(PRESSEMEDDELELSE FRA KOKKELANDSHOLDET)

En af de imponerende danske tallerkener med bl.a. krabbe, laks og kammuslingesouffle, som juryen ved Kokke-OL vurderer. Foto: Klaus Elmer.

Om det rækker til OL-guld vides endnu ikke. Men flot tog Kokkelandsholdets mange fade og opsatser sig ihvertfald ud på det danske bord lørdag formiddag. Forud havde de tolv holddeltagere fra nogle af landets bedste restauranter også arbejdet hele natten til disciplinen ”Koldt bord” ved Kokke-OL i Erfurt.

1800 kokke fra hele verden er samlet i den tyske by. Og det danske hold, der ledes af Årets Kok 2011 Mette Gassner fra Restaurant ”Ti Trin Ned” i Fredericia, har man ambition om at nå en samlet dansk top ti-placering, når hele konkurrencen onsdag er overstået. Foreløbig er man altså nået til Koldt Bord, hvor maden ikke skal testspises men vurderes ud fra sit visuelle indtryk.

Eller som Uffe Nielsen, formand for den Køkkenchefernes Forening, der organisatorisk står bag Kokkelandsholdet, stolt udtrykte det, mens han beskuede det danske bord:

”Det er et spørgsmål om akkuratesse, chemisering, ide, og farvekomposition”.

Tusindvis af tilskuere ser i disse dage kokkelandhold fra omkring 40 lande duellere på ekvilibristisk madlavning. Her er det koncentrerede tilskuere ved det danske bord.

Disciplinen Koldt Bord er altså først og fremmest et spørgsmål om synsoplevelse: Spillet mellem former og farver, der skal kunne holde sig strålende i minimum 12 timer.

”Alt skal ligne en million men ikke nødvendigvis smage lige så godt. Det er derfor ikke snyd at ”snyde”. Trøflerne, som udstilles, er f.eks. fremstillet af græskar rullet i et eller andet – så bliver resultatet synsmæssigt bedre. Alle de små mesterværker – undtagen det sprøde – ender med et overtræk af gele for holdbarhedens skyld,” forklarede en af deltagerne, Ninna Bundgaard inden hun i går formiddag udmattet gik hjem i seng på hotellet, og lod juryen vurdere. Ninna Bundgaard er til daglig, souschef i køkkenet på Comwell Hotel Kolding.

Konkurrencens anden halvdel består af en tre retters servering for 110 betalende gæster, der går for sig mandag aften, hvorefter det samlede indtryk tæller hos juryen. Udover det danske seniorlandshold, deltager også juniolandsholdet i deres egen konkurrence.

Følg holdets daglige meldinger fra Kokke-OL i Erfurt på Facebook: http://www.facebook.com/kokkelandsholdet.dk
Se alle deltagernes navne på og læs mere om Kokkelandsholdet / Culinary Team of Denmark på : www.kokkelandsholdet.dk

For yderligere oplysning kontakt Kokkelandsholdets nye direktør Sten Slot Knudsen, tlf.: 40 29 15 50, Email: Sten@stayok.dk