austriaTaste Aalborg åbnes af Aalborgs borgmester i Restaurant Fusions atrium og ventes tirsdag og onsdag den 29.-30. oktober at tiltrække flere hundrede vinhandlere og restauratører fra hele landet. Men der bliver også til sidst gratis åbent et par timer for helt almindeligt vininteresserede nordjyder

Stenstrup PR-pressemeddelelse for AustriaTaste Aalborg

Restaurant Fusion er klar til at lægge atrium til og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen er ligeså klar til at åbne. Men først og fremmest har 19 af Østrigs bedste vinhuse og de medrejsende vinbønder* forberedt sig på at fortælle om deres mange kvalitetsflasker – og ikke mindst lade henved 300 inviterede restauratører og danske vinhandlere smage deres gode dråber den 29. og 30. oktober i Fusions store flotte atrium ved Limfjorden. På samme måde bliver der faktisk også de sidste par timer onsdag eftermiddag den 30. oktober (kl. 16-18) åbent for almindelige, vininteresserede nordjyder til at komme og kvit og frit smage: Østrigske topvine – fra Grüner Veltliner til Zweigelt m.m. fl. I alt mindst 150 forskellige vine.

Den velplanlagte vinmesse austriaTaste Aalborg blev udsat fra i sommer til nu i efteråret pga. af tørkefølger i Østrig og vinbøndernes behov for at holde sig ekstra tæt på druer og stokke på det vækstmæssigt kritiske tidspunkt. Men nu er sæsonens frugt vel i hus, og de flere hundrede kasser med de mange forskellige spændende vine er allerede afsendt til Aalborg.

Fremfor København eller Aarhus er de mange østrigske vinproducenter blevet overbevist om at holde deres danske vinmesse i Nordjylland – med tilhørende vinseminar inklusiv smagning og -præsentation for restauratører og vinhandlere fra hele landet. Ud over fagbegivenheden ”austriaTaste Aalborg” på Fusion foregår en relateret østrigsk inspireret gallamiddag til favorabel pris – åben for alle, der reserverer bord – tirsdag aften den 29. oktober på Restaurant Mortens Kro – naturligvis med speciel vinmenu fra de Aalborg-rejsende producenter.

”Danskere er generelt kendt for at vælge og også ville betale for kvalitetsvin. Vi er overbeviste om, at Nordjylland og Aalborg med sin imponerende byudvikling er det helt rette sted for sådan et event,” forklarer lederen og talsmanden for de østrigske vinhuse’s besøg Thomas Bacher med base i Wien. Han henviser bl.a. til New York Times flotte nylige rangering af Aalborg som særligt interessant turistmål: ”Østrigske vine ved vi smags- og kvalitetsmæssigt passer godt ind i det nordiske køkken. Vi vurderer, at 2019 for en sådan messe i Danmark er det helt rigtige tidspunkt til at vise interesserede vinimportører, -handlere og restauratører, hvor mange nuancer, det østrigske vinunivers faktisk rummer. Med håbet om endnu mere direkte salg selvfølgelig, fortsætter Thomas Bacher.

Nordjyske restauratører glæder sig

Restauratør Morten Nielsen, Mortens Kro, der også er en af landets mest kompetente sommelier’s forklarer, at store lukkede begivenheder for kun ét lands vinproducenter giver særlig mening for fagfolk som ham selv:

”Så kan vi netop vurdere de små men vigtige østrigske nuanceforskelle op imod vores personlige køkken. Sådanne muligheder har vi ikke tidligere oplevet i Nordjylland, hvor mange restauranter gasser niveaumæssigt op hele tiden – også på vinfronten,” forklarer Morten Nielsen.

”Sådan en erhvervsbegivenhed kan Fusion og Mortens Kro kun være med til at bakke op om. Mine vintjenere ser også meget frem til at få endnu mere viden,” tilføjer Vinh Q. Du, restauratør på Fusion.

Hos VisitAalborg glæder fungerende direktør Anja Mathiasen sig også: ”Flere af den slags begivenheder, hvor internationale meningsdannere kommer hertil, kan også indirekte være med til at skabe endnu mere international opmærksomhed om Aalborg og Nordjylland som turistmål,” siger hun.

Praktisk dansk koordinator af det østrigske besøg er Better Travel and Events i Blokhus. Her har Lisbeth Anthon 16 års tysktalende erfaring som tidligere beskæftiget med erhvervsturisme i bl.a. Bayern. Det tre år gamle erhvervsrejsebureau beskæftiger sig med skræddersyede gruppeevents og -rejser i både ind- og udland: ”Jeg er overbevist om, at matchet og timingen er helt rigtigt. Vi glæder os over stor opmærksomhed og velvilje også fra VisitAalborg, Aalborg Kommune og f.eks. GastroNorth. Lignende interesse tror jeg ikke, at vi kunne have opnået, hvis vi havde placeret arrangementet i eksempelvis København,” siger Lisbeth Anthon.

Illustration. Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events (i midten), glæder sig sammen med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til den store østrigske vinmesse den 29.-30. oktober, som ventes at tiltrække flere hundrede restauratører og vinhandlere fra hele landet. Rammen i Restauration Fusions atrium ved Limfjorden er bare i orden, vurderer Lisbeth. Foto: Better Travel and Events.

For yderligere oplysning om ”austriataste Aalborg 2019”, kontakt: Thomas Bacher, email: office@austriataste.com eller Lisbeth Anthon partner Better Travel and Events, Blokhus, tlf.: 22 30 81 85 eller email lisbeth@bettertravel.eu
Eller læs mere på www.austriataste.com

*Med på AustriaTasteAalborg i Restaurant Fusions atrium er repræsentanter for 19 toneangivende østrigske vinhuse.

  • Robert Preiner fra Apelton med både “Zweigelt – Neusiedlersee” og “Chardonnay Beerenauslese”
  • Tom Dockner, der skænker sin “Gelber&Gewuerz Traminer,” Ried Pletzengraben,
  • Og Gottfried Mittelbach fra Rohrendorf der byder på sin “Gelber Muskateller”