Boxen Emballage, landets største emballageproducent, med kunder som Frits Hansen og Grundfos, har investeret millioner af kroner i den bedste og grønneste teknologi. Virksomheden har de seneste 5 år vækstet med 20 pct årligt – samtidig med, at der er sparet 15-20 pct. på råvarerne og dermed på forbrugernes affaldsmængde. Det corona-ændrede handelsmønster med mere onlinesalg har skærpet udviklingen. Om kort tid udvider virksomheden med det enorme lagerbehov med Coolshops gamle og større lagerhal – og får plads til yderligere ekspansion

Stenstrup PR-pressemeddelelse for BOXEN EMBALLAGE

Møbler er nogle af de forbrugsgoder, som enkeltvis kræver mest og stærkest emballage – og dermed også skaber mest affald. Der findes imidlertid ikke møbler fra de verdenskendte danske producenter, som Boxen Emballage A/S ikke kan emballere både forsvarligt og samtidig mest muligt bæredygtigt. Aalborg-virksomheden – der egentlig blev skabt allerede i 1895 men fik sin nuværende profil og navn i 2004 – har de senere år investeret massivt i teknologi, der på en gang kan håndtere den stigende efterspørgsel og samtidig levere den mest bæredygtige og stærkeste bølgepapemballage. Virksomhedens emballageprodukter bruges imidlertid også af mange andre produktionsvirksomheder bl.a. i metalindustrien f.eks. Alfa Laval, Vestas og Grundfos.

Som landets efterhånden klart største på markedet producerer og leverer Boxen Emballage med adresse på Bøgildsmindevej 1 i Nørresundby nu omkring 5 mio. emballageenheder om året – i størrelser og former fra noget nær tændstiksæsker til firepersoners sofaer. Største papark, der kan standses håndtag og andet ud i og sættes tryk på er 10 X 2,8 meter. Eller samlet 3,5 mio. tons bølgepap i 2021 svarende til 2000 kilometer sti af papark af den nævnte 2,8 meters bredde, hvilket igen er udtryk for en gennemsnitlig 20 procents produktionsstigning i hver af de seneste 5 år. Med en investering på yderligere 10 mio. kr. i maskinparken i år forventes samme stigningstakt næste år, selv om det er svært at følge med efterspørgslen.

Det har samtidig krævet udvidelse af medarbejderstaben i den ellers stærkt automatiserede produktion, sådan at nu 18 medarbejdere arbejder i tre holds skift og dermed døgndrift. Hvilket igen i 2020 afstedkom et overskud på 4,5 mio. kr.

Høster frugten

”Vi høster nu frugten af de seneste år at have ageret på forkant og forudset den efterspørgsel efter mere bæredygtig emballage, som vi er begyndt at se. Ingen tvivl om, at forbrugerne allerede nu har øget fokus på det samlede CO-aftryk og dermed også på den megen emballage, som man i Danmark og globalt producerer. Hvilket jo heller ikke bliver mindre i takt med at mere og mere salg foregår online og derfor kræver forsvarlig emballering ved levering til døren. En udvikling, der selvfølgelig er eskaleret under Corona,” forklarer adm. direktør og indehaver af Boxen Emballage, Rune Jørgensen. Han overtog virksomheden efter sin far i 2008 og har udviklet den videre med bl.a. nyinvesteringer i robotteknologi for 20 mio. de seneste år.

I perioden er Boxen Emballage bare vokset og vokset og har samtidig holdt sorte tal på bundlinien. I dag leverer den ordreproducerende virksomhed færdigproduceret emballage til de fleste verdenskendte danske møbelproducenter som Fritz Hansen, HAY og &Tradition – præcis i den form og de størrelser som ønskes inklusiv den type tryk, som kunden evt. ønsker. Og vel at mærke efter markedets mest bæredygtige koncept i genbrugeligt bølgepap, kaldet ”Next Box”. De færdige kasser falses så præcis efter den konkrete vares dimensioner, at der ingen behov er for ekstra miljøbelastende flamingokugler eller andet plastic som opfyld – alene bølgepap. Ligesom Boxens bølgepap, kaldet Nextbox, som det eneste i Danmark, er FSC / CO2-besparende og Resy-certificeret, Alt sammen med tanke på den cirkulære økonomi. Det kræver samtidig 15-20 procent mindre råmateriale end konkurrenternes produkter, pga af de tyndere papplader, som man har formået at skabe med større bærestyrke, da Boxen med sine tyskproducerede boxmakermaskiner simpelthen er i stand til at producere bølgepappet med strammere og dermed stærkere kurver i bølgerne end konkurrenterne.

Kompromisløs kvalitet og lydhørhed

Også i den trofaste kundekreds, som til stadighed udvides er der stor tilfredshed. F.eks. direktør Henrik Hansen, fra møbeldesignvirksomheden Bent Hansen i Aalborg.

”Som møbelproducent byder vi bæredygtighed velkommen som et nyt grundvilkår i branchen. Vi tænker det ind i vores nye designs, men selvfølgelig også i varernes indpakning. Men det er ikke nok, at emballagen er ”grønt produceret” – den skal selvfølgelig også beskytte vores møbler bedst muligt. For hvad er den bæredygtige emballage værd, hvis fragtskader generer et stort spild? Hos Boxen Emballage har vi fundet en samarbejdspartner, der sikrer en høj beskyttelse med mindst muligt forbrug,” siger Henrik Hvid Hansen. 

Boxen Emballage flytter i øvrigt efter årsskiftet produktion og lager over gaden og ind i Coolshops tidligere lagerhal, som man hele tiden har ejet og været udlejer af. Både Coolshop og Boxen Emballage er imidlertid vokset ud af deres hidtidige rammer, så da Coolshop besluttede at bygge blev der i stedet mulighed for ejeren selv at overtage. Med de nye rammer kan Boxen Emballage fortsætte expansionen mange år endnu og samtidig samle hele sit lager, der hidtil har været placeret to steder i Aalborg.

De nuværende lokaler integreres med Coolshops tidligere lokaler ved at bygge bygningerne sammen, via en 1500 kvadratmeter stor ny vareindlevering.

Illustration:

Foto 1 og 2: Boxen Emballage-direktør Rune Jørgensen (uden jakke) og Henrik Hvid Hansen er klar til at pakke en Bent Hansen-stol ned i en bølgepapkasse, som Boxen har specialdesignet sammen med kunden. Foto: Boxen Emballage

Foto 3 og 5: Boxen Emballage-direktør Rune Jørgensen (solo) ved henholdsvis en af de robotstyrede produktionsmaskiner og på det kæmpestore lager.

Foto 5: Boxen Emballage er i stand til at levere markedets mest bæredygtige og stærkeste bølgepapemballage pba. 15-20 procent mindre råmateriale ift. konkurrenternes produkter.

For yderligere oplysning kontakt Boxen Emballage’s adm. direktør Rune Jørgensen tlf.: 9632 1436 eller email: rj@boxenemballage.dk Eller læs mere på: www.boxenemballage.dk