AustriaTaste Aalborg åbnes af den østrigske ambassadør i Restaurant Fusions Atrium og ventes at tiltrække flere hundrede vinhandlere og restauratører fra det meste af landet. Bl.a. Sigurd Müllers Vinhandel og Mortens Kro glæder sig over muligheden
Stenstrup PR-pressemeddelelse for BETTER TRAVEL AND EVENTS
Østrigske topvine – fra Grüner Veltliner til Zweigelt m.m. fl. – vinder stadig større international anerkendelse og plads på vinhandlernes hylder og på toprestauranters vinkort i disse år. Samtidig er Aalborg og Nordjylland for alvor kommet på det gastronomiske verdenskort med bl.a. New York Times rangering af Aalborg som nr. 8 på en liste over interessante nye storbyer at besøge i 2019 og den fabelagtige Bocus d’Or-sejr til Kenneth Hansen og Svinkløv Badehotel for nyligt. Det og hele Aalborgs erhvervs- og kulturelle internationalisering de seneste år beskrives som væsentlige årsager til, at 40 toneangivende østrigske vinbønder og vinhuse har valgt at rejse til byen. Fremfor København eller Aarhus har de valgt at holde østrigsk vinmesse med smagning og -præsentation for restauratører og vinhandlere fra hele landet i netop Nordjylland. Fagbegivenheden ”austriaTaste Aalborg” foregår tirsdag og onsdag den 4. og 5. juni i Restaurant Fusions store, flotte atrium ved Limfjorden og åbnes af den østrigske ambassadør til Danmark, Fru Maria Rotheiser-Scott. I øvrigt med tilhørende østrigsk inspireret gallamiddag – åben for alle, der reserverer bord – tirsdag aften den 4. juni på Restaurant Mortens Kro – naturligvis med vinmenu fra producenterne.
”Danskere er generelt kendt for at vælge og også ville betale for kvalitetsvin. Vi er overbeviste om, at Nordjylland og Aalborg med sin imponerende byudvikling er det helt rette sted for sådan et event,” forklarer lederen og talsmanden for de østrigske vinhuse’s besøg og eventet Thomas Bacher med base i Wien. Med sig har han repræsentanter for toneangivende producenter som:
Robert Preiner fra Apelton med både sin “Zweigelt – Neusiedlersee” og sin “Chardonnay Beerenauslese”
Vinhuset Zirnsack medbringer bl.a. sin “Trockenbeerenauslese”
Tom Dockner skænker sin “Gelber&Gewuerz Traminer,” Ried Pletzengraben,
Vinproducenterne FINK & KOTZIAN kommer med “Gemischter Satz”
Og Gottfried Mittelbach fra Rohrendorf der byder på sin “Gelber Muskateller”
…blandt mange andre kvalitetsproducenter – små som større.
”Østrigske vine ved vi smags- og kvalitetsmæssigt passer godt ind i det nordiske køkken. Vi vurderer, at 2019 for en sådan messe i Danmark er en helt rigtig lejlighed til at vise interesserede vinimportører, -handlere og restauratører, hvor mange nuancer, som det østrigske vinunivers faktisk rummer – med håbet om en endnu mere direkte salg selvfølgelig, fortsætter Thomas Bacher.
Supergodt initiativ, siger branchen
Restauratør Morten Nielsen, der også er kendt som en af landets mest kompetente sommelier’s forklarer, at store lukkede begivenheder for kun et lands vinproducenter giver særlig mening for fagfolk som ham selv:
”Så kan vi netop vurdere de små men vigtige østrigske nuanceforskelle op imod vores personlige køkken. Sådanne muligheder har vi ikke tidligere oplevet i Nordjylland, hvor mange restauranter gasser niveaumæssigt op hele tiden,” forklarer Morten Nielsen. ”Sådan en erhvervsbegivenhed kan Fusion og Mortens Kro kun være med til at bakke op om. Min vintjener glæder sig også meget,” tilføjer Vinh Q. Du restauratør på Fusion.
Hos en af landets større vinimportører, Sigurd Müller Vinhandel i Aalborg, fortæller direktør Ib Bergkjær at opleve en stadig mere positiv stemning i.f.m, østrigsk vin, hvis smagsnuancer han mener passer særligt godt til sarte retter i nordisk orienterede gourmetkøkkener:
”Astriataste Aalborg lyder som et supergodt initiativ og en ideel lejlighed, som vi selvfølgelig heller ikke vil lade gå fra os for at vurdere, om vi har det helt rigtige brede østrigske kvalitetsudvalg på vores lager. Vi repræsenterer i forvejen en stribe vinhuse fra Østrig,” siger han.
Praktisk dansk koordinator af det østrigske besøg er Better Travel and Events, hvor den ene af partnerne har base i Blokhus. Lisbeth Anthon har 16 års erfaring med det tysktalende marked som tidligere beskæftiget med erhvervsturisme fra Bayern. Det tre år gamle erhvervsrejsebureau beskæftiger sig med skræddersyede events og rejser i både ind- og udland
”Jeg tror, at matchet og timingen er helt rigtigt. Vi fornemmer stor opmærksomhed også fra VisitAalborg, Aalborg Kommune og GastroNorth. Lignende interesse tror jeg ikke, at vi kunne have opnået i eksempelvis København,” siger Lisbeth Anthon, der forventer, at flere hundrede restauratører, vinhandlere og importører fra hele landet deltager i austriaTaste Aalborg.
Illustration. Det er stadig lidt halvkoldt, men Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events ( i midten) glæder sig sammen med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til den store østrigske vinmesse i juni, som ventes at tiltrække flere hundrede restauratører og vinhandlere fra hele landet. Rammen i Restauration Fusions atrium ved Limfjorden er bare i orden, vurderer Lisbeth. Foto: Better Travel and Events.
For yderligere oplysning om ”austriataste Aalborg 2019”, kontakt: Lisbeth Anthon partner Better Travel and Events, tlf.: 22 30 81 85 eller email lisbeth@bettertravel.eu
Eller Thomas Bacher, VIVA © Werbung & Consulting GmbH, tlf. +43.(0)1.81 777 2277
email: office@viva7.eu