20. september fejrer Beck & Jørgensen 130-års jubilæum. Virksomheden med base i Søborg tæller efterhånden 110 medarbejdere i 18 kundecentre landet over og forsyner bl.a. flere end 2000 danske malermestre

Stenstrup PR-pressemeddelelse for BECK & JØRGENSEN

Den ekspanderende malingproducent, Beck & Jørgensen må efter 74 år på adressen i Søborg sande, at der ikke kan udvides yderligere i Gladsaxe Kommune. Direktionen er derfor i forhandling om en ny adresse i Nordsjælland, hvor der kan bygges et tilstrækkeligt stort hovedlager med mulighed for senere produktion.

Udover 18 egne kundecentre har virksomheden 9 selvstændige grossistcentre tilknyttet – og flere end 50 forhandlere. I alt serviceres i dag bl.a. flere end 2000 malermestre landet over – samt en del private, der handler enten i kundecentrene eller direkte på Beck & Jørgensens hjemmeside.

Flytteprojektet er blevet et must efter, at produktionen og salget af mere end 1200 forskellige produkter er vokset betydeligt de seneste 7 år – med knap en tredobling af omsætning fra pænt over 100 til nu mere end 300 mio. kr. Virksomheden har nu 110 ansatte og er i dag blevet landets 3. største malingproducent til den professionelle maler.

Udviklingen falder sammen med, at ejeren nu i tredje generation, Michael B. Jørgensen, for 7 år siden fik mulighed for at ansætte den tidligere salgsdirektør hos landets største malingsproducent, Flügger Farver, Claus Bjørn, der i lighed med Michael har været i branchen hele sit liv. De deler de samme værdier omkring virksomhedens drift.

”Vores lager har efterhånden behov for en størrelse, der altid skal kunne rumme mindst 400.000 liter maling, så vi håber, at vi kan flytte lagerfunktionen i løbet af senest et par år’, forklarer Michael B. Jørgensen.

På spørgsmålet om, hvor han udviklingsmæssigt mener virksomheden befinder sig om ti år, svarer han:

”På vej mod fortsat ekspansion på det danske marked gennem innovation af nye og bæredygtige produkter. Det skal ske med nærhed og høj service godt hjulpet af engagerede og kompetente medarbejdere med mange års erfaring”.

God kundekontakt og stor indkøbspower

Beck & Jørgensen fokuserer altså både på nutid og fremtid og er i dialog med en nordsjællandsk kommune om en egnet konkret grund meget tæt på motorvejen. Den slags tager tid, når de nødvendige miljøtilladelser også samtidig skal på plads.

Miljø- og klimahensyn er generelt nogle af de fokusområder, som har bragt virksomheden til dens nuværende placering aktuelt nu lige efter Flügger og Dyrup på det danske marked, mens andre de seneste  år er overhalet. Virksomheden har stor gavn af, at for nogle år siden at være først med en ny indendørsmaling ”CARE 5” uden brug af konserveringsmidler, der som den første dansk producerede maling blev allergimærket med Astma-Allergi Danmarks ”Blå Krans”.

”Kvaliteten i vores egenudviklede produkter tror jeg aldrig, der har været tvivl om. Men efter Claus Bjørns tiltrædelse har vi samtidig kunnet tiltrække yderligere en stribe yderst kompetente medarbejdere til bl.a. rådgivnings- og salgsfunktionen, som vores stadig flere kunder viser stor tillid. Ligesom vores kunder også prismæssigt mærker den store internationale indkøbspower, som Beck & Jørgensen har opnået, som medlem af et fælles europæisk / amerikansk indkøbssamarbejde, Guild CPO, der indkøber råvarer fra en lang række virksomheder i EU og USA. Det betyder noget på de priser, som vi kan tilbyde vores kunder,” forklarer Michael B. Jørgensen.

Udover sine egne malingprodukter er Beck & Jørgensen også dansk importør af Caparol, en af Europas største producenter af specialprodukter til facadesystemer, træbeskyttelse og grundere.

Fejringen af 130-års jubilæet sker på Hindsgavl Slot den 20. september, hvor Beck & Jørgensen har inviteret alle sine professionelle malerkunder til jubilæumsmesse, der hentes med busser fra hele landet.

Illustrationsmuligheder:

Foto 1 (a og b), 2 og 3.: Beck & Jørgensens direktion med adm. dir. Michael B. Jørgensen og salgsdirektør Claus Bjørn (med stribet skjorte) forskellige steder i virksomheden på den nuværende adresse i Søborg: Henholdsvis produktion, lager og udenfor. Foto: Jens Astrup / Beck & Jørgensen.

For yderligere oplysning kontakt: Beck & Jørgensen A/S’ adm. direktør Michael B. Jørgensen, tlf.: 39 53 03 11 eller email mbj@bj.dk eller læs mere på www.bj.dk