Limfjordsbyens landskendte Galerie Wolfsen har samlet 15 af provinsens bedste gallerier om “North”, der gennemføres første gang i weekenden 22. – 24. april. ”Spritten”, den legendariske spritfabrik, der netop er ombygget til kultursted, lægger lokaler til. Gallerierne, kunstnerne og borgmesteren glæder sig. Og arrangørerne håber på 5.000 besøgende – der får gratis adgang.

Stenstrup PR-pressemeddelelse for GALERIE WOLFSEN

Adskillige af Danmarks bedste kunstnere vil være repræsenteret: Værker af Asger Jorn, Kurt Trampedach, Carl Henning Pedersen, Lise Malinovsky, Lars Nørgaard, og Jacob Rantzau blandt mange flere – og med prisskilte der ind i mellem bevæger sig oppe i millionniveauet. Tillige med ikke så få internationale talenter, som Jyllands bedste gallerier også repræsenterer. Gratis adgang (og gratis parkering) til begivenheden bliver der oven i købet i og ved Aalborgs nye kulturhus ”Spritten”, når den første udgave af ”North”, Aalborgs nye store gallerikunstmesse, søsættes i weekenden fredag til søndag den 22.-24. april med åbning for særligt inviterede aftenen før. Det sker i rammer og på et niveau, der allerede – såvel kvalitativt som kvantitativt – gør messen til Danmarks fjerdestørste af sin art (efter Art Copenhagen, Art Herning og Chart, sidstnævnte foregår også foregår i Kbh). Det lover hovedmanden bag, Aalborgs store landskendte gallerist gennem 25 år, Kent Wolfsen fra Galerie Wolfsen.

”De seneste års og årtiers udvikling har med universitetets og flere landskendte kulturinstitutioners etablering – bl.a. Nordkraft, Kunsten og Musikkens Hus – redefineret Aalborgs kulturelle sjæl fra en traditionel industriby til en åben, international videns- og kulturby. Den udvikling vil jeg gerne være med til at markere og understøtte ved at agere fødselshjælper for en gallerikunstmesse med kvalitet – lidt på samme måde som og den netop afviklede litteraturfestival ”Ordkraft” også gør. Heldigvis kan mine dygtige kolleger rundt om i det øvrige hovedland også godt se ideen. De har derfor også villet være med og bidrage med værker af deres egne gode kunstnere, der både løfter kvalitet og sikrer alsidighed,” forklarer Kent Wolfsen om baggrunden for North. Medinitiativtager til North er desuden Jørgen Østergaard fra Galleriet Jørgen Østergaard i Ikast.

I forhold til opbygningen og afviklingen har Wolfsen hentet inspiration i forbindelse med Aalborg-galleriets efterhånden mange og vedholdende deltagelser på succesfulde udenlandske gallerimesser. Specielt på anerkendte messer i Schweiz og USA har Galerie Wolfsen udstillet egne kunstneres værker flere gange hvert år igennem mange år – og solgt til høje priser. De øvrige udenbys gallerier kan også sagtens se ideen i etableringen af den nye store nordjyske messe:

”Som repræsentant for private kvalitetsgallerier vil vi naturligvis meget gerne vise og sælge noget god kunst. Men det gør man ikke uden nogle attraktive markeder, der giver kunstinteresserede en god oplevelse og et flot sammenligningsgrundlag. Her ser mine kolleger og jeg den nye North-messe som et projekt, der forhåbentligt kan udvikle sig til en årlig tradition, med en vision, der åbner muligheder for formidling til nye og flere kunder. Vi har brug for North. En satsning på en kvalitetsmesse netop i Aalborg giver meget mening, fordi der her i forvejen sker meget på kunst og kulturfronten inspireret af engagerede og vidende mennesker”, konstaterer Charlotte Fogh indehaver af Charlotte Fogh Gallery Aarhus.

Som fremmeste officielle repræsentant for Aalborg kan borgmester Thomas Kastrup Larsen også sagtens se store perspektiver i North:
”Hele vores langtidsstrategi for udvikling af Aalborg sigter jo mod internationalitet og åbenhed mod verden, som det ligger i byens slogan ”Aalborg viser vej”. Med f.eks. universitet, Musikkens Hus, Nordkraft, relanceringen og udbygningen af vores kunstmuseum ”Kunsten” og den flotte nye arkitektur på Aalborg Havn – vil det da være skønt, hvis der også på privat initiativ kan udvikles en toneangivende kunstmesse med højt niveau. Tak til Galerie Wolfsen for det flotte initiativ. Kent Wolfsen og hans stab er virkeligt med til at sætte Aalborg på det kulturelle landkort. Jeg glæder mig meget til selv at kigge forbi North i åbningsweekenden,” betoner Thomas Kastrup-Larsen.
Det bliver i øvrigt en populær landskendt tilflytter, folketingsmedlem og Venstre-indpisker, tidl. minister Søren Gade, der holder åbningstalen ved VIP-arrangementet for lokale kendisser og pressen aftenen før, torsdag den 21. april.

Se mere om hvilke gallerier, der udstiller på North: www.north-kunstmesse.dk

For yderligere kommentarer, kontakt: Kent Wolfsen, Galerie Wolfsen, tlf.: 40 55 12 22 eller email: kent@gw.dk og læs mere om Galerie Wolfsen på www.gw.dk