Publikum følte sig forkælet, da HimmerLands nye toprestaurant lagde lokale til en value for money-finale uden lige mod konkollegerne fra en af Aalborgs mest dedikerede og nytænkede restauranter, Alimentum

Stenstrup PR-pressemeddelelse for BEDST I NORDJYLLAND

Der er kun et mulehår, et par centimeter, eller – som i aftes – et enkelt lidt skævt vinmatch i forhold til en enkelt servering til forskel på eufori og lige så stor skuffelse hos de to køkkenchefer og deres teams. Det oplevede et begejstret og storklappende publikum samt juryen, der traf den strenge afgørelse, i aftes da HimmerLands relativt nystartede gourmetrestaurant HimmerRig lagde flotte lokaler til en finalemiddag uden lige på flotte gourmetserveringer.

Ingen brokkede sig skønt tæt på midnat, da lokaljuryen, der har stået for bedømmelsen af alle de mange forudgående uanmeldte testmiddage i hele regionen – i aftenens anledning suppleret af Den Danske Spiseguides navnkundige redaktør Bent Christensen – trak sig tilbage og voterede i op mod en halv time, før man endelig havde en afgørelse.

Den Danske Spiseguides redaktør Bent Christensen meddeler juryens afgørelse. (Fotograf: Mikkel Barkler / HimmerLand).

Fire serveringer fra hvert hold af dedikerede kokke og tjenere var på skift blevet serveret og sendt til bedømmelse, og der var enstemmig enighed hos juryen om, at Alimentum-teamet under ledelse af køkkenchef Søren Hadenfeldt Schrøder Birch og restaurantchef Simon Kvist Bjerre havde vundet de første to (snacks og grøntsager) mens HimmerRigs dygtige hold under ledelse af køkkenchef Mads Kongsgaard Jensen og restaurantchef Mathias Bang Andersen havde vundet de to næste (fisk og kød) – altså 2-2.

Det var altså bare flot og velsmagende, hvad der i aftenens løb var kommet på bordene af bl.a. jomfruhummer, kammusling, grøntsagsserveringer (med fokus på beder og tomat), havtaske, helleflynder, vagtel og lam i delikate forklædninger og knivskarpe tilberedninger.

Burde det være endt uafgjort!

Længe og engageret drøftede juryen, om man derfor burde erklære uafgjort, men fandt trods alt ikke den ellers tiltrækkende salomoniske løsning helt rigtig – i fodbold ville man ved en finale også være gået over til straffesparkskonkurrence. Og så måtte reglerne nærlæses og hver enkelt karakter – der var fire pr. servering pr. jurymedlem – fintælles, hvorefter en meget lille forskel i HimmerRigs favør til sidst blev synlig og afgørende.


Hårdt og dedikeret arbejde i køkkenet på HimmerRig-holdet.

I sidste ende kunne det udtrykkes som et enkelt mere vellykket blandt mange vellykkede vinmatch. Og redaktør Bent Christensen kunne derefter under de lige så flotte desserter, som holdene havde aftalt IKKE var til bedømmelse, slå på glasset og udråbe hjemmeholdet som vindere oven på en lang aften, hvor publikum ofte havde udtrykt, hvor forkælede de følte sig.Uanmeldte testbesøg.

Bent Christensen understregede, at begge hold kunne være stolte og burde føle sig som vindere oven på fantastiske præstationer og serveringer, som juryen – herunder vinhandler Nikolai Ronne, kokkefaglærer Claus Bauer og gourmetbogsforfatter Mads Stenstrup – havde oplevet som helt i topklasse og en understregning af det særlige Value For Money-kriterie, som hele konkurrencen de seneste måneder er kørt efter.

Op mod en snes af Nordjyllands bedste restauranter er siden sommerferien uanmeldt blevet besøgt og vurderet efter, hvad de præsterede på dagen på deres menuer til ca. 1000 kr. for minimum tre retter mad og drikkevarer – udfra en betragtning om, at de fleste, der går ud og spiser, gør det på et begrænset budget. Fire slutnominerede blev oven i købet genbesøgt for, at juryen kunne være helt sikker på, at de rigtige finalister blev udpeget.


