Kendt Aalborg-hotel genåbnes opgraderet med nyt havneinspireret design og navn, luksussuiter med fjordudsigt fra badekarret, molekylær cocktailbar på internationalt niveau – og gourmetshuttle til seksstjernede Restaurant Bühlmann på søsterhotel

Stenstrup-PR-pressemeddelelse for Familien Bühlmann

Stilen er enkel, tidløs, lidt rå og samtidig indbydende, hyggelig og livlig – med klare designmæssige noter af Aalborgs maritime havnemiljø – før som nu. I overensstemmelse med det nye design er det nu tidligere Slotshotel samtidig omdøbt til ”Pier 5 Hotel” – med henvisning til adressen på kajanlægget få meter fra Limfjorden og i øvrigt i gåafstand til det meste i Aalborg spændende kultur- og indkøbsliv samt livlige natteliv, som også får lov at rykke ind i loungen. Den kendte Aalborg-hotelfamilie Bühlmann, der overtog driften i april sidste år, har siden investeret et tocifret millionbeløb i modernisering og opgradering af den seneste perle i familiens ekspanderende hotelkæde, blandt meget andet med danske designmøbler og moderne kunst fra Galerie Wolfsen. På baggrund af Arkitektfirmaet Kanozi’s designplan og efter måneders ombygning og nymøblering af alt fra lobby og morgenmads- og fællesområder til hotelværelserne er man torsdag den 24. marts så klar til Grand Opening for indbudte med cocktails, live-jazz, rundvisning, officiel klipning af snor.

Hotelværelsesantallet er i samme forbindelse blevet reduceret med to fra 156 til nu 154. Bl.a. for at der kunne blive plads til etablering af to nye, store hotelsuiter på 2. sal med byens flotteste panoramaudsigt lige henover fjordens havnegennemløb – evt. fra badekarret, der er placeret i soveværelset. Og ellers topudstyret med spise- og sofaafdeling samt soveafdeling, fri minibar, stort badeværelse og meget andet.

Luksussuiter til stjernegæster

”Alle Pier 5’s værelser er nu topmoderniserede og opgraderet til et helt nyt niveau ned bl.a. økologisk morgenmad, SUP- og kajakoplevelser på Limfjorden, trendy og nytænkende overnatningspakker i bredt samarbejde med byens bedste aktører.

Da hotellet de senere år har haft tradition for at huse mange af de store internationale kunstnere som gæsteoptræder hos vores naboer i Musikkens Hus, har vi lagt særligt vægt på at opgradere også med store suiter til et internationalt 2022-niveau. Ligesom vi med hele Pier 5 Hotels nye bæredygtige kvalitetsudtryk og afslappede personlighed ønsker at fastholde og tiltrække de stadig flere udenlandske forretningsgæster, som Aalborgs virksomheder får på besøg og også ønsker en international, urban hoteloplevelse for,” fortæller Familien Bühlmann-direktør, Anemette Bühlmann, om nyindretningen.

Rå, industrielle detaljer og loftets blotlagte installationer illustrerer straks man nu træder ind, hvad hotellets navn nu lover – men det maritime indtryk går diskret igen over alt. Gæsterne vil generelt opleve små ind i mellem overraskende hints, som de bevæger sig rundt eller måske får sig en afslappende kop kaffe i loungens dybe lænestole og pludselig bemærker et indbygget koøje m.v.

Cocktailbarernes fine dining

Barchef Jesper Skov lover fut på Aalborgs nye cocktailbar, når Pier 5 Hotel åbner. Her tryller han for Anemette Bühlmann og Mike Styhr

I samme kontekst er der i det nye hoteldesign også etableret en imponerende bar, hvis navn VAERFT Cocktail Bar gerne langt udenfor hotellet skal blive kendt som ekstraordinært kvalitetsmødested i både indretning og ikke mindst i cocktailkort og kvalificeret betjening. På tilsvarende kvalitetsniveau som Familien Bühlmann har oplevet stor succes med Bar Flora på det nybyggede Peak 12 Hotel, som Bühlmann åbnede i Viborg i sommer.

Ligesom i Viborg får den landskendte barmand Jesper Skov nu også det overordnede ansvar for VAERFT, som ikke alene skal vække interesse hos hotellets egne gæster, men som man også håber vil blive samlingspunkt for de mere kvalitativt bevidste blandt byens bargængere. Med sit ambitionsniveau satser VAERFT på at blive, hvad den kapable barchef betegner som ”cocktailbarernes fine dining”. Inspireret af verdenskendte cocktailbarer i London, Chicago og Hamburg:

Dry Martini med caviar

”Aalborgs første bar baseret på molekylære cocktails på internationalt niveau, som f.eks. vores ”Implementerede Dry Martini infuceret med Oscietra Gold Caviar” blandt meget andet,” lover Jesper Skov. Han nævner, at der også serveres maritime og lokalt inspirerede cocktails efter nyudviklede opskrifter med bl.a. østers og akvavit. Ligesom han fremhæver stedets særligt eksklusivt snackkort udarbejdet i samarbejde med Bühlmann-søsterhotellet Scheelsmindes anmelderanerkendte køkkenchef Christian Nurup. På VAERFT vil man finde de mest smagfulde og elegante hapsere, der fungerer nærmest i symbiose med cocktailkortet.

