Limfjordsbyens landskendte Galerie Wolfsen står for 2. år i træk i spidsen, når de jyske gallerier inviterer på gratis megakunstudstilling på den gamle spritfabrik. Erfaringerne fra sidste års bragende tilskuersucces har tiltrukket endnu flere gallerier, der får endnu mere plads at vise kvalitetskunst på – denne gang inklusiv syv soloudstillinger. Erik Clausen holder åbningstalen

Stenstrup PR-pressemeddelelse for GALERIE WOLFSEN

Igen vil samtidskunst af adskillige af Danmarks bedste kunstnere være repræsenteret: Poul Anker Bech, Sven Dalsgaard, Mikael Kvium, Kurt Trampedach, Lise Manilovsky, Kirsa Andreasen og Ole Ahlberg f.eks. Tillige med spændende produktioner af ikke så få internationale talenter, som provinsens vel nok 20 bedste gallerier også repræsenterer. Gratis adgang (og gratis parkering) til begivenheden bliver der også igen i Aalborgs nye kulturcentrum ”Spritten”, når den anden udgave af Aalborgs store gallerikunstmesse ”North”, sættes op i weekenden fredag til søndag den 17.-19. marts med åbning for særligt inviterede aftenen før. Målt på adskillige parametre – antallet af kvalitetsstande, antal af kvadratmeter og ikke mindst antallet af forventede tilskuere – håber messen at blive en af Danmarks største af sin art (i skarp konkurrence med Art Copenhagen og Art Herning). Det tør hovedmanden bag, Aalborgs store landskendte gallerist gennem 25 år, Kent Wolfsen fra Galerie Wolfsen, næsten godt garantere. I 2016 håbede man på 5.000 gæster – der kom 8.500. I år gætter Wolfsen på mellem 10.000 og 15.000! Antallet af deltagende gallerier er samtidig også udvidet fra 15 til 20.

Stemningsfoto fra den første North-kunstgallerimesse sidste år, hvor 8.500 gæster kiggede indenfor.

”Vi har fået utrolig mange henvendelser fra glade gæster fra sidste år, der nærmest har tryglet os om at gentage begivenheden. Det gør vi selvfølgelig og udbygger desuden North med bl.a. syv deciderede soloudstillinger,” fortæller Kent Wolfsen og fortsætter om baggrunden:

”Aalborgs kulturelle sjæl er de seneste årtier redefineret fra en traditionel industriby til en åben, international videns- og kulturby med universitetets og flere landskendte kulturinstitutioners etablering – bl.a. Nordkraft, Kunsten og Musikkens Hus. Den udvikling vil jeg meget gerne være med til at understøtte med gallerikunstmessen North, som viste sig mere end levedygtig første år med masser af tilfredse gæster, der købte kunst for ca. 7 mio. kr. ”

Gratis adgang

Kent Wolfsen er samtidig glad for at de øvrige messedeltagere – sammen med velvillige sponsorer – har kunnet se pointen ved igen at gøre entreen gratis:

”Naturligvis er sådan en messe på ingen måde gratis at planlægge, styre og afvikle. På den anden side tager vi private gallerier jo normalt ikke penge for, at folk kommer og kigger i vores gallerier. Vi tjener kun til at dække vores udgifter, hvis vi kan vise folk noget kvalitet, som nogen af dem ender med at begejstres så meget for, at de vælger at købe. Det er et fair princip, som publikum også tog godt imod på North sidste år”.

Galleriejer Kent Wolfsen (den korteste af de to) og galleriets kurator, Rasmus Ejaas Fischer, i gang med at bringe egen kunst på plads til Aalborgs nye store kunstmesse, ”North”. Den afvikles her på ”Spritten”, Limfjordsbyens måske mest kendte, nu nedlagte og ombyggede virksomhed ”De Danske Spritfabrikker.” På fotoet ses værker af de unge internationale kunstnere Katarina Janeckowa, New York (det farverige) og Volkano, Hamburg. Foto: Louise Dybbro.

I forhold til selve messeopbygningen og afviklingen har Wolfsen – med teknisk assistance fra Messecenter Herning – hentet inspiration i forbindelse med Aalborg-galleriets efterhånden mange og vedholdende deltagelser på succesfulde udenlandske gallerikunstmesser. Specielt på anerkendte messer i Schweiz, Spanien og USA har Galerie Wolfsen udstillet egne kunstneres værker flere gange hvert år igennem mange år – og solgt til fornuftige priser.

Gallerier fra hele provinsen

Norths øvrige udenbys gallerier kan også sagtens se ideen i etableringen af den nye store nordjyske messe:

”Som repræsentant for private gallerier vil vi naturligvis meget gerne vise og sælge noget god kunst. Men det gør man ikke uden nogle attraktive markeder, der giver kunstinteresserede en god oplevelse og et flot sammenligningsgrundlag. Her ser mine kolleger og jeg den nye North-messe som et væsentligt projekt, der heldigvis er ved at udvikle sig til en årlig tradition, med en vision der åbner muligheder for formidling til nye og flere kundegrupper. Vi har brug for North. En satsning på en kvalitetsmesse netop i Aalborg giver meget mening, fordi der her i forvejen sker meget på kunst- og kulturfronten inspireret af engagerede og vidende mennesker,” konstaterer Lars Møller Witt indehaver af Galerie MøllerWitt i Aarhus.

Som officiel repræsentant for Aalborg glæder kulturrådmand Mads Duedahl sig også meget over, at North-messens succes fra sidste år gentages – og til at skulle holde dette års åbningstaler sammen med kunstneren og filmmanden Erik Clausen:
”Den nordjyske selvforståelse er ændret, og kunst og kultur er blevet en dynamo for Aalborgs byudvikling som jo sigter mod åbenhed mod verden. Det er meget tilfredsstillende, når der også på privat initiativ har udviklet sig en stor og opsigtsvækkende kunstmesse med så højt niveau ved siden af f.eks. universitetet, Musikkens Hus, Nordkraft, relanceringen og udbygningen af vores kunstmuseum ”Kunsten” og den flotte nye arkitektur på Aalborg Havn. Jeg glæder mig meget til igen selv at kigge forbi på North og få en på opleveren,” betoner Mads Duedahl.

Se mere om hvilke gallerier, der udstiller på North: www.north-kunstmesse.dk
For yderligere kommentarer, kontakt: Kent Wolfsen, Galerie Wolfsen, tlf.: 40 55 12 22 eller email: kent@gw.dk og læs mere om Galerie Wolfsen på www.gw.dk