Tre små Aalborg-firmaer har slået kompetencerne sammen og benyttet Corona-krisen til at udvikle en serie high end-kvalitetspuslespil med stemningsfulde danske motiver: Den meningsfulde værtindegave og udfordrende underholdning til sommerferiens regnvejrsdage er sikret

Stenstrup PR pressemeddelelse for PUZLER.DK

Det fremstår ikke bare som endnu en billig æske i tyndt pap med et halvslapt tryk, som vi godt ved hurtigt ender med at stå fladtrykt og støvet på hylden med glemte børnespil. Corona-krisen og danskernes øgede fokus på hjemlige sysler har derimod været inspiration til, at tre mindre Aalborg-virksomheder har indgået et projektsamarbejde og udviklet en serie danske high end-puslespil af den moderat udfordrende slags med 1000 brikker. Så lækker og elegant i materiale- og motivkvalitet er Puzler-serien blevet, at vi som købere lader de eksklusive æsker ligge og pynte på stuebordet ligesom vores flotteste coffeetable-bøger. Eller forærer dem som værtindegaver som meningsfuldt alternativ til blomster, slik og vin. En serie med motiver fra nogle af de mest kendte danske turistmål samt fem største byer men ofte fotograferet i lidt mere spændende vinkler og belysninger. For den, der også gerne vil have helgarderet med hyggeligt tidsfordriv til en regnvejrsdag eller tre i sommerhuset.

”Vi kom på ideen, da min kvalitetsbevidste hustru – der ligesom så mange andre her i Corona-tiden har fået øjnene op for puslespil, en morgen tilkendegav – at det var da et rædselsfuldt udvalg, der umiddelbart var at finde på markedet. Med Puzler-serien mener vi selv, at vi nu har fået fotograferet de fedeste og mest stemningsfulde indtryk og samtidig fået pakket dem i nogle yderst præsentable og robuste æsker,” fortæller idemanden Ebbe Rubien ovenpå sidenhen hundredevis af investerede interessetimer i projektet.

Hænger ikke fast i 1980’erne

Ebbe har netop selv haft ti års jubilæum med sit lille eksklusive reklamebureau Ebbe Rubien & Partners på firmaadressen Vesterbro 21E i Aalborg. Ind gik Ebbe først med hustruens kritiske bemærkninger og sine grafiske kompetencer og bankede på døren hos naboerne, hvor bl.a. Kristoffer Kjær med firmaet Tradevision lever af at udvikle og sælge egne produkter fra egne webshops f.eks. sportsure og kugledyner. Ligesom de nu to virksomheder straks efter inviterede Ebbes faste fotograf, Svenn Hjartarson, der driver Studio 03 et andet sted i Aalborg, med i projektet. Det moderne puslespil under og efter Corona skal ikke ligne dem vi allerede kender, der stadig hænger fast i 1980erne, kunne de tre parter hurtigt blive enige om.

Resultatet er nu netop stablet på lager i Aalborg i form af de første færdigproducerede spil fordelt på ti motiver, der netop op til sommerferien er klar til bl.a. at blive solgt fra deres egen webshop – www.puzler.dk til en intropris på 249 kr. pr. stk. (Normalt 299 kr.). Ligesom de vil blive brandet på Facebook og Instagram – med de flotte motiver af f.eks. aftenstemningen over Limfjorden og den kendte Aalborg skyline mod Aalborgtårnet, Fiskebådsmiljøet i Nyhavn og det så berømte flyttede fyrtårn på vandremilen Rubjerg Knude etc.

Åbner for bestillinger

”Vi kunne straks se ideen, der på en gang lægger sig naturligt i forlængelse af de webshops og produkter, som vi har udviklet omkring specialdesignede sportsure etc, siger Kristoffer fra Tradevision, efter at man først derfra havde afsøgt markedet grundigt for at afklare behov og mulig underleverandør, der fysisk kunne levere spil og æske i den ønskede kvalitet. Siden fik de udviklet Puzler.dk, der åbnede for bestillinger midt i juli

Ebbe kunne så gå i gang med at designe selve æsken og indhold, som udover 1.000 brikker i en lækker kvalitet også inkludere bl.a. et postkort af det valgte spils motiv, og en folder der præsenterer alle de foreløbig 10 motiver i serien.

Og Svenn Hjartarson begyndte naturligvis ikke mindst at rejse forårs-Danmark tyndt med sit kameraudstyr og bl.a. drone for at få de flotteste motiver og stemninger i kassen.

Snart også i butikker

Efter færdigproduktion er idemændene desuden netop begyndt at kontakte lokale interiør- og boghandlerforretninger, der har taget positivt mod ideen.

Nu håber de tre parter på succes og har allerede planer om en udvidelse af forretningsideen, der går på at sælge specialfremstillede puslespil til virksomheder, der vil bruge dem som virksomhedsgaver, og til turistattraktioner til salg i egne butikker. De tre overvejer også på at udvide konceptet internationalt.

De foreløbig ti Puzler-puslespil af danske motiver forestiller: København, Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg Blokhus, Blåvand, Ebeltoft, Skagen og Rubjerg Knude. (Se eksempler vedhæftet)

Illustrationer – udover konkrete puslespilsmotiver (Foto: Svenn Hjartarson)

Puzler foto 1: Ebbe Rubien (i lys skjorte) flankeret af Kristoffer Kjær (rødskægget) og fotograf Svenn Hjartarson (den laveste) med eksempler på deres netop færdigproducerede high end Puzler-puslespil.

Puzler foto 4: Danskerne har virkelig fået smag for at lægge puslespil igen under corona. Nu har de fået en hel ny serie, lige så præsentable som Coffee Table-bogen hjemme på stuebordet.

For yderligere information, kontakt Ebbe Rubien, Ebbe Rubien & Partners på tlf.: 20 11 77 30 eller email: kontakt@puzler.dk Og læs mere på www.puzler.dk