Jesper Skov har over de seneste 12-13 år været hovedkraft på adskillige opsigtsvækkende barprojekter i bl.a. Aarhus og Skagen og altså senest med Bar Flora i Viborg i bagagen og har skrevet både bøger og sin kandidatopgave – om netop cocktails. Jesper Skov og VAERFT’s barpersonale kan opleves med en nøje udvalgt selektion af fantastisk danskproduceret gin og whisky m.m. samt barens egne safter og sirupper baseret på mest muligt lokal økologi. Ligesom man i andre cocktails sagtens kan få visuelle særoplevelser med f.eks. guldstøv eller akvarieindtryk – vi er vel ved fjorden . Og meget ofte med masser af tøris og ild.

Gourmet som hotelstrategi

Facadefoto af Aalborgs nu tidligere Slotshotel, der efter en omfattende renovering nu (gen-)åbner som Pier 5 Hotel.

”Med vores placering tæt på Aalborgs varierede restaurationsliv har vi bevidst fravalgt at udstyre Pier 5 med egen hotelrestaurant udover den fine morgenmadsrestaurant – men til gengæld altså med en opsigtsvækkende højkvalitetsbar på gourmetniveau,” tilføjer Pier 5’s hotelchef Mike Sthyr – endnu en rutineret hotelmand, der vender tilbage til Aalborg efter at have kørt Peak 12 Hotel i stilling i forbindelse med åbningen.

Men ekstraordinær gastronomi vil Pier 5-gæsterne alligevel let og komfortabelt kunne komme til, da der etableres shuttleforbindelse til netop Herregårdshotellet Scheelsmindes anmelderroste toprestaurant Restaurant Bühlmann med Michelin-ambitioner og bl.a. seks stjerner i JP – i Aalborgs sydlige udkant.

Anemette Bühlmann tilføjer, at den særlige prioritering af barerne eller toprestauranter på de fleste af Familien Bühlmanns foreløbigt seks hoteller er en strategisk beslutning om såvidt muligt at tilbyde gæsterne mindeværdige ekstra smagfulde kvalitetsoplevelser.

”Vi synes, at danske hoteller generelt kan virke lidt anonyme og sterile, når de kun bruges til overnatning. Vi vil gerne skabe en samlet mere oplevelses- og sanseorienteret hotelophold, der drejer sig om mere end de gode senge og badeværelser – anno 2022. Et visitkort for Bühlmann-hotellerne som gæsterne forhåbentligt erindrer med glæde,” forklarer hun.

Familien Bühlmann-hotellerne er de seneste år – med flere på vej – kommet til at omfatte:

  • Herregårdshotellet Scheelminde i Aalborg
  • Herregårdshotellet Nørre Vosborg i Vestjylland
  • Det eksklusive boutiquehotel Villa Provence i Aarhus
  • Aalborg Airport Hotel
  • Pier 5 Hotel, det tidligere Slotshotellet på Aalborg Havn
  • Samt det nybyggede Hotel Peak 12, der åbnede i august i Viborg

Illustrationsmuligheder (på linket her: https://www.skyfish.com/p/buhlmann/2043263 ) – herefter tekstforslag:

Pier 5-foto 1: Hotelchef Mike Sthyr og Hoteldirektør Anemette Bühlmann glæder sig til åbningen af Aalborgs designhotel  – her er de i en af de 2 flotte nye suiter med bl.a. badekarsudsigt til fjord og havn fra stuen.

Pier 5-foto 2: Barchef Jesper Skov lover fut på Aalborgs nye cocktailbar, når Pier 5 Hotel åbner. Her tryller han for Anemette Bühlmann og Mike Styhr

Pier 5-foto 3: ”Nitro Coffee Cocktail” hedder det lokale take på den klassiske Espresso Martini, en af de mange spændende cocktail på Bar VAERFT. Med Bühlmanns egen koldbryggede La Serrania Coffee, Vintre Mølle øko-vodka samt sukker og tøris.

Pier 5-foto 4 (1 og 2): Facadefoto af Aalborgs nu tidligere Slotshotel, der efter en omfattende renovering nu (gen-)åbner som Pier 5 Hotel. (De to fotos her er fotoshoppet, da skiltningen desværre først kommer på plads i næste uge.)

Pier 5-foto 5: Indretning i en af Pier 5 Hotel’s nye juniorsuiter.

For yderligere oplysning, kontakt Familien Bühlmanns marketingschef Karina Harbo Jensen tlf. 23 21 23 88 eller e-mail: karina@buhlmann.dk  Eller læs mere om Pier 5 Hotel på www.pier5.dk og om Familien Bühlmann hotelgruppen på: https://buhlmann.dk/