Carlo Liberati glæder sig over anerkendelsen, som har medført endnu flere gæster – også internationale – og som motiverer restaurantens dedikerede stab af danskere og italienere. Den Danske Spiseguide er begejstret

Stenstrup PR-pressemeddelelse for LA LOCANDA

Meget er sket siden sidste års nominering. Bl.a. har Carlo lige ved siden af La Locanda - sammen med sin hustru Lida og Claus Jensen indehaver af Slagteren & Kokken i Gistrup åbnet La Bottega - hvor La Locandas gæster også kan spise om aftenen.. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 20.11.15

Meget er sket siden sidste års nominering. Bl.a. har Carlo lige ved siden af La Locanda – sammen med sin hustru Lida og Claus Jensen indehaver af Slagteren & Kokken i Gistrup åbnet La Bottega – hvor La Locandas gæster også kan spise om aftenen.. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 20.11.15

Sidst på måneden bliver Carlo Liberatis meget roste og kun knap to år gamle italienske ristorante i Brix Gaard i Aalborg måske hædret som ”Årets autentiske italienske restaurant”. I hvert fald har La Locanda for andet år i træk opnået den store ære at være blandt de slutnominerede til årets titel, der retteligt benævnes: ÅRETS SPOT: RISTORANTE ITALIANO/RUSTICO/TRADIZIONALE. Den uddeles ved Den Danske Spiseguides traditionsrige gallaaften for aktørerne i dansk topgastronomi søndag den 30. oktober på Restaurant Frederikshøj i Aarhus.

”Uanset La Locandas unge alder er Carlo en enormt erfaren og talentfuld kok og restauratør med et dedikeret et team af dygtige danskere og italienere omkring sig. De har formået både at fastholde og videreudvikle på det høje niveau i stedets Mamma-køkken baseret på stor, enkel og autentisk gastronomi i lige så autentiske, velovervejede rammer. En gastronomisk oplevelse, som man bestemt ikke finder på hvert et gadehjørne – hverken herhjemme eller i Italien,” uddyber Den Danske Spiseguides redaktør, Bent Christensen om nomineringen. De andre kandidater er denne gang ”Italo Disco”, København, ”Italy e Italy”, Ringsted og ”Ravello”, Herning i et felt, hvor La Locanda i øvrigt er eneste genganger fra sidste år.

49-årige Carlo Liberati selv er selvfølgelig meget glad:

”Der ligger jo en stor og motiverende anerkendelse af den dedikerede indsats, som mine dygtige og engagerede kokke og tjenere sammen med mig hver dag og aften går og laver. Samtidig er det en anerkendelse – kunne vi mærke allerede første gang sidste år – som vores stadig flere gæster bemærker og sætter pris på. At blive anerkendt på den måde af Danmarks ældste og mest respekterede restaurationsguide betyder noget både som skulderklap og forretningsmæssigt,” forklarer den 49-årige romer.

”Også mange internationale gæster, der kommer til Aalborg har bl.a. af den årsag fået øje på os og er begyndt at reservere.”

Stort publikumspres

Så stærkt har de positive forlydender spredt sig, at La Locanda – vist nok som den første restaurant i den nordjyske hovedstad – har indført to seatingtidspunkter på ugens store gå-ud-aftner fredag og lørdag for at få plads til alle. Sådan at man nu enten kan bestille bord fra kl. 17.30 eller klokken 20.00.

”Gæsterne har heldigvis taget positivt imod også, fordi vi lægger vægt på at forblive tro mod vores enkle, uformelle no-nonsens koncept. De forstår godt, at vi gerne vil forsøge at give flere oplevelser i vores lille restaurant, der, når det ikke er sæson for udeservering, kun har plads til 40 personer. Vi lægger så til gengæld stor vægt på altid at have mange, gode kvalificerede kokke og tjenere på arbejde til at bistå mig, så vores gæster stadig oplever en kompetent og rolig service og ikke venter længere, end at de nemt når at nyde også vores store, meget populære, sæsonbetonede 7 retters menu.”

I La Bottega finder vi også Jyllands eneste autentiske italienske brødovn, hvor Carlo bager alt sit italienske brød, der er blevet noget af et tilløbsstykke i både restaurant og butik. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 20.11.15

I La Bottega finder vi også Jyllands eneste autentiske italienske brødovn, hvor Carlo bager alt sit italienske brød, der er blevet noget af et tilløbsstykke i både restaurant og butik. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 20.11.15

La Locanda er blevet kendt som Aalborgs oprigtigt autentisk italiensk spisehus med såvel Insalate og pasta midt på dagen som klassiske perler som saltimbocca alla romana (kalvefilet med parmaskinke og salvie) og pollo con peperoni (typisk syditaliensk kylling med peberfrugt) om aftenen. På La Locanda bliver det altså ikke primært de dyre og hypede italienske specialiteter med trøfler og Parmaskinker, der står i centrum på menukortet, men snarere de veltillavede retter fra den simple, men stolte del af det italienske køkken med råvaren i centrum.

Plads til endnu flere i La Bottega

100 pct. korrekt er det faktisk ikke helt, at La Locanda kun råder over 40 siddepladser. For udover en atmosfærefyldte vinkælder, hvor der også kan sidde et mindre, eksklusivt 14 personers selskab, har Carlo Liberati og hans hustru Lida Esfandiarnia siden sidste års første nominering til prisen med ligeså stor succes åbnet ”La Bottega” – butikken.

Den meget italiensk indrettede specialitetsbutik – skråt over den lille lukkede brostensplads i Brix Gaard – rummer i sit åbne markedsagtige miljø en cafe, hvor der snildt om aftenen efter butikslukketid kan dækkes op til yderligere et La Locanda-selskab på op til 30 mennesker. Og i et lige så autentisk, italiensk miljø som i La inde i selve restauranten. I Bottega oplever gæsterne samtidigt nærværet fra den imponerende, italienske stenovn, som Carlo har fået opbygget til bl.a. stedets meget roste italienske brødproduktion til både restaurant, cafe og butik.

Først og fremmest fyldes La Bottega dog i dagtimerne af kunder, der ønsker italienske specialiteter med hjem at arbejde med i eget køkken: Slagtervarer, hjemmelavet pasta, olier, is og selvfølgelig brød o.s.v..

La Locanda er – ud over maden, der serveres – prist for på samme tid at vælge f.eks. italienske 1600-tals inspirerede kvalitetsfliser og keramik og samtidig bibeholde den oprindelige bindingsværks- og sprossevindues-ide og dermed fastholde grundudtrykket i et af Aalborgs ældste, mest markante og bevaringsværdige byggerier, Brix Gaard fra 1500-tallet.

 

For yderligere oplysning kontakt: Restauratør Carlo Liberati, tlf.: 20 20 70 76 eller email: info@lalocanda.dk Eller læs mere på: www.lalocanda.dk