Med gastro-ikonet Mads Cortsen gastronomisk ansvarlig det næste år er N.V. Tasting klar til restaurationsåbning – som knopskydning og ny gastronomisk krone på det samlede vestjyske herregårdshotel-univers

Stenstrup PR-pressemeddelelse for Familien Bühlmann

Torsdag aften den 22. oktober åbner Hotel Nørre Vosborg – på den over 700 år gamle vestjyske herregård ved Vemb – en eksklusiv gourmetrestaurant med kun syv forkælede borde. Hofnummeret, 17-rettersmenuen ”N.V. Prestige” (der ligeledes fås i udgaver på 9 og 5 serveringer) bliver også en herremand værdig: Klassisk fransk / nordisk inspireret køkken, men selvfølgelig i en velovervejet 2020-version med masser af rød tråd og internationalt udsyn.

SE TV2 MIDT VESTS INDSLAG FRA ÅBNINGSAFTENEN HER!

Forarbejdet er også grundigt gjort og de interne forventninger derfor tårnhøje oven på en række afsluttende knivskarpe testmiddage. Dedikerede og respekterede kokke og tjenere er samtidig hentet til det vestjyske fra bl.a. Michelin-restauranter i København og Aarhus. Og et betydeligt beløb er i det hele satset. N. V. Tasting, som den nye feinschmecker-perle vest for Holstebro er navngivet, åbner på én gang som en integreret del af det eksisterende Nørre Vosborg-univers men samtidig som en selvstændig knopskydning med helt adskilt køkken og placeret i selve borganlæggets hovedbygning ift. den eksisterende kvalitetsrestaurant, Restaurant N.V. Hovedrestauranten fortsætter samtidig døgnet rundt med at servicere gæsterne på lidt mindre luksuriøst, mere dagligdags niveau, i de flotte gamle avlsbygninger ved den imponerende herregård, der tilbage i 2004 gennemgik en formidabel og gennemgribende renovering til mere end 150 mio. kr.  

Tror på gastroturisme

Gastroikonet Mads Cortsen arbejder i køkkenet med en af serveringerne på 17-retters menuen, N.V. Prestige. Foto: Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

Hotelforpagterne siden 2005, hotelvirksomheden Familien Bühlmann*, har trods de øjeblikkelige Corona-udfordrede tider fundet den generelle markedstendens rigtig til at satse langsigtet og nu tilføje den markante gastronomiske opgradering:

”Ikke mange steder i landet findes jo lige så autentiske og velholdte historiske rammer for sådan et gastro-projekt. Den stadig voksende gastroturisme fra ind- og udland, vurderer vi, vil give N. V. Tasting ekstra stor mening i den samlede hotelforretning her på Nørre Vosborg. Et velforberedt projekt og opsigtsvækkende visitkort, der gerne både skulle give vores eksisterende kundegrundlag en ekstraordinær oplevelse og samtidig på alle tider af året tiltrække nye overnattende gæster med lyst til ekstraordinær forkælelse,” siger hoteldirektør Thomas Holme og fortsætter insisterende: ”Med N. V. Tasting vil vi være helt i top på strækningen mellem Henne Kirkeby og Skagen og samtidig bestræbe os på også at kunne matche vores dygtige kolleger landet over,”

Thomas Holme står i spidsen for et team på ca. 30 fuldtidsansatte plus det løse, der holder hotel og konferencefaciliteter (for op til 300 deltagere med tilhørende 56 hotelværelser) på Nørre Vosborg kørende og i fremdrift døgnet rundt. Til den nye N. V. Tasting, (der holder åbent onsdag til lørdag fra kl. 17:30) er de seneste måneder tilføjet en ekstra, kompromisløs stab på 3 unge, fremstormende kokke og tre tilsvarende tjenere. N.V. Tasting er geografisk placeret helt oppe på den anden side voldgraven inde i hovedbygningens gamle bageri og grovkøkken. I Vestjyllands ældste bindingsværkshus fra ca. 1640.

