Stort grønt gårdrum, færre etager og nedgravet P-kælder i Kjaer& Richter-byggeriet bør imødekomme den væsentligste bekymring over lokalplanforslaget for Badehusvej/Svendsgade.

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for CERACO A/S

Naboerne til – og ikke mindst de kommende beboere i de nye lejeboliger på Badehusvej/Svendsgade kan glæde sig til et endnu mere luftigt og lavere arkitekttegnet boligbyggeri med tilhørende flot gennemgående grønt gårdområde, dér hvor Aldi indtil nu har haft supermarked og asfaltgrå P-plads.

For at imødekomme de bekymringer man har mødt i forbindelse med lokalplanforslaget har bygherren, Ceraco A/S, fået nytegnet og reduceret i boligprojektet.

Ceraco lover i den forbindelse lidt af en arkitektonisk perle fra internationalt anerkendte og prisbelønnede Kjaer & Richter. Og samtidig vil den ændrede byggehøjde – fra fem til tre højest 4 etager på den vestligste af de to boligblokke – give en endnu bedre visuel oplevelse af det planlagte grønne gårdområde, der afløser det nuværende indtryk af kedelig P-plads. Væk kommer også den nuværende oplevelse af parkerede biler, da der i stedet etableres P-kælder under det kommende grønne gårdområde.

Fra Ceraco understreges det, at den udvendige arkitektur er velgennemtænkt og i harmoni med de øvrige bygningsformer og -højder i området.

”Hos Ceraco har vi lyttet til den lokale bekymring, der er blevet udtrykt, og drøftet projektet med kommunen. Det er på den baggrund, at vi har vi gentænkt og nytegnet os til et endnu bedre projekt, som bør glæde alle parter såvel kommende beboere, kommunen og naboer,” vurderer Karina Kjærholm Larsen, projektleder hos Ceraco.

Nyfortolkning af områdets byhuse

Kjaer & Richter-arkitekt, Rune Elsgart, der har tegnet projektet, uddyber tankerne bag:

”Tidligere var området fyldt op med erhvervsbebyggelse og parkering. Nu vil vi skabe et grønt pusterum i byen til glæde for både beboere og nærområdet. Vi har gjort os umage for at afslutte gadeforløbet med et smukt byhus med facade mod Badehusvej. Huset indpasser sig i konteksten som en nyfortolkning af områdets byhuse og skal udføres med gode gedigne materialer, der vil patinere smukt over tid. De lette og lyse baggårdshuse fremstår med et legende dynamisk formsprog, der danner en lav ryg mellem den tilstødende skole og det grønne gårdrum. Gårdrummet vil blive et levende uderum med grønne zoner, opholds- og legearealer. Konverteringen af det tidligere asfaltbelagte erhvervsareal vil give et grønt løft til den eksisterende bydel,” konstaterer arkitekten.

Glæder sig over Aalborg-prisniveau

De færre etager og dermed udlejningskvadratmeter vil naturligvis komme til at koste på rentabiliteten i projektet, som i forvejen har svært ved at hænge sammen. Områdets fremtidige enestående udvikling med skulpturen Cloud City Aalborg til 150 mio. kr., teater, restauranter og cafeer vil dog på sigt gøre projektet rentabelt.

Carl Ejler Rasmussen fra Ceraco har bemærket den megen omtale i den nordjyske presse om, at der bliver bygget for meget i Aalborg.

”Det er en lykke for Aalborg, at velbeliggende nybyggeri kan udlejes til ca. kr. 1.100 pr. m2 sammenlignet med ca. kr. 1.600-1.700 i Århus og København. Det er en overordentlig betydningsfuld driver for hele Aalborg, at almindelige lønmodtagere, pensionister og studerende skal betale 40% mindre i Aalborg end i Århus og København,” siger Carl Ejler Rasmussen.

Ceraco har i øvrigt planlagt et byggeri med ca. 300 boliger ved Gigantium, universitet og det nye supersygehus og er også her i gang med lokalplanprocessen.

Vedhæftet: Kjaer & Richter-animation af grønt gårdmiljø med indtrykket af boligbyggeriet på hver side.

For yderligere oplysninger, kontakt projektleder Karina Kjærholm Larsen, CERACO A/S: tlf. 33 45 47 69 eller email: karina@ceraco.dk