Indkøringsperioden er overstået, teamet har fået rutinerne indarbejdet – og Hotel Scheelsmindes nye gourmetrestaurant er fra 12. august klar til at blive sammenlignet med Aalborgs bedste –White Guide har allerede bedømt!

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for Familien Bühlmann – Hotel & Gastronomi

Den 25-årige tidl. kok hos Vendia Gourmet og Ti Trin Ned, Dennis Carlsen har med titlen som ”kreativ kok” fået det gastronomiske ansvar for Aalborgs nye gourmetrestaurant. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 18.05.15

Den 25-årige tidl. kok hos Vendia Gourmet og Ti Trin Ned, Dennis Carlsen har med titlen som ”kreativ kok” fået det gastronomiske ansvar for Aalborgs nye gourmetrestaurant. Han har øvet sig siden maj.

Den 25-årige tidl. kok hos Vendia Gourmet og Ti Trin Ned, Dennis Carlsen har med titlen som ”kreativ kok” fået det gastronomiske ansvar for Aalborgs nye gourmetrestaurant. Han har øvet sig siden maj.

Oven på halvanden måneds uofficiel indkøringsperiode og en god sommerferie, er den nye ambitiøse fransk/nordiske Restaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde i Aalborg nu for alvor klar til at åbne sådan helt officielt. Det sker med et brag onsdag aften den 12. august, hvor kreativ chef, Dennis Bang Carlsen og hans team den pågældende aften og resten af ugen stiller op med en særlig kaviaråbningsmenu i den lille nye eksklusive restaurant, der kulinarisk tænkes som kronen på den efterhånden ganske mangesidede Bühlmann hotel- og restaurationsvirksomhed. Syv velgennemtænkte retter (plus det løse), hvoraf en stor del af dem vil være tilpasset forskellige af verdens fineste typer kaviar – menuen vil også byde på flere slags champagne. Resten af ugen til og med lørdag den 15. vil den ekstraordinære åbningsmenu i øvrigt også kunne opleves af betalende gæster til en ekstraordinær tilbudspris af 1500 kr. alt inklusiv.

Den 25-årige konkurrencekok, der gastronomisk står i spidsen, glæder sig til nu omsider officielt – efter et halvt års forberedelse og halvanden måneds uofficiel øvelse på betalende gæster – at kunne åbne i den lille nyindrettede eksklusive restaurant med plads til højest 24 gæster midt i Scheelsmindes hovedbygning.

”Jeg er overbevist om, at vi på baggrund af den meget grundige forberedelse kommer sikkert fra land,” pointerer Dennis Bang Carlsen. Han påpeger, at særligt teamet, der nu specielt tilknyttes Restaurant Bühlman, har skullet omstille sig til, at rigtig gourmet, hvor der virkelig er kælet for detaljen, kræver ekstra høj koncentration og at hver enkelt tallerkenservering nødvendigvis kræver ekstra tid. Det er trods alt ikke helt det samme at være vant til at ekspedere langt større antal kuverter med Scheelsmindes ellers sædvanlige gode selskabsmad.

Dennis Bang Carlsen, der trods sin unge alder bl.a. har en fortid på Vendia Gourmet i Hjørring, Ti Trin Ned i Fredericia og kokkelandsholdet, glæder sig i den sammenhæng over, at gourmetrestauranten netop er skabt i det veletablerede Bühlmann-regi.

”Det betyder bl.a., at overblikket og ressourcerne til at gøre tingene også organisatorisk perfekt er tilstede, og at eksempelvis det nødvendige kvalificerede mandskab altid er til rådighed uanset evt. sygdom,” fremhæver han.

Ambitionerne blev da også udmeldt tårnhøje allerede i maj, da den nye gourmet restaurant blev lanceret: Restaurant Bühlmann bør inden nytår af kendere kunne måle sig blandt de tre bedste af Aalborgs gourmet-restauranter, lød det dengang fra bl.a. Anemette Bühlmann.

Næstbedst – foreløbig!

Ægteparret Danni og Anemette Bühlmann flankerer deres unge talentfulde kok, Dennis Carlsen, mens hans torskeservering prøvesmages og drøftes en sidste gang, inden restaurantens uofficielle åbning. Hotel Scheelsminde. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 18.05.15

Ægteparret Danni og Anemette Bühlmann flankerer deres unge talentfulde kok, Dennis Carlsen, mens hans torskeservering prøvesmages og drøftes en sidste gang, inden restaurantens officielle åbning.

”Forsommerens indkøringsperiode har bevist, at dette er et absolut realistisk mål. Jeg mener faktisk allerede, at vi er helt tæt på at være der her ved åbningen. Dennis har indiskutabelt evner og fantasien – og de rammer og det team, som vi har kunnet skabe omkring ham, har kvaliteten og viljen. Og vores prøveperiode har netop gjort, at de nødvendige arbejdsmetoder nu er godt indarbejdet og blevet naturlige”, fremhæver den anden halvdel af værtsparret, direktør Danni Bühlmann idag. At direktørens påstand ikke bare er tomme ord beviser vurderingen fra den anerkendte svenske gourmetguide, White Guide, der sidste år rykkede ind i Danmark. White Guide gennemførte nemlig en anonym prøvespisning før sommerferien og honorerede den med 70 point, og dermed næstbedste restaurant i Aalborg – foreløbig.

De seneste måneder indkøringsperiode har i øvrigt også været vigtige i den henseende, at valget af lokale kvalitetsleverandører til de daglige tre, fem og syv retters menuer er blevet helt fintunet med eksempelvis økologiske grøntsager og fjerkræ fra Lille Østergaard Økologi, kød fra fynske Grambogård og selvfølgelig frisk fisk fra Vesterhavet!

er Faktabox: Anemette Bühlmann og Danni er tredie generation i familiedynastiet efter hendes navnkundige farfar Hugo Jensen. Det var ham, der i 1960 omskabte den mere end 200 år gamle herregård til motel og udviklede det til et efterhånden også landskendt spisested. Anden generation består bl.a. af Anemettes far og mor, Peter Chr. og Mona Jensen, der drev, moderniserede og udvidede hotellet frem til status af firestjernet medlem af den internationale Best Western-hotelkæde. Ægteparret Bühlmann i tredje generation, Anemette og Danni, har siden 2006 bestyret Scheelsminde for helt at overtage også ejerskabet for to år siden – de har bl.a. også med tiden overtaget driften af bl.a. Nørre Vosborg ved Holstebro, Aalborg Airport Hotel samt Victors Madhus i Nørresundby. Så ekspertise og erfaringer er der rigeligt af at trække på. Bühlmann-navnet, som den nye toprestaurant markedsføres under, er kommet ind i familien via Anemettes schweiziske bedstemor Aloisia, der var med fra begyndelsen og gift med Hugo Jensen.

For yderligere oplysning, kontakt Hotel Scheelsmindes direktør Danni Bühlmann på tlf.: 30 32 73 71 eller email danni@scheelsminde.dk . Eller Restaurant Bühlmann’s kreative kok Dennis Carlsen, tlf. 28 56 17 93 eller email: kreativchef@scheelsminde.dk Eller læs mere på: www.scheelsminde.dk