7. vinder af Nordic Prize kåres i. f. m. en gallamiddag søndag den 22. maj på Gourmetrestaurant Bühlmann på Hotel Scheelsminde – restauratør og chefkok er stolte over at være fundet værdige og arbejder allerede nu på et brag af en 8-10 retters menu – kun 60 billetter sættes til salg

STENSTRUP PR-pressemeddelelse for Fam. Bühlmann Hotel & Gastronomi

Restaurant Bühlmann, Aalborgs nye, ambitiøse gourmetspisested p Hotel Scheelsminde. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 18.05.15

Når Nordic Prize 2015 – kåringen af “Best Restaurant – nordic countries” – til maj finder sted for 7. gang bliver det i rammerne hos Aalborgs nye ambitiøse toprestaurant: ”Gourmetrestaurant Bühlmann” der for kun ni måneder siden åbnede i det gamle H.C. Andersen-lokale på Hotel Scheelsminde. En indiskutabel ære, der vil føre til ekstra opmærksomhed fra Nordens toprestauratører og kokke:

”Men selvfølgelig i første omgang en krævende opgave, som vi sætter stor vilje og forberedelse ind på for at løse i respekt for finalisterne og de gæster, som vi samtidig glæder os afsindigt til at vise, hvad vi formår,” siger restauratør Danni Bühlmann, der sammen med sin hustru Anemette driver Scheelsminde. Og det er også et fantastisk selskab af internationalt orienterede nordiske toprestauranter, som Gourmetrestaurant Bühlmann nu stiller op i rækken af. Tidligere år har Søllerød Kro, Noma og Falsled Kro været dansk arrangører prisoverrækkelsen og tilhørende gallamiddag. Blandt de kun seks tidligere nordiske vindere er danske Noma, Geranium og Henne Kirkeby Kro.

Aalborg det rigtige valg

I arrangementskomiteen er formand Bent Christensen, der også er redaktør af den Danske Spiseguide, tilsyneladende ikke bekymret for at lade så ung en restaurant stå med ansvaret for arrangementet.

”Bag Gourmetrestaurant Bühlmann står jo garvede og rutinerede restauratør- og hotelkræfter, der ved hvad der skal til for store arrangementer klapper. Og stedets unge, kreative kok Dennis Carlsen formåede jo også allerede i år at overbevise ikke alene de lokale anmeldere men også Den Danske Spiseguide om, at stedet allerede er en af Aalborgs to bedste trestjernede restauranter,’” siger Bent Christensen og fortsætter:

”Udover selve rammerne og det flotte arrangement så vurderede vi – trods mange andre kvalificerede bud – at det i år var helt rigtigt at placere Nordic Prize i netop Aalborg, der jo på enhver måde udvikler sig positivt i disse år og er kendt og besøgt af mange nordmænd og svenskere”.

Også på Visit Aalborg kan man se potentialet i, at Nordic Prize denne gang uddeles i Aalborg og i Nordjylland:

”Der sker jo rigtigt meget også på gourmetfronten i Nordjylland i disse år, hvilket restaurant Bühlmanns flotte åbningssæson er dokumentation for. Vi håber at arrangement kan skabe endnu mere udenbys og internordisk opmærksomhed om byen og egnen, siger Peter Hermansen, marketing manager ved Visit Aalborg.

Kun 60 billetter til salg

Selv om menuen endnu ikke er på plads i detaljer, så lover Dennis en toppræstation med nordjyske og internationale topråvarer i gennemtænkte kombinationer, når de fem finaledeltageres repræsentanter kommer til Aalborg og kæmper om pris og en statuette fremstillet af kunstneren Lisbeth van Deurs:

”Den skal bare sidde lige i skabet. Både deltagerne og de gæster, der bliver plads til, kan forvente en topoplevelse, som mit team og jeg vil gøre alt for bliver mindeværdigt for alle”.

Udover repræsentanter for arrangører, de fem nordiske finaledeltagere og pressen planlægger Danni og Dennis at gøre plads til ca. 60 betalende gæster, der kan bestille efter først til mølle til en kuvertpris af 2100 kr. inklusiv minimum 8-10 retters topmenu med overraskelser mellm retterne og dertil hørende topvine o.s.v.. De første bestillinger er allerede kommet ind – fra Norge.

”Selvfølgelig kunne vi på Scheelsminde godt finde fysisk plads til endnu flere, men skal vi toppræstere i køkkenet og blandt tjenerne ude ved bordene, så vil vi simpelthen ikke lukke flere ind. Alle skal opleve sig forkælede, siger Danni Bühlmann.

De fem nominerede restauranter til den ærefulde Nordic Prize for 2015 er i øvrigt:

Dill, Reykjavik – for det nordatlantiske område inklusiv Island og Færøerne.
Maaemo, Oslo, Norge
Kong Hans Kælder, København, Danmark.*
PM & Vänner, Växjo, Sverige
Chef & Sommelier, Helsinki, Finland
*Den danske nominerede er altid Årets danske restaurant ifølge Den Danske Spiseguide

Nørresundby. Så ekspertise og erfaringer er der rigeligt af at trække på. Bühlmann-navnet, somFaktabox: Anemette Bühlmann og Danni er tredie generation i familiedynastiet efter hendes navnkundige farfar Hugo Jensen. Det var ham, der i 1960 omskabte den mere end 200 år gamle herregård til motel og udviklede det til et efterhånden også landskendt spisested. Anden generation består bl.a. af Anemettes far og mor, Peter Chr. og Mona Jensen, der drev, moderniserede og udvidede hotellet frem til status af firestjernet medlem af den internationale Best Western-hotelkæde. Ægteparret Bühlmann i tredje generation, Anemette og Danni, har siden 2006 bestyret Scheelsminde for helt at overtage ejerskabet for to år siden – de har bl.a. også med tiden overtaget driften af bl.a. Nørre Vosborg ved Holstebro, Aalborg Airport Hotel samt Victors Madhus i den nye toprestaurant er lanceret under, er kommet ind og gået i arv i familien via Anemettes schweiziske bedstemor Aloisia, der var med fra begyndelsen og gift med Hugo Jensen.

Forslag til fototekster (Alle fotos er taget af Michael Bo Rasmussen):
RB1: Samme forklaring som RB 3. På billedet ses fra venstre i restauranten: Danni Bühlmann, Dennis Carlsen og Anemette Bühlmann.
RB2: Gourmetrestaurant Bühlmanns kreative kok, Cennis Carlsen i sit køkken.
RB3: Menuens indhold og sammensætning på en gourmetrestaurant som Bühlmanns er meget grundigt overvejet af den kreative kok Dennis Carlsen – og hver enkelt servering testsmagt og visuelt gennemdrøftet med flere i staben. Bl.a. restauratør Danni Bühlmann, som her. Så det ønskede udtryk også kommer til at sidde lige i skabet. (på foto 3 er Danni nr. to og Dennis nr. 8 fra venstre begge uden kokkehuer)
For yderligere oplysning, kontakt Hotel Scheelsmindes direktør Danni Bühlmann på tlf.: 30 32 73 71 eller email danni@scheelsminde.dk . Eller Restaurant Bühlmann’s kreative kok Dennis Carlsen, tlf. 28 56 17 93 eller email: kreativchef@scheelsminde.dk Eller læs mere på: www.scheelsminde.dk Bent Christensen, red. Den Danske Spiseguide, tlf. 40 13 13 10. Og læs mere om Nordic Prize på: http://nordic66best.com/