Det helt store mål hedder RAAM i 2016 – til fordel for børn, der ligesom Stigs søn er blevet ramt af kræft – 4.800 km på tværs af USA for verdens allersejeste cykelryttere på kun 12 dage

vvvvv

Stig Nicolaysen træner gerne ad omvejen fra hjemmet på Filippavej i Mølholm over Aggersund til sommerhuset i Saltum. Her er vi i Nørholm. Foto: Kaj Nielsen.

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for ”RAAM-Team Stig Nicolaysen 2016″

For de seje er de 1.478 km cykling til Paris med Team Rynkeby selve målet med et års hård motionstræning på racercyklerne. For 55-årige Stig Nicolaysen er den tur nærmest at betragte som hyggetræning. For når aalborgenserens 47 cykelkammerater fra Team Rynkeby Nordjylland efter otte dages cykling sammen med ca. 1550 ligesindede fra hele Norden kan fejre deres personlige sejre med ømme muskler og smertende rumper på Place des Invalides i Paris, så vender Stig bare om og drøner retur på sin cykel, tilbage mod Aalborg. Blot med endnu mere fart på – eller måske rettere med endnu færre og kortere pauser indlagt undervejs. Kan Stig cykle til Paris på otte dage som forreste rytter med sine kammerater, kan han naturligvis også cykle retur på bare fire dage, lyder delmålet. Det betyder, at han har cyklet næsten 400 km pr. døgn, når han efter planen lander i Aalborg igen den 15. juli kl. 10.00 på Gl. Torv.

Men selv den superhårde cykeltur, der forventes at holde Stig på cyklen mindst 16-18 timer i døgnet på vej hjem fra Paris, er stadig kun at betragte som lidt mere målrettet træning frem mod det helt store mål RAAM – ”Race Across America”. Verdens hårdeste cykelløb – 4828 km (3000 miles) på tværs af USA fra kyst til kyst – fra Oceanside, Californien til Annapolis, Maryland – hele vejen på kun 12 dage. Stig har allerede kvalificeret sig til i juni 2016 at deltage i løbet, der er formet som en enkeltstart, sammen med sandsynligvis højest et par håndfulde virkeligt seje ekstremcykelryttere fra hele verden.

Når den tid kommer, forventer Stig og det team, han har samlet, at have opbygget de ideelle rammer omkring den helt store udfordring, Det gælder først og fremmest kost – og soverytmer, hvor der kalkuleres med 3-4 timers afbrydelse af cyklingen – i døgnet. Da Stig for et par uger siden bestod den første store test forud for løbet – 666 km ved Middelfart på 24 timer – holdt han kun to pauser undervejs – på henholdsvis 8 og 11 minutter. Til gengæld indtog han 15 nutellaboller, 26 gel og et ukendt antal cola`er og snickers på cyklen. – som mere end 1.100 følgere har kunnet læse på Stigs facebookside RAAM-team Stig Nicolaysen 2016 – In fight for Children with Cancer. Til dagligt arbejder han som udviklingskonsulent hos UCNact2learn SUNDHED i Aalborg, hvor han bl.a. træner et cykelhold for virksomhedsledere, ”Netværk – i højeste gear”

Da Verden brød sammen

Pedalerne til både Paris og næste sommer tværs over USA bliver i høj grad trådt af hensyn til børn, der ligesom Stigs søn, Max har – eller har haft – kræft. Ikke alene får de kræftramte børn de første 50.000 kr., som Stig håber at få samlet sammen i sponsorater. De unge kræftofre får også – gennem Børnecancerfonden – det eventuelle overskud, når Stig derefter har dækket de ganske store omkostninger på omkring en kvart mio. kroner, som deltagelsen i specielt det amerikanske løb og alle forberedelserne koster for Stig og hans team på 12 personer.

Stig forklarer om baggrunden for det vilde projekt:

”I oktober 2013 blev det konstateret, at min søn, Max, havde lymfekræft. Vores verden brød i et kort øjeblik sammen og alt virkede uoverskueligt. Min søn og jeg talte om, at det kunne være en stor hjælp for os at have et fælles mål. Vi havde tidligere sammen cyklet fra Aalborg til Paris med Team Rynkeby, og vi besluttede derfor, at vi vil deltage i den ultimative cykeludfordring – Race Across America – i 2016. Jeg som rytter og min søn som chauffør”.

Kun fire danskere har tidligere gennemført RAAM.

