schmidt hammer lassen architects har tegnet Aalborgs mest markante boligprojekt, der nu kommer til salg og bygges på en af byens bedste placeringer – som nærmeste nabo til Musikkens Hus og Limfjorden

(STENSTRUP PR-pressemeddelelse for Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen)

Aalborgs bedste fjordudsigt kommer nu til salg. Det sker i forbindelse med etableringen af schmidt hammer lassen architects fashionable 10 etager høje, slanke boligkompleks på yderste, mest vestlige hjørnegrund i Aalborgs gamle Østre Havn. Placeringen – næsten helt ude i Limfjorden og med Musikkens Hus som nærmeste nabo – kan næppe blive mere eksklusiv, når også betænkes det liv, som forventes på havnefronten efter åbningen af Musikkens Hus i 2014.

 

Synsoplevelsen forbi det hus og længere hen af kajen mod Musikkens Hus

Byggeriet, der har Entreprenørfirmaet A. Enggaard som hovedentreprenør, vil stå færdigt i 2015. Men hos Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen forventer man, som den anden hovedinitiativtager, snart at kunne melde alt udsolgt blandt de 30 rummelige luksusboliger. En halv snes er faktisk allerede inden offentliggørelsen solgt eller reserverede. Allerøverst findes to  penthouseboliger, hvoraf den største, med en salgspris på 9,25 mio. kr., er på 228 kvadratmeter + kæmpe altan + ekstra 78 kvm. tagterrasse med udekøkken, sauna og udendørs spa, hvorfra man vil kunne sidde og nyde Aalborgs skyline.

 

Forud er gået halvanden års indgående drøftelser om konstruktion og placering med Aalborg Kommune, som netop er succesfuldt afsluttet. Byggeriet bliver nemlig retningsgivende ”fyrtårn” for etableringen bagved af det helt nye Musikhuskvarter. Det domineres af høje moderne bolig- og kontorbyggerier – i det tidligere havneindustrikvarter, der indtil for nyligt var præget af lige så høje siloer og fabriksbyggerier, men som fremover vil tage udgangspunkt i byens to store nye kulturinstitutioner Nordkraft og altså Musikkens Hus.

 

Mest spændende projekt

 

Udsigten mod vest langs fjorden – fra en af lejlighederne.

”Med placeringen og de fantastiske, knap 30 kvadratmeter store og genialt placerede altankonstruktioner findes den uhindrede udsigt bare ikke bedre i Aalborg – ind over Aalborgs centrale bydele – mod Limfjorden fra højre til venstre – og mod solnedgangen tværs gennem fjorden over Egholm mod vest. Der er nærmest tale om hængende terrasser”, fortæller statsautoriseret ejendomsmægler Allan Nørgaard, Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen, om de markante altaner til de i øvrigt på alle måder topudstyrede boliger.

 

Med det atypiske antal – tre på hver etage – udmærker boligerne sig i forhold til sol og fjord ved at være konstrueret og placeret, så beboerne overalt i den forskudte sekskantede bygning oplever naturligt lys fra hele tre sider. Og med en lukket parkeringskælder i to dæk under komplekset vil ingen heller opleve at blive regnvåde på vej med elevatoren ned i bilen, når så solen ikke skinner.

 

Ser man bort fra de to øverste lejligheder findes lejlighederne i tre typer i størrelser fra 146 til 176 kvadratmeter – plus den del af de store altaner, der med glas kan lukkes af som en slags havestuer – og med priser fra 3,9 til 6,1 mio. kr. Jo højere op, jo højere pris. Med sine 45 meter bliver Aalborg-byggeriet tre meter højere end Rundetårn.

 

Også hos entreprenøren A. Enggaard er man stolt. Og tillige spændt på at komme i gang og få sat første spadestik i jorden:

 

”Dette projekt er på mange måder vores virksomheds mest spændende projekt siden finanskrisens start. Det bliver en milepæl i Aalborgs forvandling fra industri- til rigtig vidensby. En boligmæssig grundsten i forhold til den markante kulturakse med Musikkens Hus og Nordkraft i det nye Musikhuskvarter omkring Østre Havn,” lyder det fra direktør Asger Enggaard.

 

Begejstret arkitekt

 

Han bakkes op af projektets designansvarlige arkitekt, Kasper Frandsen, fra schmidt hammer lassen architects:

 

”Mulighederne, der ligger i selve placeringen, har været fantastiske. Men det har også krævet sit for os at nå dette resultat, der udnytter omgivelser og vilkår optimalt. Dette projekt kan fint matche de flotteste boligprojekter i både København og Aarhus,” vurderer arkitekten.

 

Illustrationsmuligheder:

 

MK1-3: er arkitektens animationer af boligbyggeriet og udsigten fra en af altanerne. På MK3 ses Musikhusbyggeriet umiddelbart til højre for byggeriet.

 

MK 4: er et rigtigt foto af udsigten mod Limfjordsbroen, som den vil være fra en af de øverste boligers altaner. Her ses kun kranerne i forbindelse med Musikkens Hus, der altså befinder sig umiddelbart til venstre udenfor billedfeltet.

 

For yderligere oplysning kontakt Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensens Allan Nørgaard (indehaver) tlf. 9631 60 00 / 40 72 36 64 eller email: an@thorkildkristensen.dk