Scandi Byg a/s har gennem partneren Campus360 netop indgået en rammeaftale med Hamburgs byggemyndigheder om levering af op til 140.000 m2 flygtningeboliger over fire år. Værdien anslås at være mellem en halv og en hel milliard kr for den den nordjyske byggevirksomhed, der også gerne vil ind på det almene tyske boligmarked

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for Scandi Byg A/S

Tilbage i begyndelsen leverede Scandi Byg masser af flygtningecentre rundt i hele Danmark. For et par år siden kom bl.a. dette - Asylcenter Hanstholm - til, som udlejes til Thisted Kommunen gennem Ajos.

Tilbage i begyndelsen af 1990’erne leverede Scandi Byg masser af flygtningecentre rundt i hele Danmark. For et par år siden kom bl.a. dette – Asylcenter Hanstholm – til, som udlejes til Thisted Kommunen gennem Ajos.

Kvalitet, fleksibilitet, referencer, produktionshastighed og engageret benarbejde. Det fremhæves som nogle af de særlige kendetegn, der har gjort det muligt for landets største byggevirksomhed ud i industrielt fremstillet modulbyggeri, Scandi Byg a/s i Løgstør, at indgå den opsigtsvækkende rammeaftale med byggemyndighederne i den tyske storby Hamburg. Aftalen er indgået i partnerskab med den tyske byggerådgivningsvirksomhed Campus360 og er bl.a. en konsekvens af den erfaring, som den nordjyske virksomhed gjorde allerede tilbage i begyndelsen af 1990’erne. Dengang etablerede Scandi Byg flygtningecentre for tusindvis af primært Balkan-flygtninge, der indledningvis blev bosat i modulbyggeri overalt i Danmark.

IMG_7285

Med den store ordre indgået med Hamburgs byggemyndigheder håber Scandi Byg også at kunne åbne dørene til det store tyske marked for Scandi Bygs almene boligkoncept. Her ses et typisk eksempel: 113 almene familieboliger opført for nylig af Scandi Byg for boligselskabet Domea på Emblasgade i København.

Op til 140.000 kvadratmeter boliger skal denne gang afleveres i hansestaden på blokvogne over de næste fire år til indkvartering af op mod 10.000 af de mange flygtninge, som i øjeblikket rejser over grænsen og ventes at komme til Tyskland i de kommende år. Det første Scandi Byg-producerede flygtningecenter version 2015 – til 364 flygtninge fordelt i 16 huse inklusiv vaskeri og administration – skal leveres som 152 nøglefærdige moduler allerede inden årsskiftet. Færdig og klar med bl.a. køkkener, badeværelser, døre, vinduer, gulve, rør og ledninger indbygget – og lige til at montere på bygherrens til den tid færdiganlagte fundamenter i den nordlige del af Hamburg. Sådan at det danskbyggede center i løbet af få dage derefter kan forbindes til vand, strøm og kloaker – for så at stå indflytningsklart.

I tysk partnerskab

Den store ordre til Hamburg Kommune er en stor fjer i hatten for Scandi By-direktør Jesper Hoffmann og hans stab,, der med sit produktionskoncept har åbnet tyske øjne for fordelene ved præfabrikeret dansk modulbyggeri.

Den betydelige ordre til Hamburg Kommune er samtidig en stor fjer i hatten for Scandi By-direktør Jesper Hoffmann og hans stab, der med sit produktionskoncept har åbnet tyske øjne for fordelene ved præfabrikeret dansk modulbyggeri.

Potentialet i kontrakten, der netop er underskrevet, vil fuldt udmøntet – efter alt at dømme – repræsentere en af de største byggeopgaver for en dansk virksomhed til dato på det tyske byggemarked, hvor man påregner at skulle huse op mod en million flygtninge – hvorfor potentialet og mulighederne for flere Scandi Byg-opgaver senere i det øvrige Tyskland også beskrives som enorme alene indenfor denne særlige niche, som flygtningestrømmen i mange år frem vil repræsentere. Værdien af rammeaftalen anslås at ligge fra 500 mio. kr. op til tæt på en milliard kroner. Aftalen er indgået i partnerskab med Campus 360 GmbH i Frankfurt am Main, der ved sin danskfødte direktør og stifter, Peter Memborg-Kring, så at sige har banet den vanskelige vej for Scandi Byg-konceptet:

