Nordjyske Asetek A/S har indgået endnu en underleverandør-aftale med den ledende producent af datacenter-løsninger, Canadiske Ciara – om indbygning af sin unikke vandkøleteknologi

André Sloth Eriksen, adm. direktør og grundlægger af Asetek a/s. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 12.05.15 Presseudsendelse. Kan frit anvendes ved omtale af Asetek.

André Sloth Eriksen, adm. direktør og grundlægger af Asetek a/s.  Presseudsendelse. Kan frit anvendes ved omtale af Asetek.

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for Asetek A/S

Den nordjysk baserede teknologivirksomhed Asetek A/S med 75 ansatte i tre lande har netop indgået sin tredje kommercielle rammeaftale indenfor kort tid om faste underleverancer af sine patenterede vandkølesystemer til producenterne af de store, energikrævende datacentre, der hastigt skyder op over alt i verden hos datakrævende virksomheder, institutioner, universiteter m.v.

Den seneste aftale blev indgået med den canadiske nichecomputerudvikler Ciara, der bl.a. har specialiseret sig i High Frequency Trading-servere, som bruges til aktiehandel, hvor der laves mikrotransaktioner med høj frekvens. Rammeaftalen forventes fremover at få en årsværdi på ca. 1. mio dollars svarende til ca. 5 pct. af Aseteks 2014 omsætning. Asetek fortsætter dermed med at gøre sig toneangivende i løsningen af det energikrævende problem, som køling af data udgør miljømæssigt. Køling af computere udgør op til 2 pct. af verdens energiforbrug, og er dermed et område, der globalt tiltrækker sig stadig mere miljømæssig bekymring.

Ciara er som computerproducent mindre kendt i vores del af verden, men har bl.a. etableret sig som specialist på lynhurtigt hardware specielt anskaffet af bl.a. Wall Streets børsmæglere, der har brug for superhurtige og stabile datatransmissioner, når der skal handles værdipapirer på ultrasmå kursmarginaler. Netop denne type højtydende computere er kendt for at forbruge ekstremt meget energi, der igen normalt kræver en tilsvarende voldsom og energikrævende køling.

Kommercielt gennembrud

Den nordjyske teknologivirksomhed, Asetek A/S; der baserer sin forretning på sit unikke system til vandkøling af computere, har to primære forretningsmæssige områder. De nye vandkølede datacentre, som Asetek sammen med sine investorer ser et enormt internationalt potentiale i – og så den oprindelige forretning med produktion og underleverancer af vandkølede processorer til enkeltstående pc’er. På sidstnævnte område vedrørende processorerne har Asetek gjort sig markedsledende over de seneste år på særligt de energikrævende spilcomputere, som mange yngre mennesker har kørende i nærmest døgndrift. Flere end 50.000 af den slags spilcomputere udgår allerede fra alverdens anerkendte producenter hver måned med den slags vandkølede processorer fra Asetek indbygget.

André Sloth Eriksen, adm. direktør og grundlægger af Asetek a/s. kan glæde sig over, at en dommer i SanJose, Californien netop har fastsat en erstatning på ca. 13 mio. kr. tilvirksomheden.Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 12.05.15 Presseudsendelse. Kan frit anvendes ved omtale af Asetek.

André Sloth Eriksen, adm. direktør og grundlægger af Asetek a/s. kan også glæde sig over, at en dommer i SanJose, Californien for nyligt har fastsat en erstatning på ca. 13 mio. kr. til virksomheden. Presseudsendelse. Kan frit anvendes ved omtale af Asetek.

Tilbage til det nye forretningsområde, datacentrene, så indgik Asetek tidligere på året en tilsvarende rammeaftale med amerikanske Cray. Også Cray er en specialiseret og international anerkendt computerproducent – for deres vedkommende med fokus på de såkaldte supercomputere med stort kølebehov.

På samme måde opnåede man i marts lidt af et kommercielt gennembrud, da man tegnede en rammeaftale med en af de alment mere kendte computerproducenter, japanske Fujitsu, hvis første konkrete ordre på køling af et Fujitsu-etableret datacenter også netop er landet, som udmøntning af denne rammeaftale.

”Selv om vi ikke er overraskede over aftalernes indgåelse, er vi alligevel lettede. Vores datacenter-rack er et unikt produkt, som løser en væsentlig miljømæssig opgave. Det er imidlertid en kendt sag, at indgåelse af de første aftaler om underleverancer af et helt nyt produkt som regel er de sværeste – alle synes at vente på alle. Men med nu tre rammeaftaler på plads, er vores forventninger store til, at endnu større aktører blandt de mest kendte producenter også snart indgår aftaler med Asetek. Interessen er helt klart til stede kan vi mærke”, siger Aseteks direktør og stifter André Eriksen. Han har de seneste måneder har set værdien af Asetek-aktien, der er noteret på Oslo Børs, stige med over 10 pct. En stigning, der bl.a. tog yderligere fart efter at Asetek i juni blev til kendt 1,9 mio. dollars (ca. 13 mio. kr.) efter en vunden amerikansk patentsag.

Foto: Asetek’s stifter og direktør for virksomheden med 75 ansatte i tre lande, André S. Eriksen.

For yderligere oplysning, kontakt: André S. Eriksen, CEO Asetek tlf. 2125 7076, email: ceo@astek.com eller læs mere på www.asetek.com – herunder i pressroom på: http://asetek.com/mobile-navigation.aspx?id=1070