Aalborg er værtsby, når Nordisk Køkkenchefforening i den kommende uge for 3. gang holder nordisk kongres i Danmark og samtidig lokker gastronomisk interesserede med topkokkekonkurrencer og spændende markedsplads

Formanden for Køkkenchefernes Forening i Danmark, Uffe Nielsen, flankeret af sine to medarrangører af den nordiske kokkekongres i Aalborg, Jimmy Pedersen (t.v.) og Dennis Rafn, der også begge er bestyrelsesmedlemmer.

Formanden for Køkkenchefernes Forening i Danmark, Uffe Nielsen, flankeret af sine to medarrangører af den nordiske kokkekongres i Aalborg, Jimmy Pedersen (t.v.) og Dennis Rafn, der også begge er bestyrelsesmedlemmer.

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for VisitAalborg

En bredtfavnende række af serveringer – også for almindeligt gastronomisk interesserede – står på menuen, når nordiske køkkenchefer i dagene onsdag til søndag den 3.- 7. juni henlægger deres kongres til Aalborg. Det gastronomiske topmøde bliver en sjælden men meget synlig begivenhed i den nordjyske hovedstad i de dage, da kongressen, hvor alle kokke selvfølgelige bærer hvide kokkeuniformer, kun foregår hvert 10. år i Danmark. I år har rekordmange kokke – op mod 200 – nemlig tilmeldt sig, men dobbelt så mange ventes at deltage på forskellig vis, bl.a. som support for de deltagende konkurrencekokke. For hele 28 topgastronomiske kokke skal nemlig samtidig deltage i nogle af de seks elitekonkurrencer, som afvikles med fri adgang for publikum i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

Der satses dermed på, at en god del af aalborgenserne vil deltage i de udenomsarrangementer, der parallelt er sat op – og dermed gøre begivenheden til lidt af en folkefest for den gode smag. Et gastronomisk topmøde, som bl.a. skal gøre almindeligt gastronomisk interesserede opmærksom på foreningens arbejde for den internationale udbredelse af det i disse år trendsættende ”Nye Nordiske Køkken”. Det er Køkkenchefernes Forening i Danmark, der står som arrangør og bl.a. står bag Kokkelandsholdet.

Bl.a. skal der i Aalborg afvikles en nordeuropæisk semifinale i den verdensomspændende Global Chefs Challenge med deltagere fra 8 lande, ligesom der også vil blive afholdt officielt DM i østersåbning og champagnesabling, men også en nordisk tjener og nordisk pastry-konkurrence venter. Læs mere om programmet her: http://nkf-congress.com/program.html

I AKKC vil man også kunne besøge ”markedspladsen”, hvor et par snese af egnens mange mindre producenter af kvalitetsfødevarer tillige med køkkenmaskineleverandører viser frem med rig mulighed for smagsprøver. Andre steder i byen, bl.a. i kulturhuset Nordkraft, vil der også være relaterede aktiviteter herunder en halv snes foredrag og workshops om yderst varierede og brugbare emner med tilknytning til gastronomi – fra køkkenknivsslibning over vinproduktion i Danmark til Selina Juul fra Stop Spild af Mad.

Aalborg var klar

Efter at kongressen tidligere – i 1995 – blev holdt i Kolding og i 2005 i Køge havde mange blandt specielt de danske køkkenchefer forventet, at Herning Messecenter i år lå lige for til at holde denne kongres, når det igen var Danmarks tur – bl.a. fordi kokkelandsholdet hvert andet år udkæmper Nordisk Mesterskab netop der.

”Men Aalborgs turistorganisation, VisitAalborg tog selv initiativ og kom med et godt oplæg og tilbød support og et effektivit netværk, der sikrede en god programsammensætning – og så valgte vi, at begivenheden selvfølgelig skulle foregå her,” forklarer Uffe Nielsen, der både er formand for Nordiske Køkkenchefers Forening og den nationale danske pendant, og i øvrigt selv restauratør på Den gamle Smedie ved Løkken. Uffe Nielsen forklarer også, at det har været vigtigt for organisationen, at Visit Aalborg har stor erfaring med at håndtere logistikken i forbindelse med internationale arrangementer af denne type, herunder også håndteringer af hotelbookninger mv. – et arbejde den relativt beskedne køkkenchef-organisation ellers selv måtte påregne at skulle binde en hel del mandetimer i.

”At vi denne gang skal mødes i Aalborg fornemmer jeg, at rigtigt mange af vores deltagere, og specielt de andre nordiske gæster glæder sig over. Ikke for at forkleine alternativerne. Men Aalborg er jo historisk kendt for et muntert restaurationsliv – samtidig med at byen også er under en flot forvandling specielt i havneområdet. Det bliver bl.a. fantastisk at kunne holde gallamiddagen i det nye Musikkens Hus med den store fjordudsigt og ledsagende symfoniorkester,” som Uffe Nielsen forklarer og fortsætter:

”Vi har kunnet mærke og høre, at valget af Aalborg som værtsby har været med til at give ekstra mange tilmeldinger i år.” Uffe Nielsen påpeger også de gode flyforbindelser til og fra – også internationalt – som et klart plus for placeringen i Aalborg.

Satser internationalt

Hos Aalborgs officielle turistorganisation Visit Aalborg vedgår man gerne at have gjort en stor indsats for at få dette arrangement til byen:

”Aalborg har altid mødt anerkendelse som en af landets bedste kongresbyer, og vi har hvert år fornøjelsen at huse mange store og betydningsfulde kongresser. Men konkurrencen om de nationale møder og kongresser er hård, og bl.a. derfor skal vores vækstmuligheder også søges på de nordiske og internationale markeder, hvilket netop placeringen af den nordiske kokkekongres i Aalborg er et godt eksempel på,” udtaler kongreschef Hanne Kristiansen, VisitAalborg:

”Aalborg er netop gearet til arrangementer som dette, fordi byens institutioner med det superprofessionelle AKKC i spidsen er vant til at arbejde effektivt sammen og skabe velgennemførte arrangementer”.

For yderligere oplysning: Uffe Nielsen, fmd. Nordisk Køkkenchef Forening og Køkkenchefforeningen i Danmark, tlf. 23 41 12 29 eller email: mad@hosuffe.dk. Eller læs mere på www.nkf-congress.com VisitAalborgs kongreschef Hanne Kristiansen, tlf. 99 31 75 22 eller email hk@aalborg.dk Eller læs mere på www.visitaalborg.com/convention