Ligeså hos Alimentum-teamet.

Eller som et andet af jurymedlemmerne, Mads Stenstrup, i juryens indledende velkomst før finalemiddagen gik i gang forklarede:

”Tankevækkende men jo også bekræftende, at de fire slutnominerede – og de to vi her står med i finalen – også er nogle af de nordjyske gourmetrestauranter, der får de flotteste anmeldelser i landsmedierne på et ubegrænset budget. Det understreger, at der ikke bare er trøfler og kaviar og råvarernes pris til forskel – men at kokkene og tjenerne på vores mest roste restauranter også bare er de bedste håndværkere og madkunstnere. Husk at besøge dem – vi får bare meget mere value for money for 1000 kr. heroppe i Nordjylland, end de gør på samme budget i København.”

Udsolgt på 48 min.

At konkurrencen også har haft et kræsent publikums store positive bevågenhed sås måske bedst af, at de 40 pladser, som restauranterne ønskede at lukke ind i et dermed fyldt HimmerRig til 1000 kr. pr. næse var blevet udsolgt på kun 48 minutter. Eller som f.eks. facebooksiden Gourmetkartellets kræsne ankermand Thomas Thomsen, der var blandt gæsterne, euforisk forklarede undervejs:

”Aldrig husker jeg at have fået et bedre restaurantmåltid til bare 1000 kr. i Nordjylland. Virkelig flot af begge hold”


Stor interesse og koncentration ved et af gæstebordene.

Og alle klappede da også længe, da afgørelsen var truffet, af begge to hold, hvor af den ene halvdel faldt hinanden om halsen i glæde over afgørelsen, og den anden havde skuffelsen malet i ansigterne. Eller som køkkenchef Søren Birch fra Alimentum kort og rammende sagde efter at have ønsket Mads Kongsgaard tillykke:

”Vi anerkender, at uanset hvem af os, der havde vundet denne flotte aften, så er restauranter med vores ambitioner altså ikke taget herned til Gatten for at tabe”.

For publikum var der heldigvis ingen tabere, alene Value for Money. Begge finalister vil modtage flotte ”Bedst i Nordjylland”-diplomer for præstationen ved Den Danske Spiseguides store galla for hele landets restaurationsbranche på Hotel Scheelsminde den 7. november – ligesom de to andre slutnominerede, der også havde imponeret juryen ekstraordinært: Restaurant Bühlmann og Svinkløv Badehotel.

Value for Money / Bedst i Nordjylland 2021 blev mulig at gennemføre ikke mindst på baggrund af sponsorater fra Beierholm og SparNord, der også begge lægger vægt på at levere deres kunder kvalitet for pengene. Tak til jer.

På bruttolisten, som juryen har vurderet, indgik bl.a. følgende nordjyske kvalitetsrestauranter i tilfældig rækkefølge: Ruths Brasserie, Brøndums, Haakons, Vendia Brasserie, Essens, Vesterøl, Læsø, Villa Vest, Svinkløv Badehotel, Abstrakt, Strandhotellet Blokhus, Vodskov Kro, Spisehuset Thy, Mortens Kro, Bistro 59, Bühlmanns, Textur, Struktur, Alimentum, Fusion, Rositas, Tabu, Faunas Førstesal, Applaus, Dejavu, La Locanda, San Giovanni, Nam, Limfjordens Hus, HimmerRiget, Uafhængig, Agger Darling, HAVS, Sted 1, Blink – Det Grå Fyr, 2 takt, De 2 Have og Pakhuset Mors.

Illustrationsmuligheder (Fotograf: Mikkel Barkler / HimmerLand).

Foto 1: HimmerRig-køkkenchef Mads Kongsgaards reaktion da afgørelsen offentliggøres. Til venstre køkkenchef Søren Birch fra den anden finalist, Alimentum.

For yderligere oplysning kontakt: Mads Stenstrup tlf. 22 14 13 00 eller email: mads@stenstrup-pr.dk eller redaktør Bent Christensen tlf. 40 13 13 10 eller email: bent@bentchristensen.com