10 ekstra-spændende retter og tilhørende vine krydret med Oz Clarkes anekdoter – der venter en international klasseoplevelse, når Carlo Liberati fejrer 5 års jubilæum. Den aften er der også hentet ekstra ekspertassistance til Carlos ”Mama”-køkken fra anerkendt kokkekapacitet fra Toscana

Der bliver virkeligt snit over fejringen af Aalborg-”ristoranten” La Locanda dei Liberati’s 5 års jubilæum, når to internationale kapaciteter involveres i jubilæumsmiddagen, onsdag aften den 27. november.

Særligt blandt vinentusiaster vil mange nikke gen- og anerkendende til vinguruen Oz Clarkes deltagelse. Det 70-årige britiske mediefænomen vil underholde med relevante anekdoter mellem de mange ekstra spændende serveringer den aften, som Oz selvfølgelig også har været med til at udvælge matchende kvalitetsvin til. Men også mesterkokken Luca Biancucci’s engagement på den særlige aften er noget af et scoop, da han hører til Italiens mest kendte vingårdskokke og til dagligt huserer på Avignonesi-huset i Nobile di Montepulciano-området.

”Jeg er overbevist om, at de tos involvering vil løfte begivenheden til ekstra mindeværdige højder for de 40 gæster, som vi den aften får plads til. Vi vil gerne gøre fejringen af La Locandas første 5 gode år til noget ud over det sædvanlige,” siger indehaveren af den meget roste italienske restaurant i Aalborg, Carlo Liberati. For kun fire år siden blev La Locanda kåret til årets autentiske italienske restaurant i Danmark af Den Danske Spiseguide. Og i år var Carlos søster Mariarita Liberati, der arbejder som restaurantens sommelier, desuden af spiseguiden nomineret som en af kun seks til titlen som Årets Sommelier i Danmark.

Det er Mariarita Liberati’s personlige bekendtskab med Oz Clarke, der har gjort det muligt at overtale den internationale vinguru til at lande i Aalborg onsdag aften. Clark er bl.a. kendt for sin særlige passion for vinene fra Piemonte og Toscana, som La Locanda også har pænt fyldt op med i sin vinkælder

Det er da også Mariaritas personlige bekendtskab med Oz Clarke, der har gjort det muligt at overtale den internationale vinguru til at lande i Aalborg den aften. Clark er bl.a. kendt for sin særlige passion for vinene fra Piemonte og Toscana, som La Locanda også har pænt fyldt op med i sin vinkælder.*

Tidl. fmd. for de danske vinjournalister og vinskribent ved branchebladet Gastro, René Langdahl,” siger om Oz Clarkes besøg i Aalborg: “Imponerende, at det er lykkedes Mariarita og Carlo at trække en af verdens mest læste og TV-kendte vinskribenter til Aalborg. Oz Clarke gør vinstoffet underholdende og bobler af fortælleglæde live. Jeg SKAL bare selv se ham.”

Om selve jubilæumsmiddagen, som Luca og Carlo komponerer og serverer sammen med La Locandas kompetente stab af overvejende italienske kokke og tjenere, fortælles det bl.a., at den bliver på ca. 10 ekstra flotte retter. Både menuen og de valgte vine, der præsenteres som en masterclass i Nebbiolo – den verdenskendte Piemonte-drue – kan man læse mere om her: https://www.lalocanda.dk/5-aars-jubilaeum/

*Den nu 70-årige og gennem årene ofte prisvindende Oz Clarke er en af verdens førende vineksperter. Hans fænomenale omdømme blandt kendere er baseret på hans omfattende vinkendskab og tilgængelige, no-nonsense tilgang. Clarks lidenskab for emnet stammer helt tilbage fra hans studiedage på Oxford University, hvor han vandt smagskonkurrencer i en ung alder alder. Oz’s hyppige BBC tv- og radioudsendelser ses og høres overalt i verden. Herunder bl.a. hans tredie BBC TV-serie med ‘Top Gear’ co-programleder James May benævnt ”Oz and James Drink to Britain’ – et rullende campingvogneventyr rundt på de britiske øer, hvorunder de to udforsker øl, cider, whisky, vin og mere. Læs mere om Oz Clark HER!
Se også Carlo Liberattis egen videobeskrivelsen af sin jubilæumsaften og hans to arbejdende hædersgæster, HER
For yderligere oplysning kontakt: Restauratør Carlo Liberati, tlf.: 23 95 65 15 eller email: info@lalocanda.dk Eller læs mere på: www.lalocanda.dk
Fotos: Carlo Oz 1-3 er af Carlo Liberati – det første skal krediteres Jimmy Støvring. De to sidste er af OZ Clarke og skal krediteres fotograf Keith Barnes. Alle er til fri afbenyttelse.