Som prisbelønnet flere gange den seneste tid glæder byggefirmaet sig over en stigende, også arkitektonisk, anerkendelse af sit effektive modulbyggekoncept, der vinder frem i. f. t. både boliger, kontorer, institutioner og laboratorier. Team Scandi Byg vinder “Årets byggeri” med Tømmergården, der bl.a. roses af dommerkomitéen for ”flot, varieret arkitektur til rimelige penge”

Stenstrup PR-pressemeddelelse for Scandi Byg a/s

Branchemagasinets Byggeri’s anerkendte titel som Årets Byggeri 2016 i boligkategorien er netop blevet hæftet på endnu et vellykket Scandi Byg-byggeri. Nemlig den opsigtsvækkende almene rækkehusbebyggelse Tømmergården ved Jyllinge, som Scandi Byg i år har opført i samarbejde med ONV Arkitekter, JAJA architects og Bascon. Ved prisuddelingen, som følger senere, er det bl.a. høj arkitektonisk kvalitet, der bliver fremhævet – og dermed temmelig direkte også de arkitektoniske muligheder, der ligger i Scandi Bygs koncept som byggekvalitet, bæredygtighed, lavenergi, forkortet byggeproces som præfabrikeret og mulighederne for fleksibel indretning.

I dommerkomitéen har siddet anerkendte arkitekter fra branchen – og også fra f.eks. RealDania og Kunstakademiets Arkitektskole. Herfra skrives i begrundelsen:

Tømmergården er en almen bebyggelse, som næsten udvisker grænserne mellem alment og privat byggeri. Med udgangspunkt i industriel produktion er her skabt flot, varieret arkitektur til rimelige penge. Med mulighed for at indrette boligerne og efterfølgende selv varetage driften får beboerne et nært forhold til egen
bolig og nærområde – søgningen til bebyggelsen viser, at Tømmergården og tankerne bag er populære.

Hos Scandi Byg glæder man sig samtidig over at modtage prisen for et byggeri efter sit AlmenBolig+koncept, som teamet sammen har lagt mange ressourcer i at udvikle og videreudvikle. Scandi Byg bygger generelt mange almene boliger og foreløbig har Almen Bolig+-konceptet i Scandi Bygs version alene dannet grundlag for nu 16 almene boligbyggerier (under KAB’s og 3B’s m.fl. rammeaftale 1, 3 og 4) med sammenlagt ca. 1.000 boliger rundt om i landet. Hver for sig med vidt forskellige arkitektoniske udtryk.

Salgsdirektør Jesper Hoffmann er meget stolt over prisen som Årets Byggeri går til et Scandi Byg-byggeri. Hvilket han håber vil få endnu flere til at åbne øjnene for de arkitektoniske muligheder som modulbyggeri rummer.

Salgsdirektør Jesper Hoffmann er meget stolt over prisen som Årets Byggeri går til et Scandi Byg-byggeri. Hvilket han håber vil få endnu flere til at åbne øjnene for de arkitektoniske muligheder som modulbyggeri rummer.

”Som entreprenør og systemproducent har vi maksimal fokus i valgene for den grundlæggende kvalitetskonstruktion og derved mulighed for at præge det helt nødvendige, som øjet ikke hæfter sig ved. Omvendt kan de dygtige arkitekter, som Scandi Byg vælger at samarbejde med, f.eks. ONV Arkitekter Og JAJA architects på Tømmergården, så til gengæld få mulighed for at bruge al deres kreative energi på sammen med os at skabe den synlige arkitektur, indenfor de fleksible rammer, som vores koncept åbner,” forklarer salgsdirektør Jesper Hoffmann hos Scandi Byg a/s.

Mange muligheder – få begrænsninger

Det prisbelønnede Tømmergården opført for Roskilde Nord Boligselskab består af 35 rækkehusboliger i en eller to etager i variable størrelser fra 93 til 130 kvm. Boligerne er etableret som syv supervillaer i et parklignende miljø og i arkitektonisk pagt med den skønne naturgrunds store træer, nær skov og sø. Med en beklædning af egetræ samt grønt sedum-tag leder boligerne tankerne hen på små naturlige bakker i landskabet. Beboerne kunne rykke ind i 2016 og ventelisten til en bolig i den nu prisbelønnede bebyggelse er i dag lang. Prisen som Årets Byggeri i Boligkategorien deles i øvrigt med plejehjemmet Holmegårdsparken i Charlottenlund.

Søren Rasmussen, indehaver af ONV Arkitekter og arkitekt på Tømmergården, kalder arkitektens udfordring i netop almennyttigt boligbyggeri for ”den ypperste”:

”For hvordan bygger vi billige, funktionelle boliger, som samtidig er af en høj arkitektonisk kvalitet både inde og ude. Og hvordan bygger vi samtidig trygge fleksible hjem for alle slags beboere: børnefamilier, singler, unge og ældre? Scandi Bygs modulkoncept rummer store muligheder og kun få begrænsninger kun få arkitektoniske begrænsninger.”

Og Søren Rasmussen tilføjer:

”Samtidig er Scandi Bygs bygningskonstruktører konstruktive at arbejde sammen med, så hvert byggeri kan få sit helt eget individuelle udtryk med helt lokalt særkende. Uanset om vi taler bynære grunde i f.eks. hovedstaden eller – som her – med Tømmergården i grønne områder nær skov og åbent land”.

Også del i Årets Træpris !

Det er i øvrigt kun en måned siden, at Danish Wood Award (Danmarks fornemste træpris – uddelt af Træinformation) specifikt gik til ONV arkitekter og arkitektfirmaets socialt ansvarlige arbejde med bl.a. de samme spændende Scandi Byg-boliger i Tømmergården.

Endnu et af Scandi Bygs Almen Bolig+-byggeri, Balders Have i Ishøj, opnåede derudover for nyligt ”hædrende omtale” i forbindelse med Ishøj Kommunes uddeling af sin arkitekturpris 2016 til bygherren, Sydkystens Boligselskab. I øvrigt igen med ONV som arkitekter i samarbejde med JAJA Architects.

Illustrationer:
Tømmergården 1-3: Team Scandi Bygs Tømmergården med 35 forskellige almene boliger har været i centrum for nu hele to vigtige nationale arkitekturpriser den seneste måneds tid: Årets Byggeri og Danish Wood Award. Fotos: ONV Arkitekter

FOTO SB: Salgsdirektør Jesper Hoffmann er meget stolt over prisen som Årets Byggeri går til et Scandi Byg-byggeri. Hvilket han håber vil få endnu flere til at åbne øjnene for de arkitektoniske muligheder som modulbyggeri rummer.

For yderligere spørgsmål kontakt Scandi Byg a/s’ salgsdirektør Jesper Hoffmann tlf. 98 67 25 00 / 40 54 83 53 eller email jfh@scandibyg.dk. Eller læs mere på www.scandibyg.dk

Læs desuden mere om prisen: Årets Byggeri 2016 HER!
Og om prisen: Danish Wood Award (Træprisen), der er uddelt hvert andet år siden 1958 HER!