Kvalitet og hjemmegjort helt ned til den forkælede saucefond og de nybagte burgerboller – det er fokus, når ny, iderig og erfaren køkkenchef efter fire måneders forberedelse åbner Shoppens nye restaurant i rustik cafestil. Det sker i tæt symbiose med naboen Spis! og den nye biograf, hvor biografchefen også glæder sig.

Stenstrup PR-pressemeddelelse for HOLY COW A/S

Forventningerne til oplevelsen vokser sig allerede stor, straks man træder ind i Shoppens nyeste restaurant, der åbner lørdag den 1. oktober. Begivenheden fejres med gratis ”tastere” hele dagen – og rodeotyr til fri afbenyttelse. Det hele sker lige skråt over for samarbejdspartneren, Nordisk Films supermoderne biograf i shoppingcenteret.
De lækre lædermøbler, det rå murstenslook, bar- og kaffeøen midt i – og bordene, der er placeret på forskudte niveauer – man fornemmer på én gang afslappethed og kvalitet med udgangspunkt i spisestedets uformelle, rustikke cafe-stil – hvor de flotte, originale, kæmpestore gadelamper, der har hængt i Københavns gader, sætter den visuelle prik over i’et. Lige i skabet for et hyggeligt kvalitetsmåltid med vægt på lethed, den gode smag og utallige kombinationsmuligheder mellem økonomisk overkommelige småretter. Fra forskellige bruschettes m. f.eks. gedeost eller and, over wraps og forskellige nudelretter, til kødfyldte ribs “med garanti for fedtede fingre”, som det fremgår af menukortet. Og så selvfølgelig burgerne.

”Et rigtig fedt sted hvor du scorer point ved at invitere kæresten på et charcutteri- og ostebræt m. hjemmelavet chutney f.eks. Eller nyder en af vores saftige burger med ”the works” sammen med gutterne og dermed komplimenterer filmoplevelsen på biografens store lærred,” forklarer Jan Krogh. Han er den nye køkkenchef på både den nye restaurant Holy Cow og hos den efterhånden veletablerede nabo Spis!

Buffetrestauranten ved siden af har samtidig fået en menu- og servicemæssig opgradering. De to helt forskellige konceptrestauranter skal nemlig ses i sammenhæng – og i tydelig symbiose med Shoppens relativt nye, hypermoderne biograf, der trækker mere og mere liv til centeret. Fire måneder har Jan Krogh faktisk bakset med at skabe de helt rigtige menuer og perfektioneret opskrifterne helt ned til marinaderne.

Og netop i Nordisk Film Biografer, Shoppen, er man også meget tilfreds med udsigten til endnu et godt, relevant restauranttilbud i tilknytning

”Lige vores ønske,” lyder det fra biografchef Jan Ringtved ved siden af: ”Vi vil jo gerne give publikum, der besøger biografen en helhedsoplevelse med flere valgmuligheder – også madmæssigt. På den måde spiller centerets mange tilbud jo bedst sammen. Familien eller parret på indkøbstur et par timer i Shoppens mange fine forretninger, dernæst flere gode forskellige spisemuligheder og endeligt et antal populære film at vælge mellem som afslutning på den perfekte dag. Med og uden børn og til fornuftige penge.”

Mad til alle slags
biografbesøgende

Familier med mindre børn er så at sige allerede godt spist af på Spis! – med det store ta’ selv-bord og meget godt for enhver smag samt højt til loftet (og i det nye legerum), når det gælder hensynet til børnenes udfoldelsesmuligheder. Traditionelt dansk køkken med et touch af italiensk og fransk tilført Jan Kroghs personlige tvist i opskrifterne. Og fremover også med tranchering (udskæring) af saftige stege direkte ved buffetten.

Og så åbner altså også den nye Holy Cow, der fremfor selvvalgsmulighederne ved naboens varierede buffet ønsker lækkert anrettede tallerkenserveringer med en lidt mere amerikanske inspireret menu. Igen med fokus på det hjemmelavede ned til den nybagte burgerbolle efter egen opskrift og hjemmelavede saucer. Og altid – ligesom på det nye Spis! – med et lidt anderledes personligt Jan Krogh-touch f.eks. i nachoen, der på Holy Cow er friteret på egen polentadej med egen bluecheese-sauce samt salsa på friske tomater, peberfrugter o.s.v.. Det hele kan naturligvis også bestilles og tages med hjem.

Fire fintunede burgere
med tre slags fritter

Og køkkenchefen bag det vigtigste, altså maden – 41-årige Jan Krogh – han er inspireret af mange års spændende erfaringer, som han har gjort sig som kok i mange forskellige kvalitetsrestauranter. Bl.a. Papegøjehaven, hvor han har beskæftiget sig med kvalitet i stordrift gennem mest muligt hjemmelavet og mindst muligt madspild. Men også på bl.a. den legendariske gourmetrestaurant Era Ora i København, San Giovanni her i Aalborg og Elvis-restauranten på Memphis Mansion i Randers, hvorfra han bl.a. har videreudviklet på autentiske amerikanske burgeropskrifter og menuer:

”På Holy Cow har vi i fire måneder inden åbningen gået og øvet os og fintunet bl.a. vores helt personlige opskrifter på, hvad vi opfatter som Danmarks lækreste ”greasy” burgere. Faktisk har jeg i forberedelserne op til denne spændende udfordring i Shoppen rejst land og rige – og også Tyskland – rundt for at søge burger-inspiration på mange roste burgerrestauranter,” fortæller Jan Krogh. De kommende gæster på Holy Cow kan roligt glæde sig til Holy Cows fire ret forskellige burgermenuer – altid med håndskårne pommes fritter men ellers meget forskellige.

”Prøv, f.eks. vores signaturburger m. østershatte og trøffelcreme eller vores cheese- eller onionburger,” anbefaler Jan Krogh. Der er i øvrigt altid tre forskellige slags fritter at vælge mellem. Pris uanset hvilken: 94 kr. som menu.

Foto: Få dage før åbning arbejdes stadig intenst med at blive helt klar på Holy Cow. Her er det Køkkenchef Jan Krogh (t.h.), der præsenterer lidt af menuen for ejeren, Ceraco Holdings chefkonsulent Jeanette Ulf Damsholt, og naboen biografchef Jan Ringtved. Foto: Svenn Hjartason

For yderligere oplysning, kontakt: Chefkonsulent Jeanette Ulf Damsholt, Ceraco Holding tlf.: 50 14 22 09 eller email: jeanette@ulfdamsholt.dk Eller Spis! og Holy Cows køkkenchef Jan Krogh tlf: 61 28 72 88 eller email: jan@psa-online.dk