Restaurant Mortens Kro lægger 5. februar køkken til, når en af Danmarks mest anerkendte kokke for en enkelt aften optræder på sin hjemegn med menu inspireret af besøg på otte af verdens absolut bedste spisesteder

: Stjernekokken Allan Poulsen med de mange priser huserer undtagelsesvis på sin nordjyske hjemegn på Restaurant Mortens Kro, torsdag den 5. feb. med en otte retters gallamiddag inspireret af serveringer fra verdens bedste restauranter.

: Stjernekokken Allan Poulsen med de mange priser huserer undtagelsesvis på sin nordjyske hjemegn på Restaurant Mortens Kro, torsdag den 5. feb. med en otte retters gallamiddag inspireret af serveringer fra verdens bedste restauranter.

Nordjyllands vel nok mest anerkendte kok, Allan Poulsen, tryller helt undtagelsesvis på sin nordjyske hjemegn, nemlig i køkkenet på Mortens Kro i Aalborg. Det sker torsdag aften den 5. februar ved et særligt gallaarrangement, som man uden at overdrive kan kalde ”Gastronomi i verdensklasse.”

33-årige Allan, som med Henne Kirkeby Kro bl.a. vandt titlen Årets Restaurant i først Danmark og siden Norden i 2011 og 2012 og ligeledes titlen Årets Gericke 2012, er også en af forfatterne bag The Sublime – Det imponerende værk som udkom i 2014 om besøg på 25 af verdens bedste Restauranter ifølge World 50 Best-guiden.

Til arrangementet på Mortens Kro har Allan, der er født i Hjørring og de seneste år har ledet først Nimb Louise og siden Oslos bedste gourmetrestauranter, Bagatelle, sammensat en hel speciel og luksuriøs otte retters menu, der tager udgangspunkt i nogle af de bedste retter, som han oplevede i forbindelse med researchbesøgene på så internationalt anerkendte restauranter som El Bulli, French Laundry og selvfølgelig Noma m. fl.

”At researche til bogen har selvfølgelig været en stor inspiration for mig, og nogle af de bedste spiseoplevelser vil jeg gerne give videre på min nordjyske hjemegn, hvor Mortens Kro er et indlysende adressevalg.” siger han.

”Kroejer” Morten Nielsen med bl.a. tre stjerner i Den Danske Spiseguide er stolt af besøget og aftenens samarbejde:

”På Mortens Kros tilstræber vi altid gerne give vore gæster sublime oplevelser på nordjysk og dansk topniveau og ind i mellem også på internationalt. Det er jeg helt overbevist om, at vi gør denne aften.”

Ved arrangement vil Allan Poulsen og yderligere et par andre af hans medforfattere fortælle om deres gastronomiske oplevelser under tilblivelsen af bogen.

Prisen for deltagelse i gallaaftenen er sat til 1795 kr. pr. person inklusiv en passende vinmenu, velkomstdrinks, kaffe o.sv. – samt et forfattersigneret eksemplar af bogen pr. gæstepar.

Om netop prisen siger en af de øvrige forfattere, redaktøren af Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, der også vil være til stede:

”Det er simpelthen et brag af en pris for en gastronomisk oplevelse af denne kaliber. Arrangementet gentages kun et andet sted i landet, nemlig på Skovshoved Hotel, og derovre har man ikke grund til at skamme sig over at tage 1000 kr. mere – altså 2800 kr. – for præcis det samme arrangement med Allan. Det er bare med at få tilmeldt jer, alle nordjyske gastronomiinteresserede,” opfordrer Bent Christensen.

Tilmeldingen sker til Mortens Kro. info@mortenskro.dk – der er denne aften kun gjort plads til 80 gæster.

Aftenenens menu med forbehold for ændringer:

SNACKS, Mortens Kro
OLIVEN BLOMME, EL BULLI
KNIVMUSLING. PERSILLE – PEBERROD, NOMA
OYSTER & PEARLS, THE FRENCH LAUNDRY
DILD STEN, LAKSEROGN OG DILDSTILKE, GERANIUM
SØPINDSVIN, EL CELLER DE CAN ROCA
SPRØD RØGET MARV PERSILLE – CAVIAR, FRANTZEN
LA BOULE DE BOEUF, L’ATELIER JOËL ROBUCHON
DESSERT: ALINEA
KAFFE OG SØDT, Mortens Kro

For yderligere oplysning, kontakt restauratør Morten Nielsen, tlf.: 40 91 92 74 / 98 12 05 80