Den Danske Spiseguide udkom i går med en topbedømmelse af Gourmetrestaurant Bühlmanns til allerede at være blandt Aalborgs to bedste her få måneder efter åbningen. Restauratøren er superstolt og sætter sig nu et nyt ambitiøst top-ti mål – ligesom Visit Aalborg glæder sig

Menuens indhold og sammensætning på en gourmetrestaurant som Bühlmanns er meget grundigt overvejet af den kreative kok Dennis Carlsen – og hver enkelt servering testsmagt og visuelt gennemdrøftet med flere i staben. Bl.a. restauratør Danni Bühlmann, som her. Så det ønskede udtryk også kommer til at sidde lige i skabet. (på foto 3 er Danni nr. to og Dennis nr. 8 fra venstre begge uden kokkehuer) Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

Menuens indhold og sammensætning på en gourmetrestaurant som Bühlmanns er meget grundigt overvejet af den kreative kok Dennis Carlsen – og hver enkelt servering testsmagt og visuelt gennemdrøftet med flere i staben. Bl.a. restauratør Danni Bühlmann, som her. Så det ønskede udtryk også kommer til at sidde lige i skabet. (på fotoet er Danni nr. to og Dennis nr. 8 fra venstre begge uden kokkehuer) Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for Familien Bühlmann – Hotel & Gastronomi

Aalborg er ikke forvænt med toprankings på landsplan, når det kommer til gourmetrestauranter. Indtil i går tildelte Den Danske Spiseguide (DDS) bare én af byens restauranter tre stjerner. Men nu efter præsentationen af årets guide 2016 ved en gallamiddag i aftes (søndag d. 25. sep.) på Kurhotel Skodsborg huser den nordjyske hovedstad for første gang i guidens foreløbigt 39-årige historie hele to trestjernede restauranter. Udover Mortens Kro har nemlig den ellers næsten nyåbnede Restaurant Bühlmanns på Hotel Scheelsminde også opnået den flotte bedømmelse*. Eller som redaktør Bent Christensen, DDS, bl.a. vurderer vedr. Bühlmanns:

”Ambitionsniveauet er tårnhøjt, og både det gastronomiske talent og viljen tydeligt også tilstede på Bühlmanns. Gastronomien er allerede på et overraskende imponerende niveau – sammen med et sikkert valg af årstidens råvarer, vidende og indsigtsfuld betjening, vinkortet og hele atmosfæren, der er skabt i lokalet, der giver en følelsen af at spise i et fint juvelskrin – helt ned til den eksklusive indvævning af navnet i servietterne. Et samlet niveau, som vi blandt guidens bedømmere tror og håber med årene kan række endnu videre. Her kan godt blive Michelin-potentiale”.

Dennis Carlsen (nr. 2 fra venstre) har bl.a. en spændende andeanretning m. trøfler på den nye efterårsmenu, der her serveres for gæsterne i den lille eksklusive restaurant på Hotel Scheelsminde med plads til højest 24 gæster.

Dennis Carlsen (nr. 2 fra venstre) har bl.a. en spændende andeanretning m. trøfler på den nye efterårsmenu, der her serveres for gæsterne i den lille eksklusive restaurant på Hotel Scheelsminde med plads til højest 24 gæster.

Restauratør Danni Bühlmann, der sammen med hustruen Anemette i sommer har etableret den eksklusive restaurant som en selvstændig del af deres Hotel Scheelsminde, er naturligvis superstolt over den opsigtvækkende bedømmelse og den præstation i både restaurant, køkken og hele hotellet, som ligger bag.

”Hvordan kan vi være andet. Ikke uden en hvis frygt for, om bukserne nu kunne holde vovede vi offentligt ved åbningen at tilkendegive, at det første mål var top 3 i Aalborg – og nu bedømmer en absolut autoritet som Den Danske Spiseguide os allerede til at have nået det delmål. Det resultat er der rigtig mange, der har en andel i, men særlig da vores visionære unge stjernefrø af en mesterkok, Dennis Carlsen, som i mange måneder har givet alt for, at der præsteres maksimalt.”

Ny ekstra topkok

Men selv om den bredt anerkendte spiseguides tre stjerner nu er nået, skal der ikke hviles på laurbærrene:

På Bühlmann tilbereder man menuen efter årstidens råvarer – og så vidt mulige lokale, og her helt lokale nemlig med æblerne fra Hotel Scheelsmindes imponerende park. (På billedet ses fra venstre kokkeelev Nicolai Neess Hansen, kreativ kok Dennis Carlsen og souschef Søren Tønnesen).

På Bühlmann tilbereder man menuen efter årstidens råvarer – og så vidt mulige lokale, og her helt lokale nemlig med æblerne fra Hotel Scheelsmindes imponerende park. (På billedet ses fra venstre kokkeelev Nicolai Neess Hansen, kreativ kok Dennis Carlsen og souschef Søren Tønnesen).

