Scandi Byg a/s har vundet licitationen på udvikling og levering af 158 boliger til det nye, spektakulære kvarter med butikker, restauranter og beboelse: Kronen Vanløse – med grøn gårdpark i 12 meters højde. De kommende beboere kan flytte ind fra begyndelsen af 2018.

Stenstrup PR-pressemeddelelse for SCANDI BYG A/S

En usædvanlig og spændende opgave er havnet hos Danmarks største producent af industrielt fremstillet modulbyggeri, Scandi Byg a/s i Løgstør: Levering og færdigmontering af 158 lejligheder i forskellige størrelser, der ligesom det tilhørende grønne parkanlæg placeres som et bykvarter ovenpå det kommende shoppingcenter Kronen Vanløse med grundplan 12 meter over gadeniveau. Kronen Vanløse bliver samtidig et nyt centrum i Vanløse med sin centrale placering ved siden af S-togsstationen og metro.

Der er tale om 18 boligblokke med leje, almene og studieboliger i op til fire etager. Der produceres i alt 289 boligmoduler inklusiv køkkener, badeværelser o.s.v. hjemme i Scandi Bygs fabrik i Løgstør ved Limfjorden, for siden at blive transporteret til København på blokvogne. Med kraner løftes de på plads og monteres, så de færdige boliger ifølge leveringskontrakten kan stå udlejningsklar allerede i begyndelsen af 2018.

Det nuværende projekt har krævet en ændring af lokalplanen, hvor der er blevet givet tilladelse til at bygge boliger oven på et eksisterende men tomt byggeri, der oprindeligt alene var tænkt som shoppingcenter.

Kvalitetsbetonet byggekoncept

Sangberg Architects illustrationer fra forskellige vinkler af Kronen Vanløse, når byggeriet står færdigt. Her ses byggeriet inde fra gårdhaven i 12 meters højde.

Sangberg Architects illustrationer fra forskellige vinkler af Kronen Vanløse, når byggeriet står færdigt. Her ses byggeriet inde fra gårdhaven i 12 meters højde.

”Fordi bykvarteret skal bygges ovenpå en eksisterende bygning, er det vigtigt, at boligmodulerne er lette. Samtidig ønsker vi at gøre hele processen så støjsvag og effektiv som mulig, fordi den finder sted i et tætbebygget område. Det var netop den slags byggeri, som Scandi Byg er kendt for at kunne levere.” siger Allan Plambæk Madsen, fra Solstra Capital, der økonomisk primært står bag. Han forklarer:

”Vi ønsker jo netop ikke ”bare” at bygge endnu et shoppingcenter, men vil gerne være med til at skabe et helt nyt og spændende kvarter i Vanløse med både butikker, restauranter og beboelse, men uden biler og med en fantastisk udsigt og gerne liv 24 timer i døgnet. Et moderne kvarter, som på én gang opfylder det, som borgerne efterspørger, og som samtidig kan stå som et nyt vartegn for Vanløse”.

De 40 almene boliger af de i alt 158 boliger, som Scandi Byg alle etablerer, er i øvrigt allerede, inden byggeriet går i gang, blevet sat til udlejning af boligorganisation fsb.

Også arkitekten på det opsigtvækkende nye projekt, Sangberg Architects, glæder sig over samarbejdet med Scandi Byg om projektet.

”Det er en spændende udfordring at få de utrolig mange krav til dette meget komplicerede byggefelt til at gå op i en højere enhed. Det har været spændende og udfordrende, både at få skabt arkitektonisk velfungerende boliger – og et bykvarter – gennem modulbyggeri. Et af de væsentlige krav var netop at det skulle være let modulerbart byggeri, der enkelt og hurtigt kan etableres på det store butikstag, fortæller arkitekt Jonas Sangberg fra Sangberg Architects.

Kronen, som bolig og shoppingcenter-projektet kommer til at se ud fra luften.

Kronen, som bolig og shoppingcenter-projektet kommer til at se ud fra luften.

Og også hos Scandi Byg er der stor tilfredshed hos markedschef Jess Nicolaisen med ordren, som involverer nøglefærdigt boligbyggeri og Scandi Byg-arbejde for i alt 130 mio. kr.:

”Kronen Vanløse er et rigtigt spændende projekt, som vi glæder os over at kunne bidrage til. Udfordringerne ligger bl.a. i den relativt korte produktionsplan og arbejdshøjden, som vi dog tidligere uden problemer har arbejdet tilsvarende med på bl.a. Vejle Sygehus og på tidligere boligprojekter”

Projekteringen er nu i fuld gang på Scandi Bygs tegnestue, og produktionen af boligmodulerne går i gang i Løgstør til november.

FAKTA
Bykvarter Kronen Vanløse
Storcenter- og boligbebyggelse på i alt 59.000 m2 inkl. P-kælder.
Butikkerne udgør ca. 75 lejemål fordelt på 24.000 m2 i to etager herunder bl.a. 1000 m2 fitnesscenter. 14.000 m2 er sat af til Scandi Bygs boliger, der placeres i 2. til 5. sals højde – i størrelser fra 34 til 130 m2.

Boligdelen af projektet er tegnet af Sangberg Architects i samarbejde med Polyform Arkitekter og Werk Arkitekter, med Scandi Byg a/s som totalentreprenør på alle boligerne.
Bygherre er Solstra Capital sammen med Tristan Capital. Den almene boligorganisation fsb er dog bygherre på de 40 almene boliger – kaldet Planethusene.
Shoppingcenter forventes at åbne efteråret 2017.
Boliger forventes udlejningsklart primo 2018.

Illustrationer: Sangberg Architects illustrationer fra forskellige vinkler af Kronen Vanløse, når byggeriet står færdigt.

For yderligere spørgsmål kontakt Scandi Byg a/s’ salgsdirektør Jesper Hoffmann tlf. 98 67 25 00 / 40 54 83 53 eller email jfh@scandibyg.dk. Eller læs mere på www.scandibyg.dk