Den mangeårige nordjyske gourmetrestaurantkonkurrence overtages nu også rettighedsmæssigt af den aalborgensiske PR-bureau-indehaver Mads Stenstrup, der i praksis har stået med eneansvaret og udvikling af konceptet de seneste tre år. Med flere nyheder på vej.

Stenstrup PR-pressemeddelelse fra STENSTRUP PR!

Konkurrencen overdrages fra Den Danske Spiseguides landskendte redaktør Bent Christensen. De to har samarbejdet i årtier bl.a. om adskillige, også internationalt prisbelønnede, oplevelsesbøger om besøg på Danmarks og verdens bedste restauranter.

Flere spændende nyheder er samtidig på trapperne, uden at grundtanken med konkurrencen ændres. Bedst i Nordjylland er fortsat konkurrencen, hvori alle nordjyske gourmetrestauranter hvert år bedømmes og flest muligt også testes. Det sker efter et kriterie om, hvilken der kvalitetsmæssigt leverer den bedste (minimum) fireretters menu inden for et begrænset budget – sidste år som udgangspunkt 1250 kr. pr person inklusiv relateret vinmenu. ”Niveauet, hvor vi fornemmer, at en bredere skare af nordjyske gourmetinteresserede restaurantgæster kan være med,” som Mads Stenstrup, til dagligt indehaver af Stenstrup PR, udtrykker det. I 2023 vandt Vendia Braserie i Hjørring konkurrencen efter en flot finale med betalende medspisende publikum over Restaurant Vandret i Løkken. Og i 2022 var der også lynhurtigt komplet udsolgt, da Aalborg-restauranterne Alimentum og Bühlmann, duellerede i en tæt finale med førstnævnte som vinder.

”Med overtagelse følger snart lidt flere korrektioner af den kommende sæsons regler, der skal gøre konkurrencen endnu mere relevant for både restauranterne og deres kræsne publikum. Jeg kan foreløbig fortælle, at vi bl.a. udvider juryen fra tre til fem meget kompetente personer med henblik på – uanmeldt – at teste endnu flere restauranter, før vi finder frem til årets semifinalister efter sommerferien. Jeg er glad for, at Bent Christensen har imødekommet mit ønske om at overtage det fulde ansvar, som jeg samtidig føler frisætter min mulighed for i endnu højere grad at udvikle konceptet i en nordjysk kontekst i samarbejde med mine medjurymedlemmer,” forklarer Mads Stenstrup.

Bent Christensen supplerer: ”Jeg har de sidste år set, at Mads regionalt har haft evnen og viljen til at udvikle Bedst i Nordjylland succesfuldt i sin særlige Value for money-retning, som ikke helt ligner de andre tilsvarende konkurrencer, som jeg fortsat vil afvikle parallelt i andre landsdele. Det giver god mening at lade ham fortsætte med dette – samtidig med at Mads og jeg fortsat har som fælles mål, at afviklingen i Nordjylland sker i samarbejde med Den Danske Spiseguide inklusiv repræsentation i den udvidede finalejury og lancering af 2024-vinderen.

Det sker næste gang på den sidste af Spiseguidens to planlagte årlige gallaaftner for de bedste danske gourmetrestauranter søndag den 27. oktober, i øvrigt på HimmerRiget på Himmerland, toprestauranten som vandt Bedst i Nordjyllands finale i 2021, den første i Value for Money-varianten.

Mads Stenstrup ser nu frem til snart at gasse op på forberedelsen til den nye sæson og bl.a. snart præsentere de spændende navne, der supplerer de seneste års jury. Udover Mads selv består juryen fremdeles af kokkefaglærer og tidligere gourmetrestauratør Claus Bauer – samt af Michael Jul Jensen, bestyrer af den store facebookgruppe Gourmetkartellet, hvor konkurrencens anmeldelser altid offentliggøres.

”Der bliver tale om to kendte nordjyder, der snart supplerer os nuværende tre i juryen, kan jeg foreløbig oplyse,” fortæller Mads Stenstrup.

Bedst i Nordjylland / Value for Money er gjort økonomisk mulig af de seneste års velvillige sponsorer Spar Nord og Beierholm, der i år suppleres med HKI Ost, Danmarks største importør af udenlandske kvalitetsoste. Stor tak til dem alle.

På fotoet (der er fra et smagfuldt bogredaktionsmøde fornyligt) ses Bent Christensen og Mads Stenstrup, nr. 1 og 2 fra venstre.