”Næ da tværtimod – den fantastiske modtagelse med mange vidunderlige anmeldelser, giver os kun yderligere blod på tænderne og vilje til at stræbe endnu højere. Først og fremmest er der altid detaljer, der kan blive endnu bedre. Men vores gæster bør hele tiden opleve, at vi udvikler os. Så nu sætter vi barren en tand yderligere op, og gør top 10 i hele Jylland til næste milepæl. Her er endnu flere, flotte toprestauranter, som vi gerne vil sammenlignes med,” fortsætter Danni Bühlmann, der til gengæld afviser at tale om Michelin-stjerne ambitioner. Men Danni, Anemette og Dennis vedgår til gengæld med glæde at have noteret, at den verdenskendte franske organisation nu også er begyndt at interessere sig for danske restauranter i Jylland.

”Det siger jo noget om, at også gastronomi herovre kan være på et højt internationalt topniveau. Men et mål af gangen. Vi gaber allerede højt. Foreløbig fokuserer vi primært på gæsternes berettigede store forventninger,” fastslår restauratøren. For at nå endnu højere henter Bühlmann endnu en ung talentfuld kok ”hjem” til køkkenteamet, nemlig 25-årige Søren Birch, fra Dragsholm Slot, men oprindeligt fra Flauenskjold.

Også i Visit Aalborg glæder man sig over, at ”den nye dreng i øverste klasse” får så flot en national bedømmelse:

”Aalborg er ved at udvikle sig til lidt af et internationalt turistmål bl.a. med alle de luksuslinere, som byen efterhånden tiltrækker. Hvis den udvikling skal fortsætte og forstærkes er det vigtigt, at vi også får endnu flere gode og supergode restauranter at lokke med. I den forbindelse kan vi kun rose og glæde os over Scheelsmindes ambitiøse og vellykkede initiativ. Ligesom vi glæder os over de ambitioner og den vilje, der ligger bag alle byens toprestauranter. Vi er overbeviste om, at der er plads til endnu flere – også fordi byens og regionens egne borgere så tydeligt er ved at få øjnene op for de oplevelser og den særklassegastronomi, der kan opleves her. Der er også noget at komme efter,” lyder det fra Peter Asboe-Hermansen, marketingchef hos Visit Aalborg. Turistorganisationen lancerer i øvrigt meget snart et netværk, som interessegruppe særskilt for Nordjyllands absolutte eliterestauranter.

Den Danske Spiseguide fordelte i øvrigt sine eftertragtede stjerner til i alt syv restauranter i Aalborg med:

3 stjerner til Gourmetrestaurant Bühlmanns og Mortens Kro.
2 stjerner til Restaurant Tabu og Restaurant Fusion.
1 stjerne til La Cantina (San Giovanni), La Locanda og Restaurant Isidor Henius.

* Tre stjerner ”tildeles restauranter, hvor der altid er sikkerhed for at menuer, betjening og vin & drikke sortiment er på dansk topniveau” – ifølge Den Danske Spiseguide.

Fakta: Anemette Bühlmann og Danni er tredie generation i familiedynastiet efter hendes navnkundige farfar Hugo Jensen. Det var ham, der i 1960 omskabte den mere end 200 år gamle herregård til motel og udviklede det til et efterhånden også landskendt spisested. Anden generation består bl.a. af Anemettes far og mor, Peter Chr. og Mona Jensen, der drev, moderniserede og udvidede hotellet frem til status af firestjernet medlem af den internationale Best Western-hotelkæde. Ægteparret Bühlmann i tredje generation, Anemette og Danni, har siden 2006 bestyret Scheelsminde for helt at overtage ejerskabet for to år siden – de har bl.a. også med tiden overtaget driften af bl.a. Nørre Vosborg ved Holstebro, Aalborg Airport Hotel samt Victors Madhus i Nørresundby. Så ekspertise og erfaringer er der rigeligt af at trække på. Bühlmann-navnet, som den nye toprestaurant er lanceret under, er kommet ind og gået i arv i familien via Anemettes schweiziske bedstemor Aloisia, der var med fra begyndelsen og gift med Hugo Jensen.

EKSTRA-EKSTRA: Årstidens 7 retters-menu på Gourmetrestaurant Bühlmanns (plus ekstra serveringer):

• Rimmet Kammusling – Knoldselleri – Silderogn – Boa Boa Vanilje – Cremefraiche 48%
• Bagt Vesterhavstorsk – Syltet Hyben – Gulerodssalat – Valle Sauce – Karse
• Grambogaard Gris – Skorzonerrod – Sort Hummer – Clara Friss
• Kalve tunge – Karamelliseret Løg – Grøn Kål – Giaveri Caviar – Tørret Kalve Hjerte – Kål Blomster
• Øko And Fra Lille Østergaard – Bryst – Hjerte – Lever – Skind – Rødkål – Sorte Trompetsvampe
• Jordskokker – Hasselnødder – Hvid Chokolade – Bøgeblade – Aroma Æbler
• Fermenteret Blomme – Gløg Is – Krydderbrød – Sultan – Brændte Mandler – 70% Chokolade

For yderligere oplysning, kontakt Hotel Scheelsmindes direktør Danni Bühlmann på tlf.: 30 32 73 71 eller email danni@scheelsminde.dk . Eller Restaurant Bühlmann’s kreative kok Dennis Carlsen, tlf. 28 56 17 93 eller email: kreativchef@scheelsminde.dk Eller læs mere på: www.scheelsminde.dk Bent Christensen, red. Den Danske Spiseguide, tlf. 40 13 13 10.