Athinogoras Kostakos, der bl.a. har vundet den græske udgave af Top Chef for professionelle topkokke, serverer flotte, topgastronomiske fortolkninger af det bedste fra det græske køkken hos sin ven Morten Nielsen fredag den 4. og lørdag den 5. marts
Stenstrup PR-pressemeddelelse for Restaurant Mortens Kro
Den græske ambassadør har med særlig beklagelse måttet melde afbud – hun kender den græske topkok Athinogoras Kostakos gastronomiske omdømme, som er blandt de højeste i hjemlandet. Til gengæld får aalborgenserne og andre gastronomisk interesserede fredag og lørdag aften den 4. og 5. marts muligheden for at opleve, hvad Det Græske Køkken også formår, når variationer over ferierejsernes Souvlaki m.m. bliver udsat for Kostakos nytænkende hjerne og Noma- og El Bulli-inspirerede fortolkninger.
”Nordjyderne er jo godt bekendt med og glade for det enkle og karakteristiske græske køkken. Det her bliver på en gang genkendeligt og så alligevel noget helt andet – på et langt højere niveau. Det er en stor ære for mig, at Athinogoras Kostakos har villet rejse herop med sine to hjælpere”, fortæller Morten Kok. På denne årstid udenfor sæsonen er der lukket ned på Kostakos restaurant, der er placeret på det luksuriøse og priste all suites-hotel Bill & Coo. på den kendte græske ferieø Mykonos.
Derfor rejser jeg på denne tid verden rundt og inspirere og lader mig inspirerer som gæstekok på internationale toprestauranter. Besøget i Aalborg bliver mit første og i denne omgang eneste i Danmark. Jeg glæder mig særligt til endeligt at opleve Mortens restaurant, som vi gennem årene har talt så meget om sammen,” siger Kostakos, der forud for dagene i Mortens køkken også har været huseret som gæstekok i bl.a. Washington, Luzern (i Schweitz) og italienske Firenze.
Morten Nielsen har i flere år kendt og beundret både Athinogoras Kostakos, hvis Al Fresco-restaurant med udsigt over det Middelhavet flere gange er blevet kåret til årets hotelrestaurant i Grækenland – samt ejeren af hotellet, der ligeledes har vundet mange priser. Bl.a. brugte Morten hotellet og restauranten som base, da han selv for et par år siden optog en række meget sete gastronomindslag fra Mykonos til 24Nordjyske.
”Som god kender af græsk topgastronomi, kan jeg kun sige at den græske topgastronomi på mange måder gennemlever den samme udvikling og forøgelse i international opmærksomhed som det danske og nordiske køkken har oplevet de seneste år. Her er der også blevet meget stor focus på først og fremmest at bruge lokale kvalitetsvarer på nye måder, og Kostakos har derudover indarbejdet et El Bulli-agtigt element med spændende og gennemtænkte overraskelser. Det bliver et par aftner af de meget store på Mortens Kro,” lover restauratøren.
”Grækenlands bedste Kok”- arrangementet indeholder velkomstchampagne, appetizers, 4 retters deluxe menu og kaffe/the m. hjemmelavet sødt – og koster (inkl. delvis græsk vinmenu) 1198 kr.
Foto (MK1) Restauratør Morten Nielsen sammen med sin meget anerkendte græske gæste kok og ven Athinogoras Kostakos på Mykonos i forbindelse med tv-optagelser.
Foto: Eksempel på Kostakos gastronomi og fortolkning Det Græske Køkken.
For yderligere oplysning kontakt: Restauratør Morten Nielsen, mobil 40 91 92 74 eller email: info@mortenskro.dk – eller læs mere på: www.mortenskro.dk