Et ellers skrinlagt luksuslejlighedsprojekt lige op af Scandinavia Golf Club på det tidligere Farum Kaserne-areal ser nu endelig dagens lys, efter at 2E Bolig Company har overtaget jordstykket fra NCC – de kommende 36 eksklusive ejerlejligheder udbydes nu til salg – og den tidligere borgmester glæder sig

STENSTRUP PR-PRESSEMEDDELELSE for 2E Bolig Company

Bel Air 2

Det kommende Bel Air CPH set udefra. Lejlighederne, der fås i 12 forskellige størrelser, ideelle for både seniorparret, individualisten, børnefamilien – eller måske som feriebolig.

”Jeg er rigtig glad og tror også, at de kommende beboere og naboer i øvrigt bliver det. Jeg havde ellers efterhånden næsten opgivet, at det flotte projekt nogensinde blev realiseret på det skønne sted,” fortæller arkitekt Kim Utzon om det eksklusive og atypiske boligprojekts pludselige genoplivning på det tidligere kaserneareal i Farum. Atypisk bl.a. fordi det er sjældent at lejligheder i Danmark bygges direkte i skov og natur. Der er imidlertid opnået byggetilladelse til projektet, der nu kaldes ”Bel Air CPH”, tidligere benævnt ”Golfhusene”.

Det kommende Bel Air CPH set indefra lejlighederne og bl.a. ud på den nærliggende golfbane.

Initiativtageren til ”genoplivningen” er 2E Bolig, med hovedkontor i Aalborg, der de seneste år har været blandt de mest aktive byggefirmaer med foreløbig tre række- og kædehusprojekter på den nedlagte naturskønne kasernegrund tæt på The Scandinavian Golf Club. Her gik projekteringen af forskellige typer boligprojekter til i alt ca. 3.000 mennesker ellers næsten i stå fra 2007 og 08 på grund af finanskrisen.

Efter succesfuldt salg af andre 60 boliger på tre af kasernegrundens andre veje de seneste år blev 2E-direktør Jesper Skovsgaard for nyligt opmærksom på den indtil videre ubebyggede og særligt skønt velplacerede grund i det nordlige hjørne af kasernegrunden i skovbrynet lige op af den nye 2 gang 18 hullers velplejede bane. NCC stod som ejer men fokuserede som følge af den årelange finanskrise ikke mere på sagen.

”Jeg troede egentlig alene, at der var tale om et godt hjørne uden konkrete byggeplaner. Det var først, da vi kom i forhandling med NCC, at vi blev opmærksom på, at Kim Utzon Arkitekter faktisk havde færdigtegnet et fantastisk lejlighedsprojekt skræddersyet til grunden og omgivelserne,” fortæller Jesper Skovsgaard.

2E Bolig Company dir. Jesper Skovsgaard og arkitekt Kim Utzon (t.h.) drøfter deres byggeplaner for Bel Air CPH på kasernegrunden, præcis hvor de skal realiseres – i baggrunden ses The Scandinavian Golf Club’s klub faciliteter.

”Og da vi først blev opmærksomme på det, blev vi også hurtigt overbevist om, at dette smukke projekt selvfølgelig måtte overtrumfe vores øvrige byggetanker,” fortæller Jesper Skovsgaard, hvis egne arkitekter sammen med Kim Utzon har gennemgået tegningerne og ændret nogle få detaljer. Bl.a. forbedrede Kim Utzon projektet ved at skyde franske altaner ind i soveværelserne, så den omgivne natur bedre nydes herfra.

”Et Utzon-byggeri er både meget typisk og meget tidløst, men da vi nu selv fik mulighed for at få indflydelse – og sammen med mesteren selv – kunne vi ligeså godt føre tegninger op til 2015-niveau,” fortæller Jesper Skovsgaard og fremhæver ellers den typiske Utzon-stil med f.eks. forskellige typer velovervejede vinduespartier som en væsentlig del af arkitekturen udefra – alt efter rummets funktion indenfor.

Kæmpe altaner
ud til golfbanen

Helt konkret bliver der tale om tre hvide punkthuse med hver 12 luftige og lyse ejerlejligheder i op til 4. sals højde med tilhørende kæmpestore kontrasterende og delvist overdækkede tagterrasser (op til 77 kvadratmeter) – alle med mere eller mindre direkte udsigt over golfbanen, som man kender det fra luksusboligprojekter i f.eks. Spanien. Lejlighederne, der alle bliver med kælderparkering, kommer til at variere i størrelse fra 126 til 165 kvadratmeter, fortæller Jesper Skovsgaard ikke uden stolthed. Han betragter selv Bel Air-projektet, som den foreløbig kvalitetsmæssige juvel i 2E Bolig Company’s efterhånden ganske store portefølje af vellykkede boligbyggerier i bl.a. Aalborg, Aarhus, Skagen, Horsens, Farum og Hillerød over de seneste 15 år.

Mens de øvrige boligprojekter på kasernegrunden alle er tegnet, så de korresponderer med de lige linier i den oprindelige militære barakbebyggelse på kasernen, får Utzon-projektets seks tårne på grund af sin randplacering igen lov til at skille sig lidt ud ved placeringsmæssigt at stå med en lidt løsere og anderledes symmetri.

Højner anseelse

Spørgsmålet om den ekstraordinære arkitektoniske kvalitet i Bel Air-projektet vækker også opmærksomhed hos medlem af grundejerforeningens bestyrelse på kasernegrunden, Lars Carpens, der som tidligere Farum-borgmester også politisk var engageret i Golflejlighedsplaner, da de fødtes for snart ti år siden:

”En realisering af det flotte og ambitiøse Utzon-projekt, havde jeg ellers næsten opgivet, selv om det fik stor opmærksomhed både i medierne og i byrådet, dengang grunden blev udstykket. At det så alligevel nu gennemføres er jeg overbevist om vil få stor betydning for hele kaserne-grundens anseelse og udvikling. Fra begyndelsen var det jo meningen, at forskellige typer boliger – også topklasse-boliger – skulle blandes i grupper mellem hinanden. Men Utzon-projektet bliver det første af topklasseprojekterne, der igangsættes efter finanskrisen, og det får forhåbentligt flere boligudviklere til igen – ligesom 2E Bolig Company – at satse heroppe,” vurderer Lars Carpens

Trods kun få uger efter aftalens indgåelse er salget – ovenpå et par spøgefuldt lokkende boligannoncer – af boligerne i Bel Air CPH – sammen med HOME Farum – kommet godt i gang med foreløbig over 30 interesserede købere. Priserne starter fra 3,875 mio. kr. Selve boligbyggeriet ventes i gang i løbet af efteråret, og de første købere forventes at kunne flytte ind før sommerferien 2016.

For yderligere oplysning, kontakt 2E Bolig Company adm. direktør Jesper Skovsgaard tlf. 22 21 06 06 eller email: s@2ebolig.dk Kim Utzon tlf.: 40 20 09 70 eller email: ku@kimutzon.dk tidl. borg. Lars Carpens tlf.: 25 30 33 87, email: Lars.carpens@hotmail.com