Vestjysk med international ambition

Med kvalitativt ansvar for N. V. Tasting står på den gastronomiske side – foreløbig det næste års tid – først og fremmest gastroikonet Mads Cortsen, der allerede har arbejdet i detaljen i månedsvis med forberedelserne. Den nye restaurantchef hedder Mikkel Sørensen, der er uddannet på Molskroen og hentet fra Michelin-restauranten Moment. Køkkenchef Malte Dreyer Nielsen har også erfaring fra flere Michelin-restauranter bl.a. Domestic. Mads fortæller:

”N.V. Tasting er et vanvittigt spændende projekt at blive involveret så grundlæggende i. Bl.a. fordi jeg i høj grad har fået frie hænder til at skabe såvel en menuretning og en fysisk indretning. Den er vi overbeviste om skaber en klar, respektfuld og troværdig rød tråd i forhold den fænomenale geografiske og historiske ramme, som Nørre Vosborg udgør her i den karakteristiske, rå vestjyske natur med kun syv kilometer til havet. Alt det bliver N. V. Tasting jo nu den gastronomiske krone på værket for,” forklarer Mads Cortsen, der med sin konsulentvirksomhed Cortsen Dining bl.a. er berømmet for at skabe de mest unikke, unikke private middagsselskaber. Nørre Vosborg-opgaven og konceptudvikling for den øvrige hotelgruppe under Familien Bühlmann* er dog hovedbeskæftigelse for ham i disse år bl.a. fordi han desuden er respekteret for sin evne til at få ambition og budget til at gå op.

På én gang har Cortsen arbejdet efter at skabe en første både forkælende og balanceret N.V. Prestige-menu men også en overordnet guideline for de kommende års sæsonbetonede efterfølgere. De skal i deres særlige forløb løbende tage hensyn til både herregården, den særlige natur her med Storåen løbende lige forbi og Vesterhavet så tæt på – men samtidig også markere en international ambition.

 ”

”Der hvor vores vestjyske natur og råvarer er bedst forædler og arbejder vi naturligvis med dem, men vi insisterer også på f.eks. at bruge schweitzisk verdensklasse Balik-laks og italiensk Oscietracaviar”, uddyber han og tager et eksempel i den nykomponerede løgterrin med seks forskellige løgelementer lokale som internationale – nedbrudt og genopbygget med sødme, dybde og kompleksitet i forskellige texturer og suppleret med sauce på lokal Gammel Knas og fermenteret sort peber. Men i øvrigt er menuen opbygget af serveringer med alt fra hummer, blæksprutte og havtaske til trøfler, andelever og svinebryst – ligesom der er bladguld på den tredje af fire dessertserveringer ”guldæg med karamel”.

Restaurantchef Sørensen supplerer:

”Vi har på både kokke- og tjenersiden samlet et team af særligt dedikerede unge med den rette indstilling og forståelse for den kompromisløse akkuratesse, viden og service som vores fokuserede tallerkenserveringer inklusiv vinmatch kræver både i produktion og præsentation. Gæsten hos os på N.V. Tasting vil på alle parametre mærke eksklusivitet og faglighed på internationalt niveau”.

Velour, Wegner og Le Klint-lamper

Indretningsmæssigt er der i øvrigt i det istandsatte N.V. Tasting-afsnit kommet lækre tykke, mørkegrønne velour gulv-til loft gardiner omkring sprossevinduerne i de gamle vandskurede mure. Foruden Le Klint-lamper i lofterne og eksklusivt portugisisk Cutipol Goa-bestik, østrigske Riedel-glas og Royal Copenhagen Salto porcelæn på de hvide duge. Mens man har klassiske Wegnerstole omkring de otte spiseborde.

I den anden ende af den herregårdsfløj finder man et loungeområde med sofamøblement, hvor kaffen eller beforedrinken kan nydes. Mens man på 1. sal har indrettet to veltempererede vinrum for rød og hvid, hvor gæsten evt. selv kan få adgang til at vælge fra reolerne eller smage et eksklusivt glas undervejs.

17 retters N.V. Prestige-menuen med tilhørende generøse vinmenu er indledningsvis sat til moderate 2300 kr. Se bl.a. åbningsmenuen her: https://nrvosborg.dk/restaurant/nvtasting/

*Med udgangspunkt i Aalborgs Hotel Scheelsminde, som Familien Bühlmann har drevet gennem tre generationer, har hotelvirksomheden de senere år ekspanderet, idet ægteparret Anemette og Danni Bühlmann i dag også driver Airport Hotel, Victors Madhus og AaB Sport Event i Aalborg samt Hotel Nørre Vosborg og Hotel Villa Provence i Aarhus. Endelig nærmer man sig åbning på det nybyggede Hotel Peak 12 i Viborg.

For yderligere oplysning:  Nørre Vosborg-direktør Thomas Holme Tlf.: 29 42 38 39 holme@hotelvosborg.dk Mads Cortsen: 31 22 15 77 mads@cortsendining.dk  Og Læs mere om det samlede Nørre Vosborg herregårds-univers: https://nrvosborg.dk/