Med placeringen på hjørnet af Østre Havns udløb  i Aalborg 20 meter fra vandet fås ikke bedre fjordudsigt – og næppe heller meget billigere. Boligerne i de historiske rammer bliver tillige helt i særklasse

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for 2E Bolig Company

TOY 1 aftenHelt billigt bliver det selvfølgelig ikke, men dog forbavsende billigt på havnen. Derudover er kombinationen uovertruffen med Aalborgs bedste fjordudsigt og –placering og de historiske rammer krydret med topmoderne arkitekttegnet byggeri i bedste materialer. Nu går såvel renoveringen som salget af de 20 luksusboliger, der skal etableres i det gamle bevaringsværdige Stuhrs Skibsværft yderst ved indløbet til Østre Havn, nemlig i gang. Bygherren er 2E Bolig Company, der sammen med Arkitema Architects har lagt megen kreativ energi i at udtænke den helt rigtige ydre og indre løsning.

Resultatet bliver en renovering, der vil føre til de 23 boliger, i fremtiden kaldet ”The Old Yard”, i den karakteristiske nord-syd placerede maskinhal fra 1918. Alle 20 får enten terrasser lige ud til vandet eller store altaner, der på samme måde er vendt lige stikvest mod og langs fjorden og aftensolen. Netop placeret sådan, at beboerne, uanset hvilken bolig de vælger og vil tage sig råd til, vil få et fantastisk syn fra den unikke placering – så at sige ude i fjorden, lige i ”Limfjordsknækket” lige vest for KMD-bygningen – ned af fjorden mod vest og forbi Musikkens Hus og videre mod Limfjordsbroen. Og med vand til hele to sider nemlig selve Limfjorden mod gavlen og udløbet af Østre Havns bassin i fjorden få meter fra fronten.

Sådan så selve byggeriet af værftshallen sig ud i 1918, da det blev etableret.

Sådan så selve byggeriet af værftshallen sig ud i 1918, da det blev etableret.

Salget begynder fredag den 14. september. Størrelserne på boliger kommer til at variere fra 63 til 287 kvadratmeter (+ terasser eller altaner), men der bliver også to store penthouselejligheder, hvor den største bliver med elevator og på hele 358 kvadratmeter. Boligerne sættes i første omgang til salg til priser fra 1,8 til 11,5 mio. kr. svarende til en kvadratmeterpris kun 29.000 kr.

Når alle boliger får den samme eksklusive udsigt skyldes det, at bygherren har valgt inddelingsmæssigt at ”skære” værftsbygningen boligmæssigt lige igennem, sådan at de alle får ekstra store vinduesflader, altaner eller terrasser mod vest. Mens de samme boliger alle også på bagsiden får enten dobbelt garager (tilkøb) eller parkeringspladser.

TOY 2 - fra syd”Den løsning vi har fundet er på en gang indlysende og enkel og med stor respekt for skaberen Einar Packness oprindelige arkitektoniske tanke med værftshallen – og samtidig har planlægningen alligevel været lidt af et puslespil,” fortæller arkitekt Steen Gissel, som 2E Bolig Company har fundet hos Architema Arkitects til at hjælpe med den overordnede udvendige løsning for væftshallen. Heri blev der frem til 1985 bygget store skibe. 250 i alt faktisk – bl.a. nogle af de gamle Mols-færger, bornholmerfærgen Jens Kofoed og også den legendariske korvette Olfert Fischer, der huserede som dansk bidrag den første Golfkrig – blandt mange andre skibe.

Terrasser ned
mod fjorden

Når boligerne, står færdige i efteråret 2016 vil hele værftsbygningen samtid fremstå hvidskuret med masser af glas og med de gamle karakteristiske vinduesbånd bevaret øverst samt i øvrigt i nøje arkitektonisk samspil med det ti etagers topmoderne højhusbyggeri bagved med flere (luksus)lejligheder, kaldet The Yard, som 2E Bolig også snart – sammen med TK Development – skal i gang med at bygge.

”Begge byggerier bliver af stor kvalitet, men mens man i The Yard vil få oplevelsen af lejlighed med udsigten højt oppefra, blive The Old Yard snarere en oplevelse som at bo i luksusrækkehus. For stueboligernes vedkommende med terrasser med Aalborgs garanteret korteste afstand til fjorden. Vi taler 10-20 meter”, oplyser bygherren 2E Bolig Companys salgschef Lars W. Petersen.

Se i øvrigt TV2/Nords topindslag fra 14. september, som blev en følge af pressemeddelelsen, her!

Illustrationer: To animationer af The Old Yard, som 2E Bolig Company vil ombygge værftshallen fra syd og fjordsiden. Samt et tredje foto som værftshallen oprindeligt så ud da den blev etableret i 1918. (Fra Flemming Nielsens bog: ”Byens Værft” udgivet af Frederikshavn Maritime Erhvervspark 2012

For yderligere oplysning, kontakt 2E Bolig Company salgschef Lars W. Petersen tlf. 20 80 00 39 eller email: lwp@2ebolig.dk