Stig Nicolaysen er – turde det fremgå – en yderst målrettet mand. Siden 2013, hvor sønnen blev syg, har han trænet benhårdt og dagligt på de nordjyske landeveje med typiske 80-120 cyklede kilometer dagligt på de nemme dage. Sommerhuset i Saltum besøges ofte og altid på cykel fra Aalborg og med en ”lille omvej” over Aggersundbroen! Betydeligt flere kilometer, når de rigtige lejligheder viser sig, som f.eks. i de kommende par uger tur retur til Paris. Tidligere på året cyklede han til og fra Harzen med et ophold på 4 cykeldage som ”restitution” i Harzen-området

Brug for ti kilo fedt

Specielt retur-cykelturen fra Paris bliver som nævnt interessant. Her prøver Stig for første gang for alvor at skulle følges med et mindre personligt team på fem personer i en følgevogn, hvilket på mange punkter minder om det dog væsentlig større set up, der til sin tid skal til, når det til næste sommer gælder RAAM. Turen tværs over USA bliver nemlig en ikke bare ensom, men også umulig opgave uden fælles back up.

Når Stig til sin tid drøner på tværs af USA gennem ørken, over prærie og bjerge, følges han af et stort støtteteam i to mobilehomes med bl.a. cykelmekaniker, læge, massør og sygeplejerske – I alt 12 personer, der skal gøre alt for, at Stig bare kan koncentrere sig om at holde sig på cyklen og helst også holde farten. På turen retur fra Paris i det højere tempo prøver han om nogle uger – sammen med et mindre team af dedikerede folk – at indøve brugbare vaner og metoder, som senere giver mening til den ekstreme tur på tværs af USA, f.eks. hvad, hvordan og hvornår han skal spise undervejs. Der skal indøves hviletider samt den helt rigtige kombination af kosten med hensyn til proteiner, kulhydrater og fedt i maden. I USA venter der mindst en stor ekstra udfordring undervejs – temperaturen ventes at skifte fra minus 10 til plus 40 grader.

Stigs største opgave er frem mod den oplevelse at blive opfedet, så lagrene på kroppen er klar til strabadserne. En næsten umulig opgave, når Stig samtidigt tilbringer 3-4 timer om dagen på cyklen… Fra kostspecialisten Helle er den klare ordre, at i 2016 SKAL Stig have taget minimum 10 kg på inden Race across America. Hvert døgn dræner nemlig kroppen for ca. et kilo fedt og sukker. Kampvægten er i øjeblikket 68 kg+ for den 175 cm høje ekstremcykelrytter.

Før Stig blev bidt af en ”gal” RAAM havde han allerede gennemført Rynkeby-turen til Paris fem gange, det højeste antal gange blandt det nordjyske holds deltagere. Den sidste test før USA-projektet bliver i øvrigt 2200 km på Irland Rundt på fem et halvt døgn til september.

Masser af støtte

Stigs endelige mål, USA-projektet, bakkes administrativt op af en solid række af hans gode cykelvenner og familie, som hjælper med at skaffe sponsorater, planlægge og yde støtte på de største træningsprojekter.

Og Max, Stigs 27-årige søn, der har måttet droppe en karriere som soldat på grund af sin sygdom, har stadig lymfekræft, men er i planmæssig bedring som følge af hospitalsbehandlingen. Dog ikke så meget bedre, at han kan deltage i Rynkeby-løbet i år, som han også tidligere har cyklet sammen med sin far. Til gengæld håber han på at være i følgebilen både til Race Around Ireland og til næste sommer i USA.

Selv om der er et stykke vej endnu er der allerede kommet sponsorater til projektet. Principia Bikes har leveret de nødvendige specialcykler til en værdi af 200.000 kr. Transport af biler og udstyr til og fra USA sørger Bluewater Shipping for, tøjet leveres af Xtreme Team Wear, og der er kommet mindre sponsorater fra private og 25.000 kr. kontant fra Spar Nord, Denne og kommende pressemeddelelser er f.eks. sponseret af Stenstrup PR.

Se evt. TV2Nord’s indslag fra den 23. juni 2015, der var en følge af denne pressemeddelelse, her!

Læs mere om “RAAM – Race across America” her!

For yderligere oplysning om Stig Nicolaysen Kontakt ham selv på tlf.: 26 64 58 06 eller e-mail: stimax@stofanet.dk , eller følg med på hans facebookside ”RAAM-Team Stig Nicolaysen 2016 – in Fight for Children with Cancer” eller www.team-nico.dk