”Ingen tvivl om at Scandi Byg har haft både potentialet og ikke mindst viljen til at investere de helt nødvendige arbejdstimer i forarbejdet. Der er et stort behov for prisvenligt kvalitetsbyggeri, der kan etableres hurtigt hernede. Men det her kræver derudover en forståelse og indsigt i tyske forhold, mentalitet og regler, som næppe nogen i Danmark har kunnet rådgive om og forhandle for virksomheden”, vurderer direktør Peter Memborg-Kring, Campus360, om aftalen. Han påpeger samtidigt specielt Scandi Byg-konceptets flexibilitet som en styrke, der udover fleksibel indretning og ydre arkitektur gør det muligt at beklæde byggeriet med række forskellige beklædninger fra skifer til ædeltræssorter, der igen gør det muligt at passe byggerierne ind snart sagt overalt.

For Scandi Byg bliver det nu som det første en opgave at aktivere den nødvendige byggekapacitet i virksomheden fabrikshaller, hvorfra bolig- og kontormoduler så at sige ruller ud og op på blokvogne fra samlebånd bemandet med kompetente håndværkere inden for de nødvendige fag. Men denne gang altså indrettet og monteret efter tyske- eller ihvertfald Hamburg-ønsker og -standarder. For som Peter Memborg-Kring siger, så rummer Tyskland 11.000 kommuner og i princippet også 11.000 forskellige regelsæt at forholde sig til.

”Kontrakten vil optage en god andel af vor kapacitet i Løgstør, selv hvis vi kører i toholdsskift. Men dog langt fra hele vor kapacitet, idet vi jo i forvejen har gode danske og norske kunder, hvis tilfredshed vi naturligvis også i fremtiden vil prioritere maksimalt,” konstaterer en glad men i disse dage også travl Flemming Dalgaard, exportsalgschef hos Scandi Byg a/s.

” Og så får vi samtidig klare indikationer om, at denne aftale kan vise sig som et brohoved i Tyskland for vores partnerskab med Campus 360 for andre af vores koncepter. De indbefatter bl.a boliger opført som lejligheder og rækkehuse, som de seneste år er leveret i hundredevis til bl.a. almene boligforeninger over det meste af Danmark.”

Eksportsalgschefen tilføjer, at ordren på sigt kan medføre, at virksomheden skal ud og ansætte flere medarbejdere til produktionen i Løgstør.
Til evt. faktabox:
Scandi Bygs modulkoncept har de seneste år rykket alvorligt ved hegnspælene for opfattelsen af fremtidens byggeri: I 2009 og 2013 vandt Scandi Byg f.eks. ordrerne på en af de senere års største almennyttige boligopgaver i Danmark: Energiklasse 1-familieboliger i hundredvis efter KAB ’s prisbevidste Almenbolig+-koncept. Byggerier som nu er i gang eller er afsluttet i syv byer rundt i landet. I 2009 afleveredes også Lyngholmskolen til Furesø Kommune, der vakte opsigt som tegnet af de internationalt anerkendte Vilhelm Lauritzen Arkitekter. I 2010 indgik en banebrydende ordre på levering af Novo Nordisk’s laboratoriemiljø. Og Scandi Byg’s internationale duelighed blev ligeledes påvist ved levering af et nøglefærdigt skolebyggeri til Shetlandsøerne. Derudover har man hos Scandi Byg bl.a. i 2011 markeret sig med tre store og arkitektonisk meget forskellige integrerede institutioner i hovedstaden. Og i 2014 med 85 nye lavenergi plejeboliger fyldt med velfærdsteknologi for Aarhus Kommune.
For yderligere spørgsmål kontakt Scandi Byg A/S’ adm. dir. Jesper Hoffmann tlf. 98 67 25 00 / 40 54 83 53 eller email jfh@scandibyg.dk. Eller læs mere på www.scandibyg.dk Eller direktør Peter Memborg-Kring, Campus360 tlf.: +49 69 677 301 00 eller email: pmk@campus360.dk