Kun timing-problemer forhindrede dansk guld i ”varmt køkken” ved World Cup i Luxembourg, hvor det danske ungdomslandshold vandt buffetkategorien
Det var et hold trætte men stolte kokke på det danske kokkelandshold, der efter fem dages konkurrencer fredag morgen vendte hjem til Danmark ovenpå 15 timer ad glatte veje i bus fra Luxembourg. En flot sølvmedalje i kategorien ”varmt køkken” var det blevet til, sølle 6 points fra guldmedaljen efter VM-konkurrencens snørklede pointsystem – bedømt af et hold skrappe, men også imponerede internationale dommere.
”Et fremragende, superflot resultat,” lød det fra teammanageren Ulla Pedersen bagefter. Hun fremhævede, at dommerne havde forklaret at bedømme den danske præstation helt til guldmedalje bortset fra små timingproblemer. De betød, at man ramte nogle minutter uden for tidsgrænsen med serveringen til de sidste blandt over 100 spisende ved det såkaldte Culinary World Cup med deltagende landshold fra 26 lande. Kokkelandsholdet udtages blandt interesserede og talentfulde kokke af Køkkenchefernes Forening, og baggrunden i Luxembourg var en serie danske serveringer med bl.a. Limfjordsøsters og dansk kalv.
”Holdet er netop reorganiseret med kun to gengangere fra tidligere, så resultatet, der er opnået efter kun 14 dages fællestræning er yderst opløftende og peger flot frem mod Kokke-OL i Erfurt i 2012, som er vores primære mål,” fortsatte Ulla Pedersen, der til dagligt er faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i Silkeborg.
Kun to gengangere
Den ene af to gengangere på holdet med erfaring fra tilsvarende tidligere internationale konkurrencer var holdkaptajnen Kasper Nielsen. Han er i dag ansat til at lede den danskejede toprestaurant ”Roca Tranquila” ved Malaga. Det øvrige hold af talentfulde kokke bestod af:
Chris Ladegaard Jensen – Kong Hans Kælder
Dan Klim – Brøndums Hotel, Skagen
Kristinn Kristinsson – Food College Aalborg
Brian Meyer Nielsen – Via, Horsens
Dennis Rafn – Hotel- og Restaurantskolen Silkeborg
Rune Sauer – Restaurant Substans, Århus
På grund af den nylige reorganisering af holdet valgte kokkelandsholdet denne gang ikke at stille op i konkurrencens anden del: en slags udstilling af ”koldt bord,” hvor retterne “chemiseres” (overtrækkes med gelé). Hvilket gjorde, at holdet ikke opnåede en væsentlig samlet World Cup-placering. Frem mod OL satser man på at få samlet holdet til flere træningssamlinger end nogensinde – og forhåbentligt også indsamle sponsormidler til ligefrem at købe kokkene fri for arbejde på deres hårdtprøvede arbejdspladser i det daglige. Målet er simpelthen, at et hårdt sammentømret landshold er i stand til samlet at vinde OL i 2012.
Næste generation på vej
Næste generation er i øvrigt også helt klar til at kæmpe med om pladserne på OL-holdet. Det danske U23 landshold var nemlig også med i Luxembourg og tog 1. pladsen i en af ungdomslandsholdenes kategorier ”Youth Show Cooking Contest,” en slags buffet til 12 mennesker, hvor de helt unge kokke brillerede med bl.a. fiskefad, en hovedret med and og to slags desserter.
For yderligere oplysning kontakt kokkelandsholdets teammanager Ulla Pedersen, tlf. 29 65 66 93, eller holdkaptajnen Kasper Nielsen, tlf. +34 699 184865 Eller læs mere på: www.kokkelandsholdet.dk/ og om konkurrencen på: http://pro.expogast.com/en/