos den veletablerede restauratørfamilie, der har drevet italiensk kvalitetsrestaurant i Aalborg siden 1988. De to mener tværtimod at have stukket fingrene rigtigt i jorden og har fundet, at etableringen af en decideret gourmetrestaurant vil være et perfekt delelement i familiens restaurationskoncept anno 2012. Det vil fremover indeholde hele tre italienske spisemuligheder for hver sin pengepung i samme hus.

Det er den mindste og absolut mest eksklusive, ”La Cantina”, der helt efter planen er blevet først klar, og fredag den 3. februar derfor åbner i kælderen, hvor der hidtil kun har været adgang for spisning for lukkede selskaber. Hertil – midt i denne en af Danmarks fineste italienske vinkældre – er der nu blevet etableret selvstændig adgang oppe fra gaden gennem det nye indgangsparti med vinkasserne og ned af en ny trappeskakt.

Fremover bliver der altså adgang for alle, der vil tage sig tid til at nyde minimum tre retter (fem serveringer) og op til den helt store syv retters gourmetmenu, selvfølgelig benævnt ”Giro d’Italia.” Cantina er med andre ord ikke for dem, der tror, at  de også kan nå en biografforestilling samme aften. Stedet er tværtimod for madelskere, der nyder at sidde ved bordet til langt ude på aftenen.

Og ambitionerne i den kryptlignede kælder er tårnhøje. For far og søn satser bl.a. på, at den nye gourmetrestaurant skal rykke helt op i Nordjyllands gourmetsuperliga, der sædvanligvis tæller de 3-4 regionale restauranter, der også opnår topanmeldelser nationalt.

Vi ved, at vi og vores kokke og personale godt kan. Den nye La Cantina bliver en fusion mellem de eksklusive kældermenuer, som vi hidtil har tilberedt for lukkede selskaber og det bedste i stil med det gamle à la cartekort oppe fra den hidtidige SanGiovanni-restaurant i stueetagen. Et menukort, som vi imidlertid begrænser omfangsmæssigt for til gengæld i La Cantina at kunne rendyrke kvaliteten af det enkelte måltid”, forklarer Mikele.

Gastronomibedømmer

glæder sig

En af de hårdeste bedømmere af dansk gastronomi er redaktør Bent Christensen, der står bag Den Danske Spiseguide, det danske svar på Michelin-guiden. Også han glæder sig til forhåbentligt godt nyt fra Nordjylland:

Byggeri i kælderen under SanGiovanni

Sådan har der set ud undervejs mod SanGiovannis nye ambitiøse gourmetrestaurant "La Cantina" i kælderen. Her er det far og søn Giovanni og Mikele Volpi.

”Det er skønt, når dygtige mennesker tør satse på kompromisløs kvalitet. Og familien Volpi har igennem en imponerende årrække bevist at kunne drive seriøs restaurant. Cantina-projektet bliver rigtigt spændende at følge”.

Når Cantina den 3. februar åbner i kælderen, bliver det med ca. 40 siddepladser i den egentlige restaurant, mens der bliver plads til yderligere 10, 12 og 16 gæster i tre tilknyttede private dining rooms. Alle vil blive betjent fra det nye selvstændige køkken, der også er blevet etableret i kælderen. Og alle gæster i SanGiovannis nedre regioner vil opleve en rendyrket, enkel stil med råt murværk, tunge buer og murstensgulve, der leder tanken hen på det lille kulinariske paradis, som man pludselig støder på i den italienske sidegade. Det enkle kvalitetsinterieur er naturligvis alt sammen hentet i hjemlandet hos bl.a. Alessi, Castellani & Smith, Luigi Bormioli, Tognana Porcellane – helt ned til ekspressomaskinen, der er Rancilio og kaffen fra Pascucci.

Ombygning starter nu ovenpå

Mens Cantina-konceptet startes op, er hovedrestauranten i stueetagen til gengæld lukket ned fra 28. januar, mens håndværkerne så får mulighed for at ”folkeliggøre” den hidtil lidt ”fine” a la carte-restaurant i overensstemmelse med sin fremtidige benævnelse ”Trattoria og Pizzaria.” Her skal alle prismæssigt kunne være med. Ombygningen i stueplan skal markere den nye, mere afslappede og uformelle stil, som nu også igen bl.a. inkluderer pizza – oveni udvalget af spagetti og lasagner m.v. Detaljerne om denne del af ombygningen vil restauratørerne dog endnu ikke ud med.

Det er over ti år siden at SanGiovanni sidst havde pizza på menukortet. Pizza er selvsagt også hovedhjørnestenen i den Pizza-takeaway, der som tredje gastronomiske ben i det nye koncept åbner til sommer i SanGiovannis nye italienske madhus.

”Men det er som sagt alt sammen først om nogle måneder. Nu vil vi først og fremmest koncentrere os om, at få Cantina til at køre, siger Mikele. I stueetagen råder SanGiovanni fremdeles desuden over to selskabslokaler lokaler til henholdsvis 90 og 45 gæster.

For yderligere oplysning kontakt restaurantschef, Mikele Volpi på tlf.: 98 11 37 55 / 20 77 30 95 eller via email mikele@sangiovanni.dk Eller læs mere om forvandlingen på: www.sangiovanni.dk