Antallet af weekendbookninger er mangedoblet: Gæsterne fristes af muligheden for at kunne holde et par ”Get away”-dage på hotellerne, der er begyndt at tilbyde romantiske gourmetophold med hvid dug og flot servering til værelserne – i fuld respekt for tidens coronarestriktioner.

Stenstrup PR- pressemeddelelse for Familien Bühlmann

Corona lærer – ligesom nød – nøgen kvinde at spinde. Den ekspanderende Familien Bühlmann-hotelgruppe har faktisk valgt at gå i kontrolleret offensiv og få det bedste ud af de mange ledige værelser, lækre faciliteter og tomme hotelrestauranter, som corona-epidemien desværre har efterladt erhvervet med.

På lidt forskellig vis har man på Bühlmanns fire hoteller* (Herregårdshotellet Nørre Vosborg i Vestjylland og Villa Provence i Aarhus samt Hotel Scheelsminde og Airport Hotel i Aalborg) med stor succes de seneste uger valgt at tilbyde private kunder særlige eksklusive ophold med overnatning og det bedste hotelkøkkenerne kan frembringe – romantisk serveret med lys og hvid dug ikke på men til værelserne. Det har faktisk givet en stigning i antal af weekendbestillinger på flere hundrede procent de kommende weekender:

”Siden vi er begyndt at fortælle om muligheden på Facebook, har vi pludselig oplevet voldsom interesse og mange ekstra weekendbookninger. Her på Scheelsminde fra oprindeligt 8 til nu omkring 40 gæster bare i den kommende weekend – og tendensen er helt tilsvarende på vores hoteller i Aarhus og Vestjylland. Danskerne er triste over ikke at kunne komme lidt væk hjemmefra og blive kræset for, fordi så meget er lukket, herunder restauranter. Men det kan de så hos os,” fortæller hotelgruppens indehavere, ægteparret Anemette og Danni Bühlmann.

Ikke lyst til halvkold takeaway

Faktisk kom inspirationen til dem, fordi Anemette og Danni selv blev kontaktet af stamgæster med lyst til en lille fridagsferie og lidt luksus i respekt for restriktionerne. Forgæves søgte Anemette og Danni efter noget lignende på kollegernes hjemmesider rundt om i landet.

”De var jo godt klar over, at det meste skal foregå udendørs trods årstiden med et minimum af tæt kontakt. Det kan også have sin charme, når bare man er ordentligt klædt på. Men de havde netop ikke selv lyst til blot at skulle sidde i parker eller på hotelværelser og bare spise halvkold take away-mad. Det behov for et lille romantisk fridagsophold med lækker gourmetmad – måske uden børn – kan vi på tilbagemeldinger og bestillinger, se, at mange andre også i stigende grad føler,” fortæller Danni.

På såvel det nyrenoverede Hotel Scheelsminde og det flotte Nørre Vosborg har man valgt at tage udgangspunkt i de velanskrevne køkkener og tilbyde deres 3, 6 og 6 retters gourmetmenuer med flot anretning og servering til hotelværelsesdøren måske efter en god dag udendørs. På det velanskrevne, men mindre Villa Provence tilbydes i stedet som aftens- eller natmad en frisklavet og -anrettet Charcuteri-tallerken. Alle steder er der store og flotte morgenmadsbakker frisk leveret til hotelværelsesdøren næste morgen. Familien Bühlmanns 4. åbne hotel, Airport Hotel i Aalborg Lufthavn, kører derimod stort set for fuld kraft typisk beboet af rejsemontører og lignende, der trods alt stadig kommer til Aalborg. De kan til gengæld vælge fuld a la carte – men selvfølgelig serveret til værelserne.

Firstmovere forslår: Gør som os

Danni Bühlmann vurderer, at vi sandsynligvis skal hen i marts, før restriktionerne lempes væsentligt:

”Men idet man politisk ikke har valgt at tvangslukke hotellerne, skønt det er meget begrænset med de sædvanlige erhvervskunder ugen i gennem og meget få private, så taber vi penge uanset, hvad vi gør. De tab kan Erhvervsstyrelsens gældende kompensationer, som de er nu, kun begrænse ikke forhindre. I den situation har vi på vores hoteller særlig gerne ville profilere os overfor både nye og samtidig glæde trofaste stamgæster med vores romantiske get away-mulighed, der kan lette lidt for danskerne i en ellers lidt mørk hverdag, hvor folk føler sig muret inde derhjemme. Vi er meget glade for den positive respons. ”

Danni Bühlmann foreslår kollegerne på landets øvrige hoteller med gode restauranter at tænke i samme retning:

”Selvfølgelig er vi firstmovere, men af reaktionerne er jeg sikker på, at mange flere end os også kan få noget god ekstra, meningsfuld forretning. Det er lidt sjovt, for faktisk oplever vi også, at en del af de ekstra gæster er helt lokale, ægte- og kærestepar, der nogle gange bor kun få gader væk. De har bare lyst til et lille afbræk og komme lidt væk hjemmefra og hygge sig og blive kræset for.” tilføjer Danni Bühlmann.

*Familien Bühlmann har i øvrigt et femte hotel i Viborg under etablering. Åbningen af Hotel Peak 12, som det hedder, er dog foreløbig udskudt til corona-restriktionerne er hævet og situationen mere stabil.

Fotos 1-4: Anemette og Danni Bühlmann har tænkt alternativt og skaffet sig mange ekstra gæster til deres nye romantiske og coronarespektfulde get away-ophold med gourmetservering på hotelværelserne. Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset. 

Menufotos: Fra den aktuelle 16 retters gourmetmenu på Hotels Scheelsmindes Restaurant Bühlmann, som kan vælges til værelsesdøren. (Næsten tilsvarende på de andre hoteller).

Snacks: m. bl.a. østers, forret: med torsk og jordskok, hovedret: med and og rødbede.

For yderligere oplysning, kontakt Hotel Scheelsmindes direktør Danni Bühlmann tlf. 40 32 73 71 eller e-mail: danni@sceelsminde.dk Eller læs mere på: https://buhlmann.dk/  Herudover ses herunder links til get away-tilbuddene på de enkelte Bühlmann-hoteller:

Scheelsminde.: https://scheelsminde.dk/event/gastronomisk-gateaway/

Nørre Vosborg.: https://nrvosborg.dk/ophold/weekendgetaway/

Villa Provence: https://villaprovence.dk/vinterhi/