Rekordstor omsætning på 51 mio. dollars i 2016 og signifikant vækst i datacenter-markedet forventet i 2017. Den nordjyske teknologi-virksomhed Asetek lander årsresultat for 2016 på 5 mio. dollars på baggrund af vækstfremgang det seneste år på 42 pct.

Stenstrup PR-pressemeddelelse for ASETEK A/S

Asetek A/S har netop leveret sit bedste årsregnskab nogensinde bl.a. på baggrund af et lige så flot Q4. Den nordjyske teknologivirksomhed med base i Aalborg og underafdelinger i fem lande fortsætter dermed den positive udvikling. 2016 bød samtidig på en vækstfremgang på 40 pct. og en forøgelse af dækningsgraden til 39 pct. samt et driftsresultat (EBITDA) på 7,4 mio. dollars. Asetek er markedsledende underleverandør af vandkøleløsninger til globale IT-leverandører som Dell, Fujitsu, Intel og HP.

Den markante fremgang hos Asetek, både i desktop- og datacentermarkedet, er dels drevet af udviklingen af kraftigere processorer og grafikkort og dels bemærkelsesværdig stigning i det globale salg af gaming-, e-sport- og virtual-reality computere. På datacentersiden er det især udviklingen og brugen af stadigt højere ydende og mere energiforbrugende supercomputere (HPC’s), der bidrager til væksten.

Hovedpunkter for 4. kvartal og regnskabsåret 2016
• 4. kvartal-omsætning på 17,9 mio. dollars, en stigning på 44 pct. mod samme periode 2015
• Helårsomsætning på 50,9 mio. dollars, en stigning på 42 pct. i forhold til 2015
• Asetek’s første fulde år med overskud – 5 mio. dollars før skat sammenlignet med et underskud på 2 mio. dollars før skat i 2015
• Omsætning i desktop-markedet stiger med 34 pct. til 45,8 mio. dollars i 2016
• Omsætning i datacenter-markedet vokser fra 1,9 mio. dollars til 5,2 mio. dollars i 2016
• Dækningsgraden øges til 39 pct. fra 34,5 pct. for helåret
• EBITDA øges til 7,5 mio. dollars for 2016 mod 0,4 mio. dollars i 2015
• Likviditeten forøges til 17,5 mio. dollars i 2016 mod 13 mio. dollars i 2015
• 950.000 vandkølere leveret i 2016

Forventninger
Asetek forventer en fortsat moderat vækst i desktopmarkedet for helåret 2017. I det stadigt voksende datacentermarked forventer Asetek signifikant vækst i 2017. Væksten er bl.a. afhængig af eksekvering af udviklingsaftalen med den endnu ikke offentliggjorte partner i datacentermarkedet, som oplyst i børsmeddelelse til Oslo Børs den 22. februar.

Ved den kommende generalforsamling vil der blive lagt et forslag til afstemning om en udbytteudbetaling på NOK1.00 per aktie. Asetek forventer også i de kommende år at fortsætte med investeringer i udvikling og markedsføring af sine patenterede vandkøleløsninger.

Kommentar fra CEO:
”Jeg er på medarbejdernes og egne veje meget stolt af de flotte resultater i 2016, og ikke mindst, at året bliver vores første profitable år i lang tid. Det er et direkte resultat af mange års hårdt arbejde og investeringer. Vi fortsætter investeringerne i data center-segmentet for at indfri løftet om at accelerere markedsadoptionen af vores innovative vandkøleløsninger i datacentre verden over. I den henseende bliver 2017 et meget spændende år, hvor vi forhåbentlig er i stand til at tage et kvantespring sammen med vores endnu ikke offentliggjorte partner,” konstaterer adm. direktør og grundlægger André Sloth Eriksen.

André Sloth Eriksen henviser til, at det efterhånden er velkendt, at op mod tre procent af strømforbruget på verdensplan går til servere- og datacenterkøling, en global miljøudfordring, der blot vokser og vokser, parallelt med vores behov for datakraft bare vokser sig større. Et problem som Asetek’s vandkøleløsning som tommelfingerregel reducerer med 50 pct., fordi energiforbruget ved vandkøling kun kræver halvt så stort energiforbrug, som traditionel luftkøling. Tilbagebetalingstiden på produktet er under et år.

For yderligere oplysning og kommentarer
Adm. Dir. André S. Eriksen, mobilnummer 2125 7076, email: ceo@astek.com
CFO Peter Dam Madsen, mobilnummer 2080 7200, email: pdm@asetek.com

Aseteks fjerde kvartals og 2016 årsrapportering kan findes i PDF og webcast format:
www.asetek.com/investor-relations/reports-presentations

Læs mere på www.asetek.com – herunder i pressroom på www.asetek.com/press-room/danish-news-articles/