Nomineringen til årets autentiske italienske restaurant i Danmark glæder Aalborg-restauratøren med de romersk rødder – der også snart er klar til at åbne italiensk delikatessebutik i Brix Gaard

– Se evt. TV2Nords indslag her!

Romeren Carlo Liberati har på kort opnået stor succes med sin smukke, meget autentiske, italienske restaurant i det gamle Brix Gaard i Aalborg. Gæsterne vælter ind, og nu er La Locanda også nomineret blandt kun tre til prisen som bedste italienske restaurant i Danmark – af Den Danske Spiseguide. Foto: René Schütze.

Romeren Carlo Liberati har på kort opnået stor succes med sin smukke, meget autentiske, italienske restaurant i det gamle Brix Gaard i Aalborg. Gæsterne vælter ind, og nu er La Locanda også nomineret blandt kun tre til prisen som bedste italienske restaurant i Danmark – af Den Danske Spiseguide. Foto: René Schütze.

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for restaurant La Locanda

Den 48-årige romer. Carlo Liberati, kun knap 10 måneder unge, meget personlige ”ristorante” i Aalborg, La Locanda dei Liberati, er en af kun tre slutnominerede til Den Danske Spiseguides nye og særlige pris til den bedste af hundreder af italienske restauranter rundt i Danmark. ÅRETS SPOT: BEST 2015 RISTORANTE AUTENTICO ITALIANO RUSTICO ROOTS, kaldes prisen ikke særligt mundret – og skal forstås som noget i retning af “Årets autentiske italienske restaurant – hvad angår såvel mad som interiør”.

”Vi har gerne ville belønne det traditionelle italienske Mamma-køkken og ikke det eksperimenterende eller innovative italienske eller de tilpassede frygtelige kopier, hvor det eneste autentiske er de italienske byer hvis navn de ofte bærer,” forklarer redaktør Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide, vel nok Danmarks mest anerkendte, uafhængige restaurationsguide, der er udkommet hvert år siden 1978 og bl.a. også kårer ”Årets restaurant i Danmark”.

Den hyggelige og meget autentisk, italienske Aalborg-restaurant, La Locanda er allerede blevet meget populær og velbesøgt.

Den hyggelige og meget autentisk, italienske Aalborg-restaurant, La Locanda er allerede blevet meget populær og velbesøgt.

Bent Christensen understreger, at den nyindstiftede pris gives for kombinationen: Italiensk menu, udførsel samt stedets miljø. Og La Locanda er netop – ud over maden, der serveres – prist for på samme tid for at vælge f.eks. italienske 1600-tals inspirerede kvalitetsfliser og keramik og samtidig bibeholde den oprindelige bindingsværks- og sprossevindues-ide og dermed fastholde grundudtrykket i et af Aalborgs ældste, mest markante og bevaringsværdige byggerier, Brix Gaard fra 1500-tallet – i Aalborgs centrum.

Carlo Liberati selv er meget benovet og taknemmelig for nomineringen:

”Det er en skøn anerkendelse af det arbejde mit dygtige personale og jeg har gjort og vel også den lange rejse mentalt og kulinarisk jeg har foretaget siden jeg startede med Il Mulino på Vesterbro i 1990’erne over perioden med Rosdahls på havnen, Limfjordshotellet og Cupo. Nu og med Locanda har jeg sammen med mine partnere virkelig fået etableret præcis den lille kvalitetsristorante, som jeg gerne vil stå for – med det enkle, meget italienske og personlige menukort og det autentiske interiør. Det er jeg glad for, at guiden med nomineringen anerkender på samme måde vores allerede mange faste kunder gør det,” siger Carlo.

Sommeren igennem har det nærmest været umuligt med kort varsel at få plads i La Locandas hyggelige gårdhave, hvor klassiske perler som saltimbocca alla romana (kalvefilet med parmaskinke og salvie) og pollo con peperoni (typisk syditaliensk kylling med peberfrugt) har vakt jubel. På La Locanda er det netop ikke de dyre og opreklamerede italienske specialiteter med trøfler og Parmaskinker, der dominerer på menukortet, men snarere de veltillavede simreretter fra den simple, men stolte del af det italienske køkken med råvaren i centrum.

Åbner også forretning

At aalborgenserne formodentlig kan klare mere af Carlos succesfulde koncept ses også af, at han om en månedstid lige ved siden af restauranten ved CW Obelsplads vil åbne en ganske stor forretning, kaldet La Bottega dei Liberati eller bare La Bottega (Butikken), med en kombination af italiensk brød bagt i egen stenovn og salg af forskellige primært italienske specialiteter, herunder ost, vin, frisk pasta, skinker og pølser – egne som specialimporterede. Ligeledes bliver der også plads til en cafe med småretter. Endelig rykker den i Nordjylland kendte Gistrup-slagter Claus også ind for at sælge forskelligt fersk kød. Så kan gourmet’en selv købe og få råd om de rigtige italienske delikatesser og råvarer og gå hjem og kokkerere videre i eget køkken.

Udover La Locanda er også Enomania på Frederiksberg og Trattoria del Bosco i Gentofte slutnomineret til spiseguidens særlige italienske pris, der endeligt afgøres og uddeles ved Den Danske Spiseguides årlige gallaaften, der i år finder sted den 25. oktober på Kurhotel Skodsborg . I første omgang var en anden af Aalborgs fine italienske restauranter, San Giovanni, også indstillet til prisen i et dengang større felt på i alt 16 danske restauranter. Nu er der imidlertid kun tre tilbage – heriblandt La Locanda!

For yderligere oplysning kontakt: Restauratør Carlo Liberati, tlf.: 20 20 70 76 eller email: info@lalocanda.dk Eller læs mere på: www.lalocanda.dk