Med sin internationale baggrund og et moderne headhuntingkoncept roses John Chalmers Tveit og hans stab i Nørresundby for hurtigt og effektivt at finde kvalificerede udenlandske ledere, ingeniører og sælgere til nordjyske virksomheders udenlandske afdelinger

Stenstrup PR-pressemeddelelse for SENSU A/S

Hvor går nordjyske virksomheder hen i en stadig mere globaliseret verden for at finde velkvalificerede sælgere, ingeniører, ledere og lignende til deres afdelinger i udlandet? De henvender sig bl.a. i stadigt større antal til Sensu A/S på adressen Virkelyst 10 i Nørresundby. Med sine otte dedikerede og veluddannede ansatte har Sensu som et voksende forretningsområde i de senere år også vist sin internationale duelighed, når det kommer til hurtig og effektiv rekruttering til f.eks. nordjyske kunders underafdelinger i mange lande herunder USA, Kina og Tyskland. Kunderne bliver efterhånden flere og flere – også i det øvrige Danmark. (Denne pressemeddelses afstedkom bl.a. denne helsides artikel på bagsiden af Nordjyskes Erhvervsliv-sektion, tirsdag den 14. juni 2016)

Hemmeligheden er et velgennemtænkt, strømlinet og effektivt koncept, hvor de talrige muligheder, der ligger i de grænseoverskridende sociale medier udnyttes maksimalt. Herunder erhvervsmediet LinkedIn og tilsvarende, hvor millioner af erhvervsfolk fra hele verden lægger og har lagt deres profil ind. På samme måde er den internationale viden og de erfaringer, som Sensu-direktør og -stifter John Chalmers Tveit selv har gjort i sin erhvervskarriere indarbejdet i Sensu’s koncept. Sensu arbejder – udover rekruttering, udvælgelse, search og headhunting – også med bl.a. organisationsudvikling, outplacement og business coaching for sine kunder – fra Nørresundby og fra afdelingen i Silkeborg, der blev åbnet i 2013.

”Vores samarbejdspartnere oplever, at Sensus internationale headhunting-koncept fungerer langt smidigere og er mindre ressourcekrævende i forhold til de metoder, som de store landskendte og internationalt kendte mastodontfirmaer har benyttet i årtier. I 2016 handler effektiv rekruttering i højere grad om indsigt og fokus end om store faste omkostninger over alt i verden, som der kun er kunden til at betale. Effektiv håndtering af Internettets muligheder gør os tilstedeværende og kompetente snart sagt overalt på kloden, lige præcis når det er nødvendigt”, konkluderer direktør 52-årige John Chalmers Tveit, der i fem år tidligere har arbejdet som teamleder hos en af mastodonterne, Mercuri Urval. Som søn af en norsk far og en skotsk mor flyttede han til Aalborg som syv-årig – en baggrund, som John Chalmers Tveit selv nævner, har været med til at bibringe ham hans internationale udsyn fra barnsben.*

Sensu fandt sidste år 14 internationale nøglemedarbejdere til sine kunder i udlandet. I år er man allerede nu i gang med eller har afsluttet 9 tilsvarende opgaver.

Internet og skypeinterview

Blandt stadig flere vellykkede internationale Sensu-indsatser er løste opgaver for Ergonomic Solutions i Nørresundby, Nordiq A/S i Sønderholm og Hagens Fjedre i Støvring, der alle melder om stor effekt af samarbejdet med Sensu om den ellers vanskelige internationale rekruttering. F.eks. har det britisk ejede Ergonomic Solutions sin store produktions- og udviklingsafdeling placeret i Nørresundby, hvor 80 medarbejdere arbejder med udvikling og produktion af ergonomiske løsninger til montering af teknologi primært til detailhandelskæder i hele verden – f.eks. betalingsterminaler, mens resten af virksomhedens i alt 150 medarbejdere er placeret i det øvrige Europa og nu også Atlanta, USA. Faktisk har virksomheden, så sent som sidste år netop åbnet eget amerikansk datterselskab – og med Sensu-assistance identificeret og headhuntet de helt rigtige, dedikerede og kvalificerede amerikanske medarbejdere hertil.

”Det er gået virkelig godt. Fra Sensu blev involveret, gik der bare to måneder, til vi havde fem nye nøglemedarbejdere på plads og i gang på vigtige positioner i Atlanta. Jeg oplever, at Sensu-konceptet bl.a. er effektivt til, at finde de helt rigtige og interesserede profiler til et passende stort ansøgerfelt på måske 20 kandidater i forhold til vores behov. Via de første direkte interviews gennemført over skype koger Sensu-headhunteren så feltet ned til en håndfuld kvalificerede topkandidater pr. stilling, som han vurderer burde passe ind i vores virksomhedskultur”, forklarer en yderst tilfreds adm. direktør Per Bjerring, Ergonomic Solutions, Danmark.

Bjerring tilføjer, at Sensu, når det lille eksklusive topkandidatfelt så er klart, sammen med kunden mødes med kandidaterne i det pågældende land en af gangen og i en veltilrettelagt, fortløbende interviewproces over det nødvendige antal arbejsdage. Forarbejdet er til gengæld også gjort grundigt af Sensu, så kunden forud er orienteret om de lokale forhold, herunder det gældende lønniveau, der i sidste ende skal forhandles efter.

”Og nu et år efter har vi ikke fortrudt en eneste af vores USA-ansættelser og alle arbejder heldigvis også stadig for os, hvilket viser at matchene, som Sensu fandt frem til, var helt rigtige”, understreger Ergonomic Solutions-direktør Per Bjerring om sin oplevelse. Den positive melding er enslydende hos eksempelvis Nordiq og Hagens fjedre, der er henholdsvis en af de største leverandører til blomster- og gavebranchen i Skandinavien og en af Europas førende producenter af alle former for fjedre.

*Fakta om John Chalmers Tveit: 52 år, bosiddende i Aalborg, gift m. tre børn.
Uddannet Cand.Merc.- Jur. Fra AU i 1992.
Tidligere: Salgsdirektør HD-Design 1993-1998, adm. Dir. Trip Trap Norge 1998-2000, Force Electronics (MBO til Futarque) 2000-2002, Teamchef Nordjylland for Mercuri Urval 2002-2007, adm. cir. Aalborg Træindiustri 2007-2009, Selvstændig fra 2009, hvor han har siddet i bestyrelser og samarbejdet med Hedegaard Search & Selection, indtil han i 2012 stiftede Sensu.

Illustrationsmuligheder: John Chalmers Tveit, Sensu, (i sort habit) drøfter ansøgerfeltet til næste Ergonomic Solutions-ansættelse i udlandet sammen med virksomhedens danske direktør Per Bjerring på computeren. Fotos: Søren Larsen.

For yderligere oplysning og kommentarer, kontakt: direktør John Chalmers Tveit, Sensu, tlf.: 20 774 333 eller email: john@sensu.dk Eller læs mere på: www.sensu.dk Ergonomic Solutions Danmarks adm. direktør, Per Bjerring, kan kontaktes på: tlf. 20 35 64 40 eller email: pbj@ergonomic-solutions.dk Eller læs mere om denne virksomhed på: www.ergonomic-solutions.net