Efter vellykket nyrefunktionsbehandling er farverige Morten Gamini den 18. april igen klar med prisbelønnet smørrebrød og dertil danske mormormiddagsklassikere i sin nye ”Den Bette Kro” i det tidl. Restaurant Peking House. På Den Danske Spiseguide glæder man sig

Stenstrup PR-pressemeddelelse for Den Bette Kro

Han nåede lige at opnå en ærefuld stjerne i Den Danske Spiseguide som hovedkraften bag smørrebrødssucces restauranten Isidor Henius i Slotsgade – før han i sommer måtte trække sig ud presset af alvorligt nedsat nyrefunktion, der efterhånden krævede dialysebehandlinger flere gange om ugen.

Nu er Morten Gamini imidlertid heldigvis klar igen, efter at lægerne på Aalborg Universitets Hospital har haft held med en ny behandling, der bl.a. kræver mindre dialyse. Den kendte restauratør åbner efter planen 18. april sin nye ”Den Bette Kro” i den markante bygning på Vingårdsgade 5, hvor restaurant Peking House i mange år har holdt til. Kroen får dermed bedste udsigt til den planlagte park på den kommende grønne Budolfi Plads.

Lige nu arbejder håndværkere fra Hirtshals Totalbyg på højtryk for at få den omfattende renovering og omindretning – fra kinesisk til kernedansk køkken og interieur – færdig. Sådan at den nye hyggelige krostue kan blive klar til at servere ægte dansk kromad på lokale kvalitetsråvarer i de helt rigtige omgivelser både frokost og aften: Smørrebrød og andre klassiske frokostspecialiteter midt på dagen og danske mormorklassikere om aftenen. Vi taler blandt meget andet hjemmelavet sild, friskfangede smørstegte rødspættefileter, sprængt oksebryst, kalvelever med bløde løg til frokost – og om aftenen kan nævnes, grydestegt kylling, wienerschnitzel, dansk bøf og citronfromage. Pickles, syltede rødbeder og brød m.v. lavet helt fra bunden og på baggrund af egne opskrifter.

Den Bette Kro satser desuden stort på at kunne supplere de udvalgte fadøl (og sodavand) med et af Danmarks største udvalg af veltempererede akvavitter og snaps. Gamini tror på, at stedet bl.a. kan blive et nyt insted for forretningsfrokoster, mens han også forventer mange private middagsgæster om aftenen.

Med 60 siddepladser og selskabslokale til yderligere 30 gæster bliver stedet heller slet ikke så ”bette” endda. Ligesom der i sæsonen er lagt op til udeservering i den nu også snart færdigrenoverede gårdhave

”Nej på den måde har årene og erfaringerne med senest Isidor Henius og forvandlingen forud af La Strada fra værtshus til spisested bestemt ikke været forgæves. Meget blev og bliver gjort rigtigt der. Men selvfølgelig har jeg taget erfaringer med, og synes nu at jeg har skruet et koncept sammen, der giver endnu mere mening. Bl.a. med mere fokus på nordjyske råvarer fra bl.a Kragstrupsøgaard Gårdbutik og Raunsmed Fjerkræ fortæller den farverige restauratør.

Smørrebrød med
international klasse

Også ansvarshavende redaktør Bent Christensen på Den Danske Spiseguide glæder sig over Gaminis genkomst. Udover til Isidor Henius i Gaminis tid som direktør, vært og 50 pct.-partner tildelte den respekterede restaurationsguide i sin seneste udgave alene Mortens Kro, Restaurant Bühlmann, Fusion og La Locanda de eftertragtede stjerner i Aalborg.

”Dansk smørrebrød er vel nok det eneste originale danske gastronomi, som udført rigtigt har potentiale til international klasse. Morten har tidligere bevist, at han forstår at sætte kvalitet i højsædet, både hvad angår råvarervalg, sammensætninger og ikke mindst den nogen gange underkendte korrekte servering i velgennemtænkte rammer. jeg glæder mig meget til at opleve, hvordan han nu vil gøre det – og hvad han har lagt på. Vi har store forventninger på guiden,” understreger Bent Christensen.

Det tidligere Peking House i Vingårdsgade lægger lokaler til Gaminis nye bette kro. Inden der åbnes den 18. april er facaden bl.a. også blevet pudset hvid.

Det tidligere Peking House i Vingårdsgade lægger lokaler til Gaminis nye bette kro. Inden der åbnes den 18. april er facaden bl.a. også blevet pudset hvid.

Trods placeringen i Aalborgs centrum er det Morten Gaminis tanke med indretningen med bl.a. lyse sprossevinduer, at det nye spisested skal emme af afslappet landlig 1950’er-kroidyl. Maden vil f.eks. blive serveret på Bing & Grøndahls kendte Mågestel, som Morten de seneste måneder har købt stort op af. Et af Gamini’s kendetegn, de rødternede duge, som har fulgt ham siden tiden på La Strada, kommer selvfølgelig også med på Den Bette Kro.

”Erfaringer gennem mange år med meget forskellig tilgang til branchen har givet mig en klar ide om, hvad jeg vil,” forklarer Morten Gamini om sine valg og motivation. Han er da heller ikke kommet sovende til sin hidtidige succes. Morten er opvokset i det lille fiskerleje, Nr. Vorupør, i Thy. Elektrikerlærlingen kom allerede som 20-årig ud at sejle med DFDS, og siden i lære som tjener for så at vende tilbage til DFDS, hvor han i en årrække havde flere stillinger som både tjener, overtjener, bartender og barchef på de forskellige Skandinavien-passagerfærgeruter. I 2005 gik han definitivt i land, og har siden arbejdet på restauranter og hoteller og været inspektør og restaurantchef flere steder, både i og udenfor Aalborg bl.a. Stygge Krumpen, Hvide Hus, Duus Vinkælder og Ib René.

Fotos: Om godt en måned – den 18. april – vil byggepladsen på Vingårdsgade være forvandlet til den nye ”Den Bette Kro”. Indehaveren serverer her for de dygtige håndværkere fra Hirtshals Totalbyg, hvad de kommende gæster kan forvente fra køkkenet. Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset.)

For yderligere oplysning, kontakt Morten Gamini, tlf. 98 31 9000 / 25 68 75 37 eller email: info@bettekro.dk Læs mere på: www.bettekro.dk (Hjemmesiden er under udvikling).