Alimentum satser på skæve kvalitetsmenuer, der også kan tilpasses naboerne Musikkens Hus’ og Nordkrafts rytme, forestillinger og koncerter. Udlejeren, Valhal Estate, medinvesterer aktivt i troen på at kunne hjælpe Søren og Simons vision, evner og arbejdsvilje positivt på vej

Stenstrup PR-pressemeddelelse for RESTAURANT ALIMENTUM

Mens Aalborg det seneste årti kulturelt har udviklet sig særligt i den østlige del af centrum, er de fleste nye gourmetspisesteder fortsat med at opstå, hvor de altid har været placeret – tæt på Jomfru Ane Gade. Denne ”selvfølgelighed” laver det kommende ”Alimentum” straks efter nytår for alvor om på.

Lige nu er det godt nok stadig murbrokker og støv, der præger den tidligere Asian Grill på Løkkegade 23, hvor Tabu’s netop afgåede restaurant- og assisterende køkkenchef Simon Kvist Bjerre og Søren Birch (de sagde begge op med novembers udgang) er ved at afslutte den sidste nedbrydning. De to – og håndværkerne, der skal nyindrette – har rigtig travlt. Allerede onsdag den 9. januar åbner de to deres lille nye, meget personlige gourmetrestaurant, Alimentum, efter en god måneds effektiv ombygning og adskillige måneders kreativ planlægning. Og altså også forudgående nedbrydning, som de to selv har stået for i deres sparsomme fritid.

På Alimentum, der simpelthen betyder ”Mad” på latin, vil fokus være på enkle højkvalitetsserveringer med få elementer baseret på deres personlige fortolkning af Nyt Nordisk Køkken og Sørens ”skæve” tilgang til hvilke spændende lokale og bæredygtige råvarer, der smagsmæssigt kan sættes sammen. Samt ikke mindst Simons flair for vin- og hjemmelavet saftmatch og nærværende tjenerskab. Med deres flotte CV’er*, vil de to som Søren siger ”ikke servere andres mad men udforske uden bånd. Musikkvarteret skriger efter high end”:

Simon og Søren (med skægget) er selv i gang med værktøjet i deres kommende restaurant Alimentum på Lykkegade . Der mangler stadig en del arbejde. Foto: Svenn Hjartarson / Valhal Estate.

Men bare rolig de to kommer kun til at servere noget, som de er overbeviste om, at den kvalitetsbevidste og nysgerrige restaurantsgæst vil nyde: ”Gedigne håndplukkede nordjyske råvarer fra småproducenterne. Fisk, spændende og veltilberedte kødudskæringer, grøntsager, frugt og mejerivarer krydret med lidt lux som kaviar og trøfler.” forklarer Søren. Han stiller tallerkner med en forbavsende anretning af tatar, østers og syltede asier på bordet foran deres medinvestorer med en tilføjelse: ”Men gæsterne skal overraskes. Og det kræver ekstra meget forarbejde med bl.a. prøvesmagningerne, så serveringerne sidder lige i skabet,

Personligt, urbant og bæredygtigt
De kommende Alimentum-gæster vil i det lille hyggelige restaurationslokale visuelt bl.a. blive mødt af både rå mursten og et skovtema i tapetet, der også skal op, og desuden en væg med masser af grøn bevoksning. En klar henvisning til det både urbane og bæredygtige. Og så vil stedets 2 sæsonbetonede menuer blive serveret fra det delvist åbne køkken – på Douglas-plankeborde kreeret af en snedker i Hjortdal, der også er inde over et flot stykke drivtømmer, der snart skal op og pynte i loftet. Interiøret bliver mere kreativt velovervejet, intimt og stemningsfuldt end kostbart. Den korte fem retters menu kan tempoet i køkkenet sagtens nydes før forestillingerne i Nordkraft og Musikkens Hus. 9 retters menuen kræver hele aftenen.

”Gæsten skal primært betale for, hvad de spiser og drikker og vores arbejde med det,” understreger Simon. Han fortsætter: ”Oplevelsen skal være personligt værtskab. Vores gæster skal føle, at de næsten spiser hjemme hos Søren og Simon.”

Søren supplerer: ”Tabu har været et par superfede, travle år for os begge med masser af positive erfaringer og inspirerende og spændende gastronomi. Vi kan kun ønske dem allesammen fortsat held og lykke. Nu er det imidlertid tid, at vi prøve vores egne ideer af.”

Udlejere som business angels

Herinde åbner der gourmetrestaurant om kun en måned. De to Alimentum-restauratører, Simon og Søren (med skægget) i en prøveservering for ledelsen hos ”naboerne” og medinvestorerne fra Valhal Estate. Siddende fra venstre Conny Lindholt, Martin Verwohlt og Anders Verwohlt. Foto: Svenn Hjartarson / Valhal Estate.

Alimentum er i øvrigt stiftet som et aktieselskab sammen med ejendomsinvesterings- og administrationsselskabet Valhal Estate med udlejningskontor, der samtidig er nærmeste nabo. Her så direktør og stifter, Conny Lindholt, og direktør Martin Verwohlt en mulighed for at engagere sig som mere end alene udlejere, da Søren og Simon forhørte sig om de 100 m2 grillbar-lokale i den flotte ejendom.

”De udstrålede tydelig vilje, know how og havde en klar plan bagved, som vi gerne ville understøtte. De to er gudsbenådede restaurantfolk og kunstnere på deres felt, der er villig til at lægge mange arbejdstimer for deres drøm. Vi kan så hjælpe med økonomistyring uden at gå på kompromis med kvaliteten,” siger Conny Lindholdt med 25 års erfaring i ejendomsbranchen, inden hun i 2016 stiftede Valhal Estate. Selskabet råder over ejendomme med ca. 200 lejemål i Aalborg og Hjørring. Fra ungdomsboliger til herskabslejligheder samt altså erhvervslejemål i en del af stueetagerne.

”Vi vil i forhold til ambitiøse nye forretninger udover udlejning også gerne kendes som business angels, der hjælper unge, nye, ambitiøse virksomheder med rådgivning og evt. finansiering. Her er vi overbeviste om, at Alimentum kan fungere som et godt pilotprojekt, forklarer Conny Lindholdt.

Illustrationsforslag: (Foto 1) Herinde åbner der gourmetrestaurant om kun en måned. De to Alimentum-restauratører, Simon og Søren (med skægget) i en prøveservering for ledelsen hos ”naboerne” og medinvestorerne fra Valhal Estate. Siddende fra venstre Conny Lindholt, Martin Verwohlt og Anders Verwohlt. Foto: Svenn Hjartarson / Valhal Estate.
(Foto 2 og 3): Simon og Søren (med skægget) henholdsvis ude foran deres kommende restaurant på Lykkegade og i gang med den nedbrydning, som de selv står for. Der mangler stadig en del arbejde.

For yderligere oplysning hos restauratørerne, kontakt Simon Kvist Bjerre, tlf.: 51 35 51 14 e-mail: sbjerre.pedersen@gmail.com Og læs mere – herunder menuer -på www.restaurant-alimentum.dk
Og hos medindehaverne hos Valhal Estate: Direktør Martin Verwohlt, tlf. 53 850 851 eller email: mv@valhal.estate eller læs mere på www.valhal.estate

Fakta
Restaurant Alimentum på Løkkegade 23
Åbningstid onsdag til lørdag fra kl. 17.
Antal siddepladser: 24

Tasting-menu: 5 retter (9 serveringer) med tre vine: 600 kr.
Alimentum-menu: 9 retter (14 serveringer) champagne + fem vine + kaffe med sødt: 1100 kr.

*CV’er: De to nye Alimentum-skabere har deres faglige gourmetballast i orden, som de færrest i Nordjylland.

29-årige Søren Birch har været assisterende køkkenchef på Tabu siden september 2016, da Michael Miv Pedersen overtog forpagtningen, før da var han bl.a. køkkenchef på Fusion og kok på Michelin-restauranten Dragsholm Slot. Søren, der er født og opvokset i Flauenskjold, er oprindeligt uddannet på San Giovanni.

På samme måde er 31-årige Simon Bjerre, der bor i Hjørring, særdeles respekteret som bl.a. 3 X nomineret som Årets Sommelier og 3 X bronze ved Årets Tjener. Forud for sine to år som restaurantchef på Tabu har han været vintjener på både respekterede Fru Larsen og Norsminde Kro. Simon er oprindeligt uddannet på Molskroen.

Sammen har de to i praksis fungeret som daglig ledelse på Tabu.