Grønt lys til nye almene boliger i Høje Taastrup. Projektet bliver det første af sin slags i hovedstadsområdet. Og om kun 11 måneder er der indflytning i den 1. etape af den nye, bedre socialtbalancerede bydel ved Skjeberg Allé

Stenstrup PR-pressemeddelelse for Scandi Byg a/s

Så er der grønt lys: Lokalplansændringen er på plads og de sidste tilladelser er netop givet. Nu kan Scandi Bygs opførelse af 96 lejeboliger i AKB Taastrups nye afdeling Egeskovvænge gå i gang. Det sker i et kommende, socialt perspektivrigt boligområde ved Skjeberg Allé – tæt ved City 2 og Høje Taastrup Station. Byggemodning og fundering går i gang om få dage i denne første tredjedel af i alt ca. 330 nye topmoderne boliger. Alle indgår de i det samlede Skjeberg Allé-projekt, hvor en blanding af ejer- og lejeboliger i fremtiden skal skabe social balance. Første spadestik er allerede på fredag.

I efteråret blev Scandi Byg og partnere (ONV arkitekter + jaja architects) udpeget af KAB til at løse Egeskovvænge-opgaven. Og i sidste uge kom så byggetilladelsen fra Høje Taastrup Kommune. Scandi Bygs innovative og afprøvede modulbyggeproces sikrer, at beboerne allerede kan flytte ind i den første etape til december 2018.

De nye lejeboliger bliver erstatning for de boligblokke, som beboerne i det nærliggende Taastrupgaard selv har besluttet skal rives ned.
Senere følger ca. 230 andre planlagte boliger på det store område. Arealet har hidtil været udlagt som pløjemark, men forvandles nu til én sammenhængende ny, moderne bydel i Høje Taastrup. Bl.a. med supermarked, stort medborgerhus, grønne områder samt stisystem til skole, institutioner og idrætsklub.

Ny unik AlmenBolig+ opgave

”Hver ny opgave er altid unik – og vilkår, omgivelser og arkitektur er aldrig helt de samme. Derfor glæder vi os både over den konkrete opgave med Egeskovvænge – og over, at Scandi Bygs bidrag til det banebrydende AlmenBolig+ koncept, her i regi af rammeaftale 4, endnu en gang får lov at bevise sit værd som fremtidens byggeri,” siger adm. direktør Thomas Raunsbæk, Scandi Byg. Opgaven har en værdi af 130 mio. for Scandi Byg, der siden 2010 har produceret og opført flere end 1.000 AlmenBolig+ boliger med vidt forskellige arkitektoniske udtryk rundt om i landet.

Hos Danmarks største almene administrationsselskab, KAB, med bl.a. AKB Taastrup i ejerkredsen, er der særlig stor tilfredshed med projektet. Her håber man, at det bliver et mønstereksempel.

”Vi oplever en høj grad af tryghed ved Scandi Byg, der hver gang med stor professionalitet og erfaring leverer den bedst mulige kvalitet i.f.t. de midler, der er til rådighed,” betoner KAB’s byggedirektør Rolf Andersson.

Mønstereksempel i hovedstaden

Scandi Byg opfører første del af det samlede Skjeberg Allé-projekt: 96 lejeboliger i AKB Taastrups nye afdeling Egeskovvænge. Her ses de nye boliger og området fra forskellige vinkler. Illustration: ONV arkitekter / Scandi Byg a/S

Taastrupgaard har i årevis vakt bred landspolitiks bekymring på linje med en række andre socialt belastede boligområder på Boligministeriets ”Ghettoliste” *. KAB-byggedirektøren betegner Skjeberg Allé som første eksempel i hovedstadsområdet, ja måske i hele landet, på et samlet projekt med kombinationen af nedrivning fulgt op af et nyt, socialt bedre balanceret erstatningsbyggeri:

”Udover det væsentlige i at skabe nybyggeri med mest mulig kvalitet for pengene i den rette kontekst har den største opgave bestået i at få beboerne i Taastrupgaard til at godkende nedrivningen dér. Det er sket, fordi vi har kunnet love dem både et fornyet og forbedret Taastrupgaard og en fantastisk ny bebyggelse på Skjeberg Allé – i gode sociale og grønnere rammer. Det har de gjort i erkendelse af, at det er den bedste vej til at opnå, at Taastrupgaard-bebyggelsen bliver et tryggere sted at bo. Skjeberg Allé og dens fremtidige blanding af almene og ejerboliger bliver derfor forhåbentligt et mønstereksempel, som man sagtens kan tænke sig gentaget i forbindelse med omdannelse af socialt udsatte bebyggelser andre steder. Netop sådan som regeringen og alle Folketingets partier efterlyser i kampen mod ghettodannelser rundt om i hele landet,” fortsætter Rolf Andersson.”

*Taastrupgaard befinder sig som et af 22 særligt socialt belastede boligområder i Danmark på Boligministeriets liste over navngivne ”ghettoområder” i Danmark, se: https://www.trm.dk/da/publikationer/2017/liste-over-ghettoomraader-1-dec-2017

For yderligere spørgsmål kontakt Scandi Byg a/s’ adm. direktør Thomas Raunsbæk tlf. 30 23 79 15 eller e-mail tra@scandibyg.dk . Eller KAB’s byggedirektør Rolf Andersson, tlf.: 29 36 27 33 eller e-mail: ran@kab-bolig.dk Eller læs mere på www.scandibyg.dk