Et spændende 2017 og de ekspansive fremtidsperspektiver uddybes for investorer, analytikere og pressen, onsdag. Det sker på den børsnoterede nordjyske teknologivirksomheds Capital Markets Update i Aalborg

Stenstrup PR-pressemeddelelse for ASETEK A/S

Asetek A/S’s allerede internationalt anerkendte og patenterede vandkølingsteknologi modtog en betydelig ekstra blåstempling, da verdens helt dominerende producent af processorer, Intel, formelt den 15. marts annoncerede en samarbejdsaftale med den nordjyske teknologivirksomhed. Det skete efter års grundigt forarbejde fra begge sider:

”Aftalen er betydningsfuld for Intel og en milepæl for Asetek. Den bliver signifikant for vores virksomhed i den kommende tid i forhold til vores forventede fortsatte ekspansion også på datacenterområdet. Også på dette vækstprægede marked arbejder vi intenst i disse år på at skabe en forretning mindst lige så lønsom, som vi allerede oplever på PC-området,” konstaterer en tilfreds og optimistisk skaber af og CEO hos Asetek, André Sloth Eriksen. Sammen med en række nøglemedarbejdere glæder han sig til at fortælle meget mere om virksomhedens udvikling og strategi på virksomhedens Capital Markets Update i hovedsædet i Aalborg onsdag den 25. april.

Tydeligt signal

Aseteks PC er kommet flyvende fra start i Q1 med en omsætningsfremgang som underleverandør til producenterne af bl.a. High Performence-gamercomputere på 21 pct. Fremover skal den nordjyske virksomhed også levere direkte til Intel – verdens største producent af processorer. Foto: Ebbe Rubien.

Som OVM-samarbejdspartner vandkøler Asetek allerede en række internationalt anerkendte PC-producenters High Performance-produkter og dermed de Intel-chips, der som regel benyttes heri. På samme måde er man i de senere år kommet godt i gang med at indtage det nyere datacenterområde, der datakraftmæssigt agerer centraler for bl.a. vores smartphones og tablets funktionsduelighed. Op mod 2 pct. af verdens strømforbrug går i dag til køling af computere og datacentre. Aseteks patenterede teknologi kan halvere dette globalt betydende energiforbrug – med en tilbagebetalingstid på under et år.

”Når Intel nu med aftalens indgåelse tilkendegiver også selv at ville benytte Asetek-teknologi i egne produkter – og specielt på det nye datacenterområde – så giver det naturligvis forventning om en betydelig direkte effekt i form af ekstra omsætning for Asetek, uden at vi endnu kan sætte kroner og ører på. Derudover er aftalens indgåelse et tydeligt signal til de af verdens dominerende producenter, der netop stort set alle sammen benytter Intel-processorer, men ind til nu har tøvet med at lade Aseteks energibesparende teknologi blive en del af deres egen,” forklarer Asetek-direktøren.

Maner til tålmodighed

På baggrund af tidligere erfaringer maner André Eriksen til gengæld til tålmodighed i forhold til forventningerne om, hvornår præcis Intel-aftalen udmøntes, så det omsætnings- og indtægtsmæssigt også sætter sig tydelige spor i Aseteks årsregnskaber. Aftalen med Intel fokuserer på Aseteks ServerLSL and RackCDU D2C-teknologi. Se også https://www.asetek.com/press-room/news/2018/asetek-announces-ongoing-collaboration-with-intel-on-liquid-cooling-for-servers-and-datacenters/

”Det tog os i sin tid otte år, fra vi havde vores produkt klar til PC, og til vi så også havde skabt et indtægtsmæssigt gennembrud. Efter et relativt langt tilløb på PC-området har vi de seneste år oplevet nærmest eksplosiv vækst år for år, der sikrer, at Asetek samlet tjener gode penge.

I forhold til Intel-aftalen, som først og fremmest forventes at gøre en forskel for Aseteks nyere forretningsområde, datacentrene, bemærker André Sloth Eriksen, at virksomheden foreløbig kun er i år fire siden produktet – RackCPU’en – blev klar.

”Så erfaringerne siger os altså, at der godt kan gå nogen tid, før vi også her tjener penge – selv om udviklingen med Intel-aftalens indgåelse formentlig nu accelereres yderligere. Vi mener derfor fortsat, at der er al mulig grund til fortsat optimisme på Aseteks vegne i de kommende år.” siger André Sloth Eriksen. Han konstaterer samtidig, at der i løbet af 2017 er investeret kraftigt i produktionsapparatet, sådan at virksomheden fremstår vel forberedt på at kunne håndtere det imødesete stigende salg.

Om aftalen lyder det i øvrigt fra Intel selv:

“Vores kunder ønsker at anvende højtydende Intel-processorer i meget tætte konfigurationer”, siger Al Diaz, underdirektør for Product Collaboration and Systems Division hos Intel. ”Vores samarbejde med Asetek vil gøre kunderne i stand til at afvikle deres meget krævende arbejdsbyrder i vandkølede datacentre.”

Asetek A/S har i øvrigt netop offentliggjort sine regnskabstal for 1. kvartal 2018. Her er omsætningen steget fra 11,5 mio. til 13,9 mio. US-dollars i sammenligning med tilsvarende periode i 2017. Alligevel har kvartalet medført et underskud 382.000 dollars fra driften primært pga af kraftige kursfald på både den amerikanske valuta og kursstigning på den kinesiske.

Foto: André Sloth Eriksen, CEO, Asetek A/S.

For yderligere oplysning og kommentarer, kontakt: André S. Eriksen, adm. dir. Asetek tlf. 2125 7076, email: ceo@astek.com eller CFO Asetek Peter Dam Madsen: mobil: 2080 7200, email: pdm@asetek.com Læs mere på www.asetek.com
Og se programmet for Capital Markets Update hos Asetek her: https://www.asetek.com/investor-relations/stock-exchange-notices/stock-exchange-notice-details/?id=0A16